روشهای گوناگونی برای نصب وردپرس در وب سرور هاست وجود دارد. در این مقاله قصد داریم چگونگی نصب وردپرس در CPanel را از طریق File Manager آموزش دهیم.
در ابتدا نیاز است که آخرین نسخه وردپرس را از سایت مرجع وردپرس و یا آخرین نسخه فارسی آن را از وردپرس فارسی دانلود نمایید. در قسمتهای پیشین نحوه انجام این کار را چندین مرتبه بیان کردهایم. ادامه روال کاری مشابه نصب وردپرس در WAMP و XAMPP است که در دو قسمت قبل به آن اشاره کردیم. مانند آموزشهای قبلی نیاز است تا فایل فشرده وردپرس را در هاست خود (از طریق CPanel) آپلود نموده و سپس آن را از حالت فشرده خارج کنید.
ایجاد پایگاه داده
در حین فرآیند نصب نیاز است اطلاعات مربوط به پایگاه داده خود را وارد نمایید. در CPanel این کار را میتوانید توسط سه ابزار MySQL Databases ،MySQL Database Wizard و phpMyAdmin واقع در بخش Databases محیط CPanel انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره چگونگی ایجاد پایگاه داده از طریق این سه ابزار به آموزشهای زیر مراجعه کنید:
- ایجاد پایگاه داده در phpMyAdmin
- ایجاد پایگاه داده در CPanel – بخش اول
- ایجاد پایگاه داده در CPanel – بخش دوم
آپلود وردپرس توسط File Manager
ابتدا به CPanel وارد شوید.
نصب وردپرس در CPanel
سپس وارد بخش Files شده و بر روی آیکون File Manager کلیک کنید.
پس از آن وارد محلی (پوشهای) شوید که قصد دارید وردپرس در آنجا نصب شود. اگر قصد دارید که وردپرس دقیقا در صفحه اول سایت شما و پس از وارد کردن نام دامنه و بدون هیچ کاراکتر اضافی نصب شود، (به عنوان مثال mydomain.com) میبایست آن را در پوشه public_html هاست خود نصب کنید.
به تعبیری میتوان پوشه public_html را معادلی برای پوشههای www و htdocs به ترتیب در شبیهسازهای WAMP و XAMPP دانست. جهت آشنایی با چگونگی نصب وردپرس در سرورهای خانگی با کمک ابزارهایی چون WAMP و XAMPP میتوانید به آموزشهای زیر مراجعه کنید.
پس از استقرار در پوشه مورد نظر، بر روی آیکون Upload کلیک کرده تا وارد محیطی مشابه تصویر زیر شوید.
با فشردن دکمه Choose File پنجرهای گشوده میشود که از شما خواهان تعیین فایل مورد نظر از روی کامپیوترتان است.
با انتخاب فایل فشرده وردپرس که پیشتر آن را دانلود نمودهاید، به ادامه کار برای آپلود کمک کنید. پس از اتمام کار به پوشهای که آپلود در آن صورت گرفت بازگشته و Reload را انتخاب کنید. مشاهده خواهد شد که فایل مربوط به آن در محل مورد نظر قرار گرفته است.
در ادامه فایل فشرده را انتخاب کرده، سپس دکمه Extract را بزنید و منتظر بمانید تا فرآیند استخراجسازی از حالت فشرده به اتمام برسد.
با فشردن دکمه Reload مشاهده خواهید کرد که پوشه استخراج شده در سایت ایجاد شده است.
در این حالت وردپرس شما در پوشه فوق نصب خواهد شد و آدرس URL سایت وردپرسی به شکل mydomian.com/wordpress است. برای حل این مسئله میبایست کلیه محتویات پوشه WordPress را به یک مرحله بالاتر یعنی public_html انتقال دهید تا آدرس URL وردپرس، همان صفحه اصلی سایت یعنی mydomian.com باشد.
انتقال فایلهای استخراج شده به public_html
وارد پوشه wordpress (همان پوشهای که از فایل فشرده استخراج شد) شوید و بر روی Select All کلیک کنید تا تمامی فایلها و پوشهها انتخاب شوند. در ادامه بر روی آیکون Move File کلیک نموده تا پنجرهای مشابه پنجره زیر گشوده شود.
مسیر محل مربوطه را به مسیر مورد نظر خود تغییر دهید و بر روی دکمه Move Files کلیک کنید.
در این حالت میبایست مسیر public_html/wordpress را به public_html تغییر دهید. با بارگذاری مجدد public_html تغییرات را مشاهده خواهید کرد. پوشه خالی wordpress را نیز میتوانید با استفاده از آیکون Delete حذف کنید.
آغاز فرآیند نصب
تبریک! نصب وردپرس در CPanel به اتمام رسید. حال همه چیز آماده است تا نصب وردپرس را آغاز کنیم. برای انجام این کار کافی است نام دامنه خود را در مرورگر وارد نمایید تا وردپرس از شما درخواست نصب نماید!
اکنون قادر خواهید بود با کمک آموزش چگونگی نصب وردپرس به نصب وردپرس در CPanel بپردازید.
برای دسترسی به فهرست این دوره شامل لینک به تمامی مطالب منتشر شده، میتوانید به مطلب آموزش جامع وردپرس مراجعه کنید