صنعت خودرو ایران

رتبه صنعت خودرو ایران در جهان مشخص شد!

انجمن جهانی خودروسازان گزارشی را منتشر کرد که طبق آن صنعت خودرو ایران در سال 2018 با افت 40 درصدی نسبت به گذشته 7 پله سقوط کرده است.

صنعت خودروسازی جهان در سال 2018 با نوسان‌های زیادی مواجه شده است و در این بین برخی از بزرگان با افت مواجه شدند و برخی از خودروسازان نوظهور نیز توانسته‌اند به رشد خوبی دست پیدا کنند. در سال گذشته شرکت‌های خودروسازی چین، آلمان، کره جنوبی و کانادا در تولید افت نسبتا شدیدی را تجربه کردند، اما کشورهای آمریکا، ژاپن و مکزیک ثبات نسبی را داشته‌اند و کشورهای هندوستان، برزیل، روسیه، تایلند، اندونزی و رومانی نیز توانسته‌اند به رشد تولید چشمگیری برسند.

رتبه صنعت خودرو ایران

صنعت خودرو ایران در سال 2017 توانسته بود با تولید 1 میلیون 515 هزار دستگاه خودرو به یکی از پررشدترین کشورهای این صنعت تبدیل شود و در جایگاه سیزدهم جهان قرار بگیرد، اما به دلیل مشکلاتی که برای صنعت خودرو ایران به وجود آمد، صنعت خودرو ایران با افت 40 درصدی مواجه شده و توانست در سال 2018 فقط 909 هزار خودرو تولید کند. از این رو رتبه صنعت خودرو ایران در سال 2018 پس از چک، اندونزی، اسلواکی و ایتالیا به عنوان بیستمین صنعت خودرو جهان محسوب می‌شود. البته به طور کلی صنعت خودرو جهان در سال 2018 حدود 1.2 درصد افت را تجربه کرده و در این سال در مجموع 95.3 میلیون دستگاه خودرو در جهان تولید شده است.

صنعت خودرو ایران

صنعت خودرو ایران در این لیست از کشورهایی چون لهستان، آفریقای جنوبی، مالزی و رومانی در جایگاه بالاتری قرار دارد که این کشورها جزو بزرگان صنعت مونتاژ خودرو در جهان محسوب می‌شوند. در ادامه لیست 10 کشور برتر جهان در حوزه خودروسازی را بررسی خواهیم کرد که در این لیست کشورهایی چون انگلستان و ایتالیا قرار ندارند. گفتنی است کشور ترکیه نیز با افت 8.6 درصدی در جایگاه پانزدهم قرار دارد.

1.‌ چین

صنعت خودروسازی کشور چین پس از 30 سال با افت همراه شده است و در سال 2018 فقط توانسته است 27.8 میلیون دستگاه را تولید کند. در مجموع از لحاظ تولید افت 1.2 درصدی و از لحاظ صنعت خودروسازی افت 4.2 درصدی را تجربه کرده است.

2.‌ آمریکا

صنعت خودروسازی آمریکا که به عنوان مبدع اصول صنعت خودروسازی محسوب می‌شود، فقط نصف کشور چین خودرو تولید می‌کند و از لحاظ تولیدی نیز در سال 2018 رشد 1.1 درصدی را تجربه کرده و توانسته است 11 میلیون و 314 هزار خودرو تولید کند. البته چنین میزان رشدی فقط تولید 124 هزار دستگاه اضافه‌تر را نشان می‌دهد که برای این صنعت خودروسازی مناسب نیست.

3. ژاپن

صنعت خودروسازی ژاپن توانسته است در سال 2018 ثبات نسبی را پشت سر بگذارد. این کشور در تولید خودرو رشد 0.4 درصدی را داشته و به تولید 9.78 میلیون دستگاه خودرو دست پیدا کرده است. در حالی که این صنعت توانست نسبت به سال قبل حدود 37 هزار و 854 دستگاه خودرو بیشتر بسازد، اما به طور کلی میزان تولیدات آن کمتر از 40 درصد تولیدات کشور چین است.

4. هندوستان

سال 2018 برای صنعت خودروسازی هند یک عصر جدید محسوب می‌‌شود. سیاست‌های جدید این کشور برای جذب سرمایه‌گذاری به آن کمک کرده است نسبت به سال قبل میزان تولیدات خود را 8 درصد افزایش داده و به عدد 5 میلیون و 174 هزار دستگاه خودرو برساند. این کشور از صنعت خودروسازی آلمان نیز از لحاظ تولید خودرو پیشی گرفته است.

5. آلمان

صنعت خودروسازی آلمان سال خوبی را از لحاظ تولید پشت سر نگذاشت. میزان تولیدات این صنعت خودروسازی کاهش 9.3 درصدی را تجربه کرده و توانسته است به تولید 5.12 میلیون دستگاهی برسد که نسبت به گذشته کاهش نیم میلیونی را نشان می‌دهد. از این رو جایگاه قبلی این صنعت خودروسازی به هندوستان رسیده است.

6. مکزیک

در طول 10 سال گذشته صنعت خودروسازی مکزیک به کمک آمریکا مجددا احیا شده بود، اما این توانایی را نداشت همانند سال‌های گذشته رشد چشمگیری را تجربه کند، از این رو با افزایش 0.1 درصدی در تولید خودرو به تولید 4.1 میلیون دستگاهی رسیده است. البته بیشتر تولیدات این کشور به سایر کشورها صادر شد.

7. کره جنوبی

صنعت خودروسازی کره جنوبی نیز در سال 2018 افت 2.1 درصدی را تجربه کرده است. میزان تولیدات این شرکت 4 میلیون و 28 هزار و 834 دستگاه در سال 2018 بوده که به همین دلیل در جایگاه هفتم این لیست قرار گرفته است.

8. برزیل

صنعت خودروسازی برزیل مدتی با افت شدیدی به دلیل رکود بزرگ اقتصاد ملی خود مواجه بود، اما حالا احیا شده و با رشد 5.2 درصدی در تولید خودرو توانسته است در سال 2018 حدود 2 میلیون و 879 هزار دستگاه خودرو تولید کرده و در جایگاه هشتم قرار بگیرد. گفتنی است صنعت خودروسازی برزیل محصولات رنو، فولکس واگن و جنرال موتورز را تولید می‌کند.

9. اسپانیا

اسپانیا که به کانون تولید فولکس واگن، سئات و رنو معروف است در سال 2018 افت 1 درصدی را تجربه کرده و در مجموع با تولید 2.8 میلیون دستگاه در جایگاه نهم قرار دارد.

10. فرانسه

صنعت خودروسازی فرانسه که بیشتر واحدهای تولید خود را در اروپای غربی و جنوب شرقی مستقر کرده است، در سال 2018 با 2 درصد رشد به تولید 2.270 هزار دستگاهی رسیده است.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*

8 دیدگاه

  1. این چه جور رتبه بندیه که فقط با تعداد تولید مشخص میشه؟پس کیفیت تولید، رضایت مشتری و ده ها عامل دیگه کجا رفته؟؟؟؟
    خیلی مسخرست….!

  2. صنعت ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    ببخشیدااا ؟
    میشه بپرسم کدوم سازمان ( صنعتتت) کابینت سازی رو در لیست رتبه قرار داده ؟ تورو خدا بگید …
    احتمالا اینا خودشون برای خودشون رتبه میزنن ( توی توهمات خودشون ) اخه اولین بارم نیس این کارا ، ما برای خودمون در هر زمینه ، میبریم ، میدوزیم ، با خودمون دعوا داریم اصلا ، خخخخخخخ به خدا دنیا تو کار خودشه ، هیچ کی هم خبر نداره این جا کجاست خخخخخخخخخخ
    ای وااای خخخخ
    بدبخخخخخخخخخخخختتتتتتتتتتتت…..

  3. خاک بر سره ایران خدرو و سایپا با این همه چاپیدنو انحصار ععده نحصه ۱۳ هم زیادشون بود

  4. یه مشت حلب شک نکن جزو آخرین هم نیست اصلا جزو رده بندی نیست…

  5. آخه چارتا چرخ و با یه دمپایی روش رو که نمیشه اسمشو گذاشت صنعت که بشه مقایسش کرد…