سامسونگ روز گذشته از پرچمداران جدید خود یعنی گلکسی اس 8 و گلکسی اس 8 پلاس رونمایی کرد. این دو گوشی به همراه قابلیتهای سخت افزاری بسیار خوبی عرضه شدهاند، اما یکی از بخشهایی که از زمان آغاز انتشار اخبار مرتبط با Galaxy S8 و Galaxy S8 Plus کمتر مورد توجه قرار گرفته، مجهز شدن این دو گوشی به بلوتوث نسخه 5 است. نسخه جدید این استاندارد بدون سیم، حدود نه ماه پیش معرفی شد، اما رفته رفته در حال باز کردن راه خود به دستگاههای مختلف است. آیا واقعا وجود بلوتوث نسخه پنج در گلکسی اس 8 و گلکسی اس 8 پلاس تفاوتی به حال کاربران میکند؟
البته، دو پرچمدار جدید سامسونگ نخستین گوشی هایی نیستند که به بلوتوث نسخه پنج مجهز شدهاند. در نمایشگاه MWC 2017 شاهد رونمایی از پرچمدار با صفحه نمایش 4K سونی یعنی اکسپریا ایکس زد پریمیوم بودیم، پرچمداری که به نسخه پنجم بلوتوث مجهز شده بود. از آنجایی که این گوشی حدود سه ماه دیگر به بازارهای جهانی عرضه خواهد شد، پرچمداران جدید سامسونگ نخستین گوشی هایی هستند که امکان تجربه نسخه پنجم بلوتوث را به کاربران میدهند. اما آیا قرارگیری بلوتوث نسخه پنج در گلکسی اس 8 و گلکسی اس 8 پلاس ویژگی است که کاربران برای آن شوق و ذوق کنند؟
همچنین بخوانید :
Bluetooth SIG، به عنوان گروه پشتیبانی این تکنولوژی و استاندارد بدون سیم، چهار خصیصه اصلی را برای نسخه پنجم بلوتوث عنوان کرده است. نخستین و قابل فهمترین ویژگی، افزایش دو برابری سرعت انتقال داده است. به این ترتیب زمان ارسال و دریافت فایلها به نصف کاهش پیدا میکند. دومین خصیصه نسل جدید بلوتوث، افزایش محدوده تحت پوشش است که در مقایسه با بلوتوث نسخه 4.2، چهار برابر افزایش پیدا کرده است. به این ترتیب در مقایسه با نسخه پیشین، میتوان دو دستگاه دارای فاصله به مراتب بیشتر از یکدیگر را به وسیله بلوتوث به هم متصل کرد. این خبر برای دوستداران اینترنت اشیا بسیار خوشحالکننده است، چرا که به این ترتیب دستگاههای هوشمند اداری و یا خانگی میتوانند از فواصل بیشتر (افزایش محدوده) به صورت کاربردیتر (افزایش سرعت) با یکدیگر ارتباط داشته باشند. در واقع از این پس، یک مودم بلوتوث بزرگترین خانهها را نیز پوشش خواهد داد.
استفاده از بلوتوث نسخه پنج در گلکسی اس 8 و گلکسی اس 8 پلاس و همچنین در دیگر گوشی ها، مزایای بیشتری نیز دارد. از آنجایی که اکنون سرعت و برد منطقه تحت پوشش افزایش پیدا کرده، تیم Bluetooth SIG وعده داده ظرفیت انتقال پیام نیز به میزان هشت برابر افزایش پیدا میکند. به این ترتیب یک دستگاه مجهز به بلوتوث میتواند دیتای بیشتری را به ازای وارد آوردن فشاری کمتر به کل سیستم ارسال و یا دریافت کند. به لطف وجود این ویژگی، تیم Bluetooth SIG تصمیم دارد تا سبک انتقال داده را متحول کند. به این ترتیب، دستگاهها همواره به یکدیگر متصل مانده (اکنون فشار کمتری را دریافت میکنند) و به نزدیکترین دستگاههای دارای بلوتوث اطلاعات مفیدی را ارائه میکنند. بهبود در مسیریابی را باید یکی از مزایای این ویژگی دانست.
آخرین مزیت استفاده از بلوتوث نسخه پنج در گلکسی اس 8 و گلکسی اس 8 پلاس علاوه بر گوشی های هوشمند آتی، وجود استانداردی با نام Wireless Coexistence است. این عبارت در واقع این معنی را میرساند که نسخه پنجم بلوتوث، با دیگر دستگاههای وایرلس همچون وای فای خانگی به خوبی کار کرده و این دو استاندارد بدون سیم، اختلالی در کار یکدیگر به وجود نمیآورند.
استفاده از بلوتوث نسخه پنج در گلکسی اس 8 و گلکسی اس 8 پلاس بر روی کاغذ خوب به نظر میرسد. سوال اصلی اینجاست که آیا به محض خرید یکی از دو پرچمدار جدید سامسونگ، قادر به بهرهبردن از تمامی ویژگیهای نسخه پنجم بلوتوث خواهید بود؟ جواب خیر است. برای استفاده از تمامی ویژگیهای ذکر شده، باید دو دستگاه گیرنده و فرستنده دارای نسخه پنجم بلوتوث باشند و همانطور که میدانید، کمتر گجتی امروز به این تکنولوژی مجهز شده است. جدیدترین گوشی های هوشمند معرفی شده پیش از گلکسی اس 8 و گلکسی اس 8 پلاس دارای بلوتوث نسخه 4.2 هستند، به همین دلیل حین نقل و انتقال داده با آنها، همان قواعد قدیمی (سرعت، محدوده پوشش و دیگر موارد) برقرارند.
چه زمانی میتوان از بلوتوث نسخه پنج در گلکسی اس 8 استفاده کرد؟
بدون شک پرچمداران جدید سامسونگ گوشی هایی نیستند که بعد از خریدشان بخواهید به زودی آنها را کنار بگذارید. از طرفی دیگر نسخه پنجم بلوتوث رفته رفته در حال ورود به گجتهای مختلف است، به همین دلیل به زودی اکوسیستم این تکنولوژی کامل خواهد شد. پس، مطمئنا به زودی میتوانید از بلوتوث نسخه پنج در گلکسی اس 8 و گلکسی اس 8 پلاس بهره برده و به شیوهای نوین به انواع و اقسام گجتها متصل شوید.