اگر برای خرید یک گوشی جدید از برند سامسونگ یا اپل شک دارید٬ ما در این مقاله با مقایسه گوشی های خانواده گلکسی اس 10 (Samsung Galaxy S10) با آیفون XS Max ،XS و XR شما را در این انتخاب یاری خواهیم کرد.
اولین گوشیهای پرچمدار بزرگ معرفی شده در سال 2019 را باید به نام سامسونگ بنویسیم. غول گوشیساز کرهای هفتهی گذشته با حضور در نمایشگاه MWC 2019 بارسلون، از گوشی های خانواده گلکسی اس 10 خود پرده برداشت. این خانواده شامل سه عضو گلکسی اس 10 ای، گلکسی اس 10 و گلکسی اس 10 پلاس همراه با بخشهای بهبود پیدا کردهی گسترده نسبت به گوشیهای سال گذشته گلکسی و همچنین دوربینهای اضافی در جلو و عقب هستند.
پس به نظر میرسد گوشیهای قدرتمندی برای مبارزه با آیفونهای جدید اپل وارد میدان شدهاند. ما در این مقاله میخواهیم گوشی های خانواده گلکسی اس 10 را در شانه به شانهی آیفون ایکس اس، آیفون ایکس اس مکس و آیفون ایکس آر اپل بگذاریم و آنها را با هم مقایسه کنیم.
گوشی های خانواده گلکسی اس 10 یا آیفونها؟
اندازه
از نظر فیزیکی٬ این گوشیها به ترتیب بزرگتر میشوند. گلکسی اس ۱۰ ای و آیفون ایکس اس کوچکترین دیوایسها در این مقایسه هستند. اس ۱۰ ای نمایندهی اقتصادی سامسونگ در سال جاری نیز است. پس از کمی فاصله٬ گلکسی اس 10 و آیفون ایکس آر با چند میلیمتر اختلاف از یکدیگر٬ تقریبا هم اندازهاند. و در انتها دو نسخهی بالارده٬ یعنی آیفون ایکس اس مکس بسیار هم اندازه با گلکسی اس ۱۰ پلاس است و فقط ۳ میلیمتر از آن عریضتر است.
وزن
هیچ یک از گوشیها در این مقایسه هم وزن هم نیستند٬ اما به طور کلی آیفونها سنگینتر از گوشی های خانواده گلکسی اس 10 هستند. سبکترین آیفون٬ ۲ گرم سنگینتر از سنگینترین مدل گلکسی است! تنها اینجا یک استثنا وجود دارد و آن هم خرید یک مدل سرامیکی گلکسی اس ۱۰ پلاس است که وزنش۲۳ گرم سنگینتر از نسخه شیشهای آن است.
رنگها
به نظر میرسد سامسونگ در مورد طراحی جدید خود هیجان زده است و نور از طریقی به قاب پشتی گوشی های خانواده گلکسی اس 10 میتابد که باعث به ظاهر شدن رنگهای مختلفی روی بدنه میشود. اگر قصد خرید نسخهی سرامیکی گلکسی اس ۱۰ پلاس را داشته باشید٬ این گوشی تنها در دو رنگ مشکی و سفید به فروش میرسد.
پالت رنگ آیفون با رنگهای نقرهای٬ خاکستری و طلایی در مدلهای ایکس اس و ایکس اس مکس٬ کمی اساسیتر به نظر میرسد. با این حال اپل رنگهای متنوعی شامل آبی٬ زرد٬ مرجانی و قرمز را برای مدل XR آیفون جدید خود در نظر گرفه است.
ساخت
هر شش گوشی از پشت و روی شیشهای برخوردارند که یک فریم فلزی برای پشتیبانی بین آنها قرار دارد. در سه گوشی گلکسی و آیفون ایکس آر این فلز آلومینیوم است٬ در حالی که در مدل آیفون ایکس اس و ایکس اس مکس آن فولاد ضد زنگ خواهد بود. بار دیگر لازم به ذکر است که یک مدل ویژهی گلکسی اس ۱۰ پلاس با قاب پشتی سرامیکی نیز وجود دارد.
مقاومت در برابر آب
هر شش گوشی توانایی خوبی برای مقاومت دربرابر آب دارند. ۵ مدل به تاییدیه IP68 مجهز هستند که به معنای مقاومت در برابر نفوذ آب در عمق ۱.۵ متری و به مدت ۳۰ دقیقه است. با این حال اپل میگوید آیفونهای جدیدش میتوانند تا عمق ۲ متری در برابر نفوذ آب جلوگیری کنند. در سمتی دیگر آیفون ایکس آر اپل از تاییدیه IP67 بهره میبرد که قدرت جلوگیری از نفوذ آن تا ۱ متر است.
البته هنوز هم هیچ یک از گوشیهای بالا مناسب شنا کردن در آب نیستند٬ بلکه خوب است بدانید وقتی به صورت اتفاقی گوشی شما داخل آب میافتد٬ زمان کافی برای نجات آن خواهید داشت.
اندازه نمایشگر
درست همانند اندازهی فیزیکی٬ نمایشگرها نیز به ترتیب بزرگتر میشوند. گوشیهای آیفون ایکس اس و گلکسی اس ۱۰ ای از نمایشگر ۵.۸ اینچی بهره میبرند٬ در حالی که مدل میانی گلکسی اس ۱۰ و گوشی اقتصادی آیفون ایکس آر به یک نمایشگر ۶.۱ اینچی مجهز هستند. اندازهی نمایشگر در مدل پلاس گلکسی اس ۱۰ برابر با ۶.۴ اینچ بوده٬ در حالی که آیفون ایکس اس مکس به یک نمایشگر ۶.۵ اینچی مجهز است.
نسبت ابعاد صفحه به بدنه
به خوبی این را میدانیم که در طراحی گوشیهای مدرن٬ افزایش نسبت ابعاد صفحه به بدنه تا بیشترین حد ممکن بسیار مهم است. هر شش گوشی در این مقایسه در این بخش متفاوت عمل کردهاند. موردی که باعث افت این نسبت ابعاد شده٬ نحوهی برخورد نمایشگر با دوربین جلو بوده است. هر سه آیفون از ناچ بهره میبرند که اپل آن را همراه با آیفون ایکس خود معرفی کرد. ناچ یک بریدگی در بالای صفحه متصل به قاب بالایی است که از دوربین سلفی و دیگر سنسورها میزبانی میکند. این ویژگی بخشی از نسبت ابعاد را از آن خود میکند.
اما سامسونگ با گوشی های خانواده گلکسی اس 10 خود یک راه حل جدید به نام «حفره پانچ» را ارائه کرده است. در سمت راست قسمت بالایی صفحه نمایش تنها یک حفره کوچک وجود دارد که دوربین در آن جای گرفته است. ما برای اولین بار این حفره را روی گوشیهای سال ۲۰۱۹ هواوی دیدیم. شاید این ویژگی نیز برای طراحان رابط کاربری دردسر ایجاد کند٬ اما حداقل راه حل بهتری از ناچ است.
وضوح نمایشگر
اپل در زمینهی نمایشگرها خوب عمل کرده است٬ اما از نظر پیکسلهای خام٬ نمایشگرهای آیفون پایینتر از رقبا قرار میگیرند. در حقیقت آیفون ایکس آر از نمایشگری با وضوحی کمتر از فول اچ دی استفاده میکند که حتی در گوشیهای میان ردهی ارزانتر بازار نیز نمیتوان آن را یافت.
آیفون ایکس اس و ایکس اس مکس کمی بهتر ظاهر شده اند و وضوحی برابر با 2K و Quad HD را ارائه میکنند. تعداد پیکسلهای نمایشگر گلکسی اس ۱۰ ای تقریبا برابر با این دو آیفون است. اما گلکسی اس ۱۰ و اس ۱۰ پلاس بالاترین وضوح تصویر را در این گروه دارند و گفته میشود شفافترین نمایشگر را در بین تمام گوشیهای هوشمند موجود در بازار ارائه میکنند.
نوع نمایشگر
صنعت موبایل در حال حرکت به سمت استفاده از فناوری OLED برای نمایشگر است. در این لیست فقط آیفون ایکس آر است که با یک نمایشگر IPS LCD عرضه میشود.
OLED (و انواع پیشرفتهی آن نظیر AMOLED و Super AMOLED) چند مزیت نسبت به LCD دارد. از آنجا که هر پیکسل به صورت جداگانه در OLED نورپردازی میشود٬ نمایش رنگهای روشنتر٬ رنگهای مشکی تیرهتر و کنتراست بهتر حاصل میشود. یک پنل OLED همچنین باریکتر از LCD است و به همین خاطر خواهد بود که آیفون ایکس آر اپل دارای ضخامت بیشتری است.
بیومتریک
پس از دو نسل٬ سامسونگ اسکنر عنبیه را پس زد و تمرکز خودش را بر روی سنسور اثر انگشت و تشخیص چهره گذاشت. گلکسی اس ۱۰ و اس ۱۰ پلاس از یک سنسور اثر انگشت اولتراسونیک به کار رفته در بخش زیری نمایشگر برخوردارند٬ در حالی که اس ۱۰ ای به یک اسکنر معمولی روی قاب کناری تجهیز شده است.
در آن سمت اپل نیز دو سالی میشود که به طور کلی از اسکنر اثر انگشت در گوشیهای خود استفاده نمیکند و فیس آیدی٬ تنها روش بیومتریک بازگشایی قفل گوشی است.
پردازنده
هر سه گوشی سامسونگ از آخرین پردازندهی کوالکام٬ اسنپدراگون ۸۵۵ (یا اگزینوس ۹۸۲۰ در اروپا٬ خاورمیانه و آفریقا) برخوردارند. آیفونهای اپل نیز از آخرین تراشهی این شرکت٬ A12 Bionic قدرت میگیرند.
رم
از نظر عددی٬ ظرفیت رم آیفونها نصف گلکسیهای سامسونگ است٬ اما این مستقیما به معنای سرعت کمتر این گوشیها نیست. اپل به خوبی موفق شده سوار بر سیستم عامل موبایلی خودش شود تا نیاز به مصرف انرژی کمتری برای اجرای آن باشد.
در سمتی دیگر سامسونگ همراه با نسخهی پلاس گلکسی اس ۱۰ خود یک رم ۱۲ گیگابایتی را نیز ارائه کرده است.
حافظهی داخلی
مدتها قبل بود که ۶۴ گیگابایت٬ فضای کافی برای ذخیرهی اطلاعات کاربران بود. اکنون آن مقدار کمی است٬ اما با هر سه گوشی اپل عرضه میشود٬ در حالی که کمترین مقدار حافظهی کهکشانیهای سامسونگ ۱۲۸ گیگابایت است.
دو تلفن رده ابتدایی آیفون ایکس آر و گلکسی اس ۱۰ ای نسخهی ۲۵۶ گیگابایتی را نیز ارائه میکنند٬ اما دو برادر بزرگتر آنها حافظهی ۵۱۲ گیگابایتی را نیز در چنته دارند. در اینجا یک نسخه از گلکسی اس ۱۰ پلاس با حافظهی داخلی ۱ ترابایتی نیز وجود دارد.
میکرو اس دی
اگر میخواهید فضای ذخیره سازی بیشتری را در اختیار داشته باشید٬ گوشی های خانواده گلکسی اس 10 سامسونگ اجازه میدهند با یک کارت حافظه٬ ظرفیت داخلی دیوایس خود را حداکثر تا ۵۱۲ گیگابایت دیگر نیز ارتقا ببخشید. این درحالیست که آیفونهای اپل چنین چیزی را ارائه نمیکنند و در هنگام خرید باید مطمئن شوید کدام نسخه مناسب شما است.
باتری
گلکسی اس ۱۰ پلاس نخستین گوشی پرچمدار سامسونگ است که با یک باتری ۴۰۰۰ میلیآمپر ساعتی عرضه میشود. دو گوشی دیگر گلکسی از باتریهایی با ظرفیت معمول برخوردارند.
بار دیگر اپل بدون توجه به ظرفیت باتری گوشیهایش٬ موفق شده ارتباط خوبی را بین نرم افزار و سخت افزار آنها ایجاد کند تا همه چیز عالی پیش برود. اعداد و ارقام٬ تمام آن چیزی که ما از عمر باتری گوشیمان میخواهیم نیست. عوامل دیگری نظیر تنظیمات خاص نیز وجود دارد که باعث میشود عمر باتری یک دیوایس کمتر یا بیشتر باشد.
شارژ سریع
هر شش گوشی از شارژ سریع پشتیبانی میکنند. اما آیفونها برای بهرهمندی از این فناوری نیازمند یک شارژر جداگانه هستند که باید آن را به قیمت ۷۰ دلار خریداری کنید.
شارژ بیسیم
هر شش گوشی میتوانند به صورت بیسیم شارژ. شوند٬ اما مستلزم خریداری یک پد شارژ مخصوص به صورت جداگانه هستند. در واقع ما هنوز هیچ گوشی را ندیدهایم که با یک پد شارژ بیسیم در داخل جعبهاش عرضه شود.
نکتهی جذاب در مورد گوشیهای سامسونگ٬ تجهیز آنها به قابلیتی به نام PowerShare است. همانطور که از نامش پیداست٬ این قابلیت اجازه میدهد بتوانید با گوشی گلکسی خود و به صورت بیسیم٬ دیگر گوشیها را شارژ کنید.
درگاهها
گوشیهای گلکسی از درگاه استاندارد USB-C برخوردارند٬ در حالی که اپل همچنان از درگاههای اختصاصی لایتنینگ خود در آیفونها استفاده میکند. همچنین اگر یک جفت هدفون قدیمی دارید٬ خبر خوب اینکه سامسونگ جک ۳.۵ میلیمتری هدفون را از گوشی های خانواده گلکسی اس 10 خود حذف نکرده است.
دوربین جلو
گلکسی اس ۱۰ و اس ۱۰ ای از یک دوربین ۱۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.9 در جلو برخوردارند. گلکسی اس ۱۰ پلاس علاوه بر این سنسور٬ از یک سنسور ثانویهی ۸ مگاپیکسلی نیز میزبانی میکند.
دوربین ۷ مگاپیکسلی جلوی قاب گوشیهای اپل نز مجهز به سنسور عمق داخلی است که اپل آن را TrueDepth 3D مینامد.
دوربین پشتی
آیفون ایکس آر تنها گزینهی این فهرست است که از یک لنز (یک لنز ۱۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.8) در قاب پشتی خود میزبانی میکند. دو آیفون دیگر به دوربین دوگانه همراه با لنزهای عریض و تله فوتو مجهز هستند.
گلکسی اس ۱۰ ای نیز به دوربین دوگانه شامل سنسور عریض و فوق عریض ۱۲ و ۱۶ مگاپیکسلی مجهز است. در حالی که گلکسی اس ۱۰ و اس ۱۰ ای دوربین سه گانه را پشت قاب خود جای دادهاند. علاوه بر دو سنسور ۱۲ و ۱۶ مگاپیکسلی مدل ای٬ یک لنز ۱۲ مگاپیکسلی تله فوتو نیز به این دو گوشی اضافه شده است.
عکس/ویدیو
بسیاری از حالتهای معمول دوربین در هر شش گوشی قرار دارد. آنها میتوانند به صورت HDR عکاسی کنند و با وضوح 4K همراه با OIS برای عدم لرزش تصویر٬ به فیلمبرداری بپردازند. همچنین با دوربین دوگانه میتوانند افکت بوکه را بهتر از گذشته روی تصاویر شما اعمال کنند.
شما میتوانید تصاویر سریع تایم لپس (یا به قول سامسونگ هایپرلپس) بگیرید یا سرعت آنها را تا ۲۴۰ فریم در ثانیه کاهش دهید. و یکی از کلیدیترین قابلیتهای خانواده گلکسی اس ۹ به این نسل جدید نیز آمده است: حالت سوپر اسلوموشن که اجازه میدهد با نرخ ۹۶۰ فریم در ثانیه فیلمبرداری کنید.
اپل نخستین شرکتی بود که قابلیتهای واقعیت افزودهای همون Animoji و Memoji را با گوشی خود عرضه کرد. کاربران میتوانند شخصیتهای کارتونی خود را همراه با همان میمیک صورت خود بسازند و آنها را در قالب ویدیوهای کوتاهی برای دوستان خود بفرستند. AR Emoji سامسونگ نیز عملکرد مشابهی دارد و حتی میتوانید خودتان جای کاراکترهای محبوبی نظیر میکی ماوس صحبت کنید.
سیستم عامل
هر دو خانواده از آخرین نسخهی سیستم عاملهای خود برخوردارند. گوشیهای گلکسی با اندروید ۹ پای و گوشیهای آیفون نیز با آی او اس ۱۲ عرضه میشوند.
دستیار
سیری همچنان در دستگاههای اپل حضور دارد و با آی او اس ۱۲ قابلیتهای جدیدتری را نیز دریافت کرده است. به طور مثال حالا میتوانید فرامین سفارشی به نام Siri Shortcuts را برای انجام کارهای عادی بسازید.
سامسونگ نیز دستیار مجازی ساخت خود٬ بیکسبی را با گوشیهایش ارائه میکند.
زمان عرضه
اپل گوشیهای خودش را در ماه سپتامبر به فروش رساند و فروش مدل اقتصادی آیفون ایکس آر نیز از یک ماه پس از آن آغاز شد. این درحالیست که کهکشانیهای جدید سامسونگ از ماه مارس سال ۲۰۱۹ میلادی به فروش خواهند رسید.
قیمت
هیچ یک از این گوشیها ارزان نیستند و روند رو به رشد چند سال اخیر در قیمتگذاری را دنبال میکنند. ارزانترین مدل٬ نسخهی ۶۴ گیگابایتی آیفون ایکس آر یا نسخهی ۱۲۸ گیگابایتی گلکسی اس ۱۰ ای با قیمت ۷۵۰ دلار است. با ۵۰ دلار بیشتر٬ شما میتوانید یک نسخه از ایکس آر با حافظهی دو برابری را خریداری کنید.
دومین گزینه نسخهی ۲۵۶ گیگابایتی گلکسی اس ۱۰ ای با قیمت ۸۴۹ دلار است که نسخهی ۱۲۸ گیگابایتی گلکسی اس ۱۰ یا ۲۵۶ گیگابایتی آیفون ایکس آر با قیمت ۸۹۹ دلار آن را دنبال می کنند. آیفون ایکس اس مکس با ۵۱۲ گیگابایت حافظهی داخلی ۱۴۴۹ دلار قیمت دارد٬ در حالی که نسخهی ۵۱۲ گیگابایتی گلکسی اس ۱۰ پلاس را میتوانید با ۱۵۹۹ دلار خریداری کنید.