دنیای حیوانات بسیار تاریکتر از چیزی است که فکر میکنید. گونهای کرم ابریشم وجود دارد که همچون هانیبال لکتر قربانیان خود را تکهتکه کرده و اعضای بدن آنها را نگه میدارد.
در سالهای اخیر توجه بیشتری به حیوانات شده است تا از خطر انقراض نجات پیدا کنند. در نتیجه این اقدامات یک تصور اشتباه در میان عموم شکل گرفته است که انسانها بدترین موجودات کره زمین هستند. گویی دیگر جانوران کاملا معصوم هستند و هیچ رفتار عجیبی از آنها دیده نمیشود. هرچند پس از آشنا شدن با کرم ابریشم Hyposmocoma یاد هانیبال لکتر خواهید افتاد.
رفتارهای حیرتآور یک قاتل بیرحم بهنام کرم ابریشم هانیبال لکتر
پیشتر در اخبار علمی به رفتارهای عجیب حیوانات مختلف پرداخته بودیم. در مقاله زندگی جنسی پنهان حیوانات نیز به مواردی پرداختیم که حتی زیستشناسان را انگشت بهدهان گذاشتهاند. امروز میخواهیم مورد خاصتری را بررسی کنیم. گروهی از دانشمندان توانستهاند یک گونه خاص از کرم ابریشم را پیدا کنند که به قاتلهای ترسناک و روانپریش فیلمهای هالیوودی شباهت دارد.
در حال حاضر اسم علمی خاصی برای این گونه جانوری انتخاب نشده است. به همینخاطر با نام کرم ابریشم شکارچی استخوان شناخته میشود. هرچند شاید کرم ابریشم هانیبال لکتر نام جذابتری باشد.
دانشمندان تاکنون ۲۰۰ هزار گونه از پروانهسانان را شناسایی کردهاند. پروانهها و شبپرهها عموما گیاهخوار هستند. گرچه چند صد گونه در میان آنها نیز وجود دارند که ترجیح میدهند از دیگر جانوران تغذیه کنند. گوشتخواری اقدام عجیبی نیست. بسیاری از جانوران برای زنده ماندن شکار میکنند و ابدا هم سبب تعجب نمیشوند. هرچند گوشتخواری با ایجاد وحشت همچون یک قاتل روانی فرق دارد.
گونه جانوری کشفشده در جزیره اوآهو هاوایی هیچ شباهتی به قاتلهای زنجیرهای ندارد. گویی این کرم ابریشم از شخصیتهای ترسناک موجود در فیلمها و داستانهای ترسناک مثل هانیبال لکتر الهام گرفته است. آنها بدن حشرات مرده یا در حال مرگ را میخورند و بخشهای غیرقابل خوردن بدن قربانی را جدا میکنند. در گام بعدی این قسمتها را به یک محفظه ابریشمی که همیشه با خود دارد اضافه میکند.
کرم ابریشم هانیبال لکتر هیچ محدودیتی در شکار ندارد و سراغ هر جانوری با ابعاد معقول میرود. ظاهر آنها آنقدر ترسناک است که حشرات شکارچی ترجیح میدهند خیلی نزدیک نشوند. همچنین قربانیان نیز از شدت وحشت توان فرار ندارند. شاید با خود بگویید که اضافه کردن اعضای بدن قربانیان به محفظه خاص سرعت کرم ابریشم را کم میکند، اما هانیبال لکتر دنیای حیوانات برای این مشکل نیز راهحلی دارد.
آنها در کنار تار عنکبوت زندگی میکنند و منتظر میمانند تا طعمهای اسیر شود. اگر فرصت کافی داشته باشند، طعمه را سریع از آن خود میکنند. در غیر این صورت، آنچه از قربانی باقی مانده را مصرف میکند. پژوهشگران پس از بررسيها زیاد متوجه شدهاند که کرم ابریشم هانیبال لکتر بهصورت اتفاقی اعضای بدن قربانی را بهدور خود قرار نمیدهد. آنها اعضای بدن قربانی را دقیقا اندازهگیری کرده و در صورت نیاز کوچک میکنند.
در یک موقعیت خاص دانشمندان مقداری برگ و تکههای چوبی را در اختیار کرم ابریشم قرار دادند. او فقط قسمتهایی را انتخاب میکرد که میتوانستند ترسناک باشند. این رفتار میتواند پیامی را به سایر کرمهای ابریشم منتقل کند. مخصوصا اینکه برخی گونههای کرم ابریشم سعی میکنند همنوعان خود را شکار کنند. البته برخی افراد توضیح دیگری برای رفتار عجیب کرم ابریشم هانیبال لکتر ارائه میدهند.
بهبارو آنها کرم از اعضای بدن جانوران مرده برای استتار خود استفاده میکند. در نتیجه عنکبوت نمیتواند متوجه حضور او در نزدیکی تار شود.
بسیاری تصور میکنند کرم ابریشم عجیب بهراحتی در محیط دوام میآورد. هرچند دانشمندان توانستهاند پس از سالها پژوهش و تحقیق میدانی تنها ۶۲ کرم ابریشم از این گونه را پیدا کنند. همه آنها نیز در منطقهای جنگلی به وسعت ۱۵ کیلومتر مربع قرار داشتند. در نتیجه میتوان گفت که آنها در شرف انقراض قرار دارند. بهباور دانشمندان دلیل اصلی این موضوع نیز گسترش شهرنشینی در هاوایی و افزایش جمعیت است.
- ترسناک ترین هیولاهای دریایی تاریخ زمین!
- دانشمندان در حال تبدیل عنکبوت های مرده به هیولاهای فرانکشتاینی هستند
- دردناک ترین نیش حشره در دنیا متعلق به کدام جانور است؟
پژوهشگران یک نکته بسیار جالب را نیز در رابطه با کرم ابریشم هانیبال لکتر متوجه شدهاند. این جانور برای میلیونها سال همچون یک قاتل بیرحم رفتار میکرده است. آخرینبار ۶ میلیون سال پیش بود که این گونه از نزدیکترین خویشاوند خود جدا شد. در حالیکه قدیمیترین جزیره هاوایی ۵ میلیون سال قدمت دارد. در واقع آنها روی جزیرههای دیگری زندگی میکردند که اکنون در اثر فرسایش زیر آب رفتهاند.
وقتی کرم ابریشم خطر را احساس میکند، تصمیم میگیرد به جزایر دیگر نقل مکان کند. آنها قاتلینی بیرحم هستند که برای میلیونها سال از خطرات مختلف نجات یافتهاند. هرچند اکنون به پایان نزدیک میشوند.