آنفولانزا یک بیماری مسری بوده و هر ساله تعداد زیادی افراد را درگیر خود میکند. در ادامه به این پرسش که بیماری آنفولانزا چند روز طول میکشد، پاسخ خواهیم داد.
سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار شبیه به هم هستند، اما آنفولانزا معمولا از سرماخوردگی شدیدتر است. اگرچه اکثر مبتلایان به آنفولانزا بعد از حدود یک هفته احساس بهتری دارند، اما در صورت بروز عوارض، ممکن است بیشتر از این زمان طول بکشد. آنفولانزا میتواند فرد را به مدت چند روز از انجام کارهای روزمره باز دارد، حتی برخی افراد علائم شدیدی دارند و ممکن است نیاز به مراقبت در بیمارستان داشته باشند. در این مقاله به مدت زمان ماندگاری آنفولانزا، علائم شایع و زمان مناسب برای مراجعه به پزشک خواهیم پرداخت.
مدت زمان بهبود بیماری آنفولانزا
افرادی که دچار عوارض جدی آنفولانزا نمیشوند، علائم آنها معمولا 3 تا 7 روز به طول میانجامد. برخی افراد ممکن است پس از بهبودی دوباره وضعیتشان بد شود یا در برخی مواقع روز همانند صبحها، شرایط بدتری را تجربه کنند. تب و علائم شدید معمولا طی یک هفته برطرف میشوند، اما برخی افراد طی 2 هفته انرژی کمی دارند و تا 2 ماه هم ممکن است سرفه کنند. دریافت واکسن آنفولانزا خطر ابتلا به این بیماری را کاهش میدهد، اما به طور 100 درصد از آن جلوگیری نمیکند. با این حال، افرادی که پس از دریافت واکسن به آنفولانزا مبتلا میشوند، علائم شدیدی را تجربه نکرده و در مدت زمان کوتاهتری بهبود مییابند. برخی از داروهای ضدویروسی هم ممکن است مدت زمان بروز این بیماری را کاهش داده و خطر ابتلا به عوارض جدی را کاهش دهند. معمولا ماندگاری علائم در نوزادان، کودکان، افراد مسن و افراد مبتلا به بیماریهای تنفسی بیشتر بوده و در برابر عوارض جدی آنفولانزا همانند ذاتالریه و مشکلات تنفسی، آسیبپذیرتر هستند. بر اساس اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC)، هر ساله حدود 200 هزار نفر از مردم آمریکا به دلیل ابتلا به آنفولانزا در بیمارستان بستری میشوند. توجه داشته باشید که عوارض این بیماری به خودی خود برطرف نمیشود و در صورت شدت میتواند یک وضعیت اورژانسی محسوب شود.
علائم مرتبط با آنفولانزا
برخلاف سرماخوردگی و سایر بیماریهای ویروسی که به تدریج رخ میدهند، علائم آنفولانزا به طور ناگهانی ظاهر میشود. فرد مبتلا به آنفولانزا ممکن است در طی چند ساعت دچار تب و سایر علائم شود. تب بالا یکی از مشخصههای اصلی آنفولانزا بوده که معمولا در سرماخوردگی رخ نمیدهد. در ادامه به شایعترین علائم آنفولانزا اشاره خواهیم کرد:
- تب شدید
- لرز
- دردهای عضلانی
- سر درد
- ضعف شدید
- سرفه خشک
- گلو درد
- گرفتگی بینی
- استفراغ
این علائم بین 2 تا 4 روز اول پس از شروع بیماری، شدت یافته و پس از گذشت 5 روز به تدریج بهبود مییابند. استراحت کردن یکی از موارد لازم برای کوتاه کردن روند درمان است که باید جدی گرفته شود. اکثر افراد مبتلا به آنفولانزا پس از گذشت 7 روز احساس بهتری دارند، اما برخی از آنها هنوز هم بیمار هستند. طول کشیدن این بیماری بیشتر از 7 روز غیرمعمول نبوده و نشانه بدی نیست، اما اگر علائم بعد از گذشت یک هفته بدتر شدند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
روشهای درمان
بهترین و موثرترین درمان برای بیماری آنفولانزا، استفاده از داروی ضدویروس است. مصرف این دارو دو روز پس از بیماری ممکن است مدت زمان آنفولانزا را کاهش داده و در جلوگیری از عوارض موثر باشد. فرد بهتر است پیش از مصرف هرگونه دارو درباره فواید و خطرات احتمالی آن با پزشک صحبت کرده و در صورت وجود بیماری یا آلرژی خاص، وی را در جریان قرار دهد، زیرا برخی افراد هنگام مصرف داروهای ضدآنفولانزا، عوارض جانبی آن را تجربه میکنند. توجه داشته باشید که آنتی بیوتیکها نمیتوانند آنفولانزا را درمان کنند، زیرا آنفولانزا یک بیماری ویروسی بوده و آنتی بیوتیکها فقط عفونتهای باکتریایی را درمان میکنند. با این حال، برخی افراد به دلیل ابتلا به این بیماری دچار عفونت ثانویه میشوند. بد نیست بدانید که آنفولانزا در کودکان، آنها را در معرض عفونت گوش قرار میدهد. به طور کلی کودکان در برابر این بیماری آسیبپذیرتر از بزرگسالان هستند، اما آنها هم ممکن است دچار این وضعیت شوند. در صورتی که علائم به طور ناگهانی تغییر کرده یا بدتر شود، ممکن است یک عفونت جدید ویروسی یا باکتریایی رخ داده باشد.
روشهایی جهت کوتاهتر شدن روند درمان
راهکارهای زیر میتوانند در روند بهبود بیماری آنفولانزا موثر باشند:
- استراحت کرده و در رختخواب بمانید.
- از رفتن به محل کار، مدرسه و در حالت کلی بیرون از خانه خودداری کنید، زیرا انجام این کار میتواند موجب گسترش آنفولانزا شود.
- مایعات فراوان بنوشید. در صورتی که دچار تب یا استفراغ شدهاید، از مایعات حاوی الکترولیت استفاده کنید.
- از داروهای بدون نسخه همانند ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید.
- برای جلوگیری از انتشار عفونت به سایر اعضای خانواده، دستهای خود را به طور مرتب بشویید.
زمان مناسب جهت مراجعه به پزشک
افرا باید 24 الی 48 ساعت پس از ظاهر شدن علائم آنفولانزا به پزشک مراجعه کنند، زیرا در این زمان درمانهای ضدویروسی موثر خواهند بود. توجه داشته باشید در صورتی که علائم پس از گذشت یک هفته بهبود نیافتند یا علائم جدیدی همانند درد گوش ظاهر شدند، باید به پزشک مراجعه کرد. علائم نامبرده شده زیر یک اورژانس پزشکی محسوب میشوند، بنابراین افراد باید به محض بروز آنها به پزشک مراجعه کنند:
- تنگی نفس یا دشواری در تنفس
- درد عضلانی شدید و غیرقابل تحمل که مانع راه رفتن شود
- تب بالای 104 درجه فارنهایت در کودکان
- تشنج
- گیجی و از دست دادن هوشیاری
- تب در کودکان زیر 12 سال
- بدتر شدن علائم بیماری
- سرگیجه شدید
- ادرار نکردن یا کاهش محسوس ادرار
- برگشت دوباره علائم به شکلی شدیدتر
جمعبندی
علائم بیشتر افراد مبتلا به آنفولانزا بین 3 الی 7 روز ادامه داشته و در صورت بروز عوارض ممکن است طولانیتر هم باشد. سالانه در سراسر جهان هزاران نفر بر اثر ابتلا به بیماری آنفولانزا جان خود را از دست میدهند. کودکان، افراد مسن و کسانی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند، در برابر بیماری آنفولانزا بسیار آسیبپذیرتر خواهند بود. افراد مبتلا باید در خانه استراحت کرده و از رفتن به اماکن عمومی جلوگیری کنند. توجه داشته باشید که حتی اگر دچار عوارض جدی شدهاید، با استراحت کردن و مراقبتهای پزشکی میتوانید بهبودی خود را به دست آورید. افرادی که علائم شدیدی از آنفولانزا را تجربه میکنند، باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنند. افراد میتوانند به منظور کاهش خطر ابتلا به آنفولانزا، هر سال واکسن آنفولانزا دریافت کنند.