راه‌اندازی گوشی

سودجویی از قطعی اینترنت در بازار موبایل؛ هزینه اکتیو گوشی تا ۵ میلیون تومان رسید

در سایه محدودیت‌های اینترنت، فروشندگان موبایل برای راه‌اندازی اولیه گوشی و انتقال اطلاعات که فقط چند مگابایت اینترنت نیاز دارد از خریداران یک تا ۵ میلیون تومان باج دریافت می‌کنند.

خرید گوشی در این روزها دیگر فقط با پرداخت پول گوشی تمام نمی‌شود. گزارش‌های میدانی از بورس موبایل خیابان جمهوری نشان می‌دهد فروشندگان، هزینه راه‌اندازی موبایل را به بهانه‌ای جدید برای خالی کردن جیب مشتریان تبدیل کرده‌اند.

فرآیندی که در حالت عادی با چند دقیقه اتصال به اینترنت در منزل انجام می‌شد، حالا در بازار آزاد یک میلیون تا ۵ میلیون تومان آب می‌خورد. جالب اینجاست که کل دیتای مصرفی برای اکتیو کردن حساب کاربری و فعال‌سازی گوشی از چند مگابایت فراتر نمی‌رود.

دام جدید برای خریداران آیفون

کاربران اپل بزرگ‌ترین قربانیان این ماجرا هستند. گوشی‌ های آیفون برای تکمیل فرآیند انتقال اطلاعات از دستگاه قدیمی، نیاز به اینترنت پایدار دارند و فروشندگان دقیقا همین نقطه را نشانه گرفته‌اند.

آنها با دریافت مبالغ هنگفت، باج اینترنت موبایل را به یک ردیف درآمدی جدید برای واحدهای صنفی بدل کرده‌اند. در حالی که خریدار با ماه‌ها برنامه‌ریزی مالی پای میز فروشنده می‌رود، در لحظه تحویل گوشی با یک هزینه پنهان روبرو می‌شود و چاره‌ای جز پرداخت این رقم‌های عجیب ندارد.

بیشتر بخوانید

نظارت کجاست؟

این رفتار دوگانه یک سوال ساده را پیش می‌کشد: خود این فروشندگان چگونه به اینترنت بدون محدودیت دسترسی دارند؟ دریافت میلیونی برای سرویسی که ارزش واقعی آن ناچیز است، مصداق بارز گران‌فروشی و سوءاستفاده از شرایط موجود کشور است.

غیبت سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و اتحادیه‌های صنفی در این ماجرا کاملا محسوس است. انتظار می‌رود که با تعیین تعرفه‌های شفاف برای خدمات نرم‌افزاری، جلوی این باج‌گیری علنی از مشتریان گرفته شود؛ به ویژه در شرایطی که قیمت خود گوشی‌ها نیز روزانه در حال جهش است.

30 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات