نارنجی پوشان سایپا به زودی کراس اوور مونتاژی سیتروئن C3-XR را به بازار عرضه خواهند کرد. این خودرو چه مشخصاتی دارد؟
واردات خودرو آزاد شده و شرکتهای زیادی برای سهم خواهی از بازار به صف طولانی واردکنندگان پیوستهاند که شاید مهمترین آنها دو خودروساز بزرگ کشور یعنی ایران خودرو و سایپا باشند. البته آبی پوشان و نارنجی پوشان جاده مخصوص سهم زیادی از واردات تا به امروز نداشته و شرکتهای دیگری ابتکار عمل را به دست گرفتهاند.
سیتروئن C3-XR سایپا از راه رسید
روز گذشته مورخ 21 اردیبهشت ماه 1404، گروه خودروسازی سایپا از اصحاب رسانه درخواست کرد تا در سایت کاشان گرد هم آیند تا خبر رونمایی از کراس اوور مونتاژی سیتروئن C3-XR را پوشش دهند. براساس اعلام معاون این شرکت، خودرو فوق در سه تیپ مختلف شامل V1، V2 و V3 به صورت مونتاژی مهمان بازار خودرو ایران خواهد بود.
سیتروئن C3-XR برای نخستین بار در نمایشگاه تحول صنعت خودرو سال 1403 رویت شد و سپس در آخرین مراسم سایپا در اسفند ماه سال گذشته، به نمایش درآمد. هم اکنون کراس اوور مونتاژی جدید نارنجی پوشان به کارخانه تولیدی کاشان رفته تا مراحل تولید و تستهای مختلف را با موفقیت به پایان برساند. در این مطلب از گجت نیوز به سراغ بررسی C3-XR رفتهایم و میخواهیم راجع به طراحی ظاهری، مشخصات فنی و امکانات آن صحبت کنیم.
مختصری از سیتروئن C3-XR سایپا
اگر پیگیر اخبار خودرو ایران باشید، قطعا نام سیتروئن C3-XR یا سایپا سیلک به گوشتان خورده است. این کراس اوور که مدت هاست نامی آشنا در محافل خودرو کشور بوده، تحت عنوان پروژه M44 نیز شناخته میشود و بارها در نمایشگاههای مختلف به نمایش عمومی درآمده، اما خبری از عرضه یا مونتاژ آن نشده است.
این کراس اوور در سال 2014 و در کشور چین متولد شد محصول مشترکی از سیتروئن فرانسه و دانگ فنگ چین بود. بر پایه پلتفرم PSA و PS1 طراحی و تولید شده و تا به امروز دو فیس لیفت عمیق را تجربه کرده است.
- هدموس 06 ؛ محصول جدید پژو و سیتروئن با شانس ورود به ایران
- بازگشت سیتروئن به بازار ایران با خودروهای ساخت چین
طراحی ظاهری
سیتروئن C3-XR یک کراس اوور مدرن و به روز به شمار میرود که نمای جلو آن میزبان چراغهای ال ای دی باریک و جلوپنجره کرومی شده است. دارای سپری مجهز به ورودیهای هوای بزرگ است و در مجموع زبان طراحی امروزی و هماهنگ با سایر اجزای بدنه دارد.
پروفیل جانبی این خودرو با خطوط عضلانی و رینگهای 16 اینچی دو رنگ تزئین شده و المانهایی مثل شیشههای دودی عقب و آینههای جانبی برقی مجهز به راهنما به پویایی این بخش کمک کردهاند. چراغهای عقب ال ای دی بوده و گرافیک منحصربه فرد سیتروئن را داراست. سپر عقب با تزئینات کرومی به جلوه آمده و میتوان روی ظاهر این خودرو برای بازار ایران حساب باز کرد.
فضای کابین
با ورود به کابین سیتروئن C3-XR سایپا، داشبورد مدرن و امروزی آن به چشم میآید. یک نمایشگر مرکزی در میانه داشبورد قرار گرفته و فرمان دی کات هم به خوبی جانمایی شده است. صندلیها ترکیبی از چرم و پارچه بوده و فضای مناسبی برای ردیف دوم صندلیها فراهم آمده تا سرنشینان احساس راحتی و آسایش داشته باشند.
از جمله امکاناتی که فضای کابین را به روز و مدرن نگه داشته میتوان به سانروف برقی، صندلیهای برقی با گرم کن جلو، نمایشگر 9 اینچی لمسی با اتصال هوشمند، فرمان برقی حساس به سرعت، تهویه مطبوع اتوماتیک با فیلتر ذرات گرد و غبار و شارژر یو اس بی و سیستم صوتی باکیفیت اشاره کرد. در نهایت باید فضای داخلی این کراس اوور مونتاژی را مثل ظاهر بیرونی آن مدرن ارزیابی کرد.
یکی از مزایای مهم کابین محصول جدید سایپا، عایقبندی مناسب آن است، به گونهای که به صدای باد و موتور اجازه ورود نمیدهد. حتی اگر در دور موتورهای بالا باشید، باز هم صدای آزار دهندهای به گوش نمیرسد. تنها موردی که گزارش شده، صدای تایرها در سطوح ناهموار با سرعت بالاست که با توجه به برچسب قیمتی سیتروئن C3-XR، مشکل خاصی محسوب نمیشود.
- سیتروئن امی فیس لیفت معرفی شد؛ چهارچرخه دوستداشتنی با طراحی کارتونی
- نسل جدید سیتروئن C4 و C4X با ویژگیها و طراحی جذابتر معرفی شد
قوای فنی
در سینه سیتروئن C3-XR یک پیشرانه 1.2 لیتری توربوشارژ 3 سیلندر قرار گرفته که میتواند در شرایط ایده آل، 116 اسب بخار قدرت و 190 نیوتن متر گشتاور را از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک دو کلاچه به چرخهای جلو انتقال دهد. نهایت سرعت این کراس اوور فرانسوی – چینی 185 کیلومتر بر ساعت بوده و در هر 100 کیلومتر مسافتی که طی میکند، 5.8 لیتر بنزین میسوزاند.
تمرکز فرانسویها هنگام طراحی و ساخت این خودرو معطوف به راحتی سواری و کاستن از ضرباتی است که احتمالا به کابین وارد میشود. در واقع سیستم تعلیق به گونه ای طراحی شده تا ضربات ناشی از دست اندازها و آسفالتهای ناهموار را به خوبی جذب کند و سواری نرم و راحتی به سرنشینان انتقال دهد.
در جلو و عقب به ترتیب از سیستم تعلیق مک فرسون و میله پیچشی استفاده شده و تستهای اولیه جادهای نشان داده که سیتروئن سی 3 ایکس آر میتواند عملکرد متعادل و مطلوبی از خود نشان دهد. قطع به یقین با این اوصاف که جادههای اغلب نقاط کشور دارای آسفالت افتضاح و ناهمواریهای زیاد هستند، میتوان روی عملکرد مطلوب سیستم تعلیق این خودرو حساب باز کرد.
فرمان سیتروئن C3-XR برقی بوده و به سرعتهای بالا حساسیت دارد. عملکرد آن روان و دقیق بوده و در سرعتهای پایین بسیار سبک است. هر چه سرعت بیشتر میشود، فرمان سفتتر خواهد شد و تسلط بیشتری به راننده برای کنترل شرایط میدهد.
- دی اس با این کانسپت، خودرو افسانهای سیتروئن را دوباره زنده میکند
- سیتروئن C3 ایرکراس جدید معرفی شد؛ یک شاسی بلند کوچک اما جادار
قیمت و رقبا در ایران
شوربختانه کراس اوور سیتروئن C3-XR در بازار ایران رقبای سرسختی مثل پژو 2008 مونتاژ ایران خودرو، چری تیگو 7 پرو و دیگنیتی پرایم دارد. البته سیتروئن یک برند فرانسوی و بااصالت بوده و همین نکته میتواند مزیت رقابتی آن با حریفانش باشد، اما نباید از یاد برد که سه محصول فوق، عملکرد بلندمدت و خوبی در بازار کشور داشتهاند و نمیتوان از یک تازه وارد انتظار بالایی داشت.
در صورتی که سایپا این خودرو مونتاژی را با قیمت گذاری رقابتی، خدمات پس از فروش گسترده و عرضه با تیراژ بالا و به صورت پیوسته از سر بگیرد، میتوان امیدوار بود که سیتروئن C3-XR بتواند رقبای خود را خیلی زود کنار بزند. آن طور که نارنجی پوشان جاده مخصوص اعلام کردهاند، اولین شرایط فروش این خودرو در اواخر خرداد یا اوایل تیر ماه سال جاری آغاز میشود و با موعد تحویل 90 روزه به دست مشتریان میرسد.
با توجه به کاتالوگی که سایپا منتشر کرده، قیمت حدودی این کراس اوور، 1 میلیارد و 300 میلیون تومان اعلام شده که در مقایسه با ری را و ام وی ام ایکس 33 یک محصول گران قیمت و نسبت به تیگارد، خودرویی ارزان قیمت خواهد بود.
سیتروئن C3-XR در یک نگاه
در نهایت باید تأکید کنیم که C3-XR یک کراس اوور موفق با طراحی مدرن و المانهای امروزی است که مصرف سوخت پایینی دارد و به لطف پیشرانه توربو، قادر به تولید قدرت و گشتاور مناسب جادههای ایران است. امکانات و تجهیزات یک خودرو اروپایی را داراست و یکی از گزینههای جذاب برای خانوادههای ایرانی خواهد بود.
همانطور که گفتیم، سایپا میتواند با مونتاژ این خودرو فروش خوبی داشته باشد، اما پیش نیاز این موفقیت، قیمت گذاری رقابتی، خدمات پس از فروش مناسب و عرضه مداوم و با تیراژ بالا طی ماههای پیش روست. به نظر شما آیا سیتروئن C3-XR میتواند در بازار ایران موفق عمل کند؟