به بهانه عرضه جیل‌بریک نهایی iOS8.1.1 و iOS8.2 بتا : جیل‌بریک ، مفید یا خطرناک !

اگر از کاربران آی دیوایس های اپلی باشید با نام MuscleNerd احتمالا آشنا هستید. این هکر نام آشنا که پیش از این نسخه هایی دیگر از iOS را جیل بریک کرده بود حالا جیل بریک شدن و عرضه آن توسط تیم TaiG را تایید و بدین ترتیب اگر از iOS8.1.1 و iOS8.2 بهره می برید همینک می توانید دستگاه خود را جیل بریک کنید. 

شما می توانید این نرم افزار را از اینجا دانلود کرده و دستگاه خود را جیل بریک کنید. توصیه ما به شما این است که تا چند روز آینده صبر کرده تا مشکلات احتمالی و نرم افزاری این برنامه رفع شود. نکته دیگر اینکه حتما قبل از جیل بریک از دستگاه خود نسخه پشتیبان بگیرید.

اما دقیقا از اولین مدل آیفون تاکنون همیشه یکی از ابهامات کاربران این گوشی این بوده که لازم است آیفون خود را جیل بریک کنیم یا نه ؟ اگر با سیستم عامل iOS سروکار داشته‌اید یا اخبار پیرامون آن را دنبال کرده باشید حتما می‌دانید که آی او اس سیستم عاملی بسته است. در واقع بسته به این معنا که نمی‌توانید هر تغییری که خواستید در آن ایجاد کنید. این سیستم عامل تا نسخه سوم حتی امکان تغییر تصویر زمینه را هم نداشت. امکان کپی پیست متون نیز در نسخه چهارم به آن اضافه شد.

اما در دنیای آی او اس جیل بریک شده داستان خیلی متفاوت‌تر است. با جیل بریک می‌توانید تقریبا هر تغییری که خواستید در آن ایجاد کنید. توییک‌های مختلف نصب کنید و برنامه‌هایی که در اپ استور تأیید نمی‌شوند را به راحتی روی آیفون خود داشته باشید. از تغییر پوسته یا تم گرفته تا تغییر در اپلیکیشن‌های پیش فرض و صدها قابلیت دیگر … اما همیشه باید ریسک از دست رفتن اطلاعات خود را بپذیرید بخصوص اگر خود را یک کاربر حرفه‌ای نمی‌دانید.

آی او اس همانند اندروید، یک سیستم عامل بر پایه یونیکس است و در این سیستم عامل‌ها دسترسی به کاربر root یعنی تقریبا دسترسی کامل به تمام قسمت‌های سیستم عامل. اصطلاح روت کردن در اندروید و جیل بریک کردن در آی او اس نیز به همین معناست. اندروید و آی او اس بطور پیش فرض دسترسی به کاربر روت را محدود کرده‌اند. این محدودیت بیشتر به علت حفظ امنیت کاربر در نظر گرفته شده است. هنگامی که دسترسی به روت در این سیستم عامل‌ها باز باشد، علاوه بر مزایای آن، معایبی نیز دارد. به عنوان مثال بدافزارها به راحتی روی آن نصب می‌شوند و می‌توانند اطلاعات مهم و حساس کاربر را سرقت کنند.

از این رو همواره گوگل و اپل کاربران از انجام این عمل یعنی روت کردن یا جیل بریک کردن منع می‌کنند. حتی این عمل رسما باعث خارج شدن دستگاه از گارانتی می‌گردد. بدین ترتیب که اگر گوشی اندرویدی یا آیفون شما دچار مشکل شود و آن را در حالت روت یا جیل بریک شده به گارانتی تحویل دهید، گوشی شما از شرایط گارانتی خارج می‌شود و شرکت هیچ مسئولیتی در قبال مشکلات آن به عهده نخواهد گرفت.

تا مدت‌ها در خاک امریکا جیل بریک کردن آیفون عملی غیرقانونی محسوب میشد. اما هم اکنون بیش از یک سال است که منع قانونی این کار لغو شده اما همچنان خطر خروج از گارانتی برای آن پابرجاست. اپل بطور مشخص در موافقت نامه محصولات خود آورده است که:
“ایجاد تغییرات غیر مجاز در نرم افزار آیفون نوعی تخطی از موافقت نامه نرم افزاری آن محسوب می‌شود. رایج‌ترین تغییری که در نرم افزار آیفون داده می‌شود جیل بریک کردن یا jail-breaking آن است، که روی بخش دوم این عبارت تأکید خاصی می‌شود. به همین دلیل ما اکیدا توصیه می‌کنیم که این کار را انجام ندهید. اگر شما بدلیل ایجاد تغییرات غیر مجاز نتوانید از آیفون خود استفاده کنید تعمیرات آن شامل گارانتی محصول نمی‌گردد.”

اپل به وضوح در این پاراگراف در عبارت jailbreaking دو کلمه jail و break را از یکدیگر تفکیک کرده و کاربران را از break کردن دستگاه برحذر داشته است. با این حال باز هم راه چاره‌ای برای دستگاه‌های جیل بریک شده برای استفاده از گارانتی وجود دارد. می‌توان این دستگاه‌ها را قبل از تحویل به نمایندگی‌های اپل ری‌استور کرد تا اثری از جیل بریک در آنها باقی نماند.

با تمام این اوصاف باید گفت جیل بریک برای تمام کاربران نمی‌تواند ضروری و مفید واقع شود. اینجا نوع استفاده و سطح اطلاعات کاربر از سیستم عامل و دستگاهی که در اختیار دارد اهمیت پیدا می‌کند. برای کاربری که از دانش فنی بالایی برخوردار است، جیل بریک کردن خطرات کمتری به همراه دارد زیرا این کاربر به خوبی از راه‌های سرقت اطلاعات و همچنین مشکلاتی که باعث عدم پایداری سیستم عامل می‌گردند آگاهی دارد می‌تواند جلوی آنها را بگیرد. اما برای کاربری که در سطح مبتدی قرار دارد شرایط متفاوت است. برای این دسته از کاربران معایب جیل بریک بیشتر از مزایای آن به چشم می‌آید و توصیه می‌شود از انجام این کار خودداری کنند.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*