بر اساس تازهترین اطلاعات٬ به نظر میرسد هواوی نیز پس از شرکتهای مدیاتک و سامسونگ قصد دارد وارد اکوسیستم ویندوز 10 روی پلتفرم آرم شود و سرمایهگذاری عظیمی را در این بخش انجام دهد.
به دنبال اسنپدراگون ٬835 اسنپدراگون 850 و استپدراگون 8cx که در ماههای گذشته عرضه شدند٬ کمپانی آمریکایی کوالکام برای اکتشافات بیشتر در طرح مفهومی کامپیوترهای همیشه متصل به همکاری نزدیک با مایکروسافت ادامه میدهد. این همکاری منجر به عرضهی پلتفرمهای جدید اسنپدراگون 7c و اسنپدراگون 8c شده است. این دو پلتفرم جدید باعث مستحکمتر کردن جای پای کوالکام در اکوسیستم ویندوز 10 روی پلتفرم آرم میشود.
اکنون٬ در حالی که به نظر میرسد همکاری این دو شرکت به خوبی پیش میرود٬ اما نکتهی مهم این است که کوالکام در حال حاضر تنها شرکت حوزه فناوری است که چندید پردازندههایی را مبتنی بر این پلتفرم ارائه میکند. شاید به همین خاطر است که برخی آن را به جای نام واقعیش که Windows 10 on ARM است٬ Windows 10 on Snapdragon مینامند. اما کوالکام تنها شرکتی نیست که به ویندوز ۱۰ مبتنی بر آرم علاقهمند نیست. مدیاتک و سامسونگ هم در تلاشند تا یک چیپست پلتفرم اختصاصی را برای اکوسیستم خود تهیه کنند. حال به نظر میرسد غول فناوری چینی هواوی نیز به جمع این شرکتها بپیوندد.
هواوی میتواند از بلوغ خود در فناوری طراحی تراشه ARM بهرهمند شود٬ با این مزیت که این شرکت میتواند به جای تلفنهای هوشمند و محصولات اینترنت اشیاء خود٬ از این فناوری در سرورهایی با عملکرد قدرتمند استفاده کند. در حال حاضر هواوی مادربرد دسکتاپی Kunpeng D920S10 را تولید میکند. این قطعهی کامپیوتری از پردازندههای 4 یا 8 هستهای ARM و 64 گیگابایت رم DDR4-2400 پشتیبانی میکند. به علاوه آن دارای درگاههای ٬SATA 3.0 اسلاتهای ٬PCIe 3.0 درگاه ٬USB 3.0 درگاههای USB 2.0 و اترنت گیگابیت نیز هست. بنابراین ساخت یک ماشین ویندوز 10 روی آرم بر پایهی پلتفرم Kirin یا Kunpeng کار خیلی دشواری برای هواوی نخواهد بود.
معایب ویندوز 10 روی پلتفرم آرم
در هر صورت٬ در حال حاضر ویندوز 10 بر پایهی ARM فقط از نرم افزارهای 32 بیتی پشتیبانی میکند و در هنگام اجرای فایلهای exe. راندمان ضعیفتری را در مقایسه با نسخهی کامل سیستم عامل ویندوز مایکروسافت ارائه میکند. بنابراین هواوی ممکن است صبر کند تا ببیند چگونه میتواند سرمایهگذاری سنگینی را روی این اکوسیستم جدید انجام دهد.