هواوی به تازگی تایید کرد که گوشیهای پرچمدار خانواده میت 40 آخرین محصولات این کمپانی با چیپست کایرین هستند.
چند سالی میشود که هواوی دیگر از تراشههای خانواده کایرین در گوشیهای هوشمند خود استفاده کرده و به ندرت طرف تراشههای مدیاتک و یا کوالکام میرود. حال این کمپانی به تازگی اعلام کرد که گوشیهای خانواده میت 40 آخرین تولیدات هواوی با چیپست کایرین هستند.
چیپستهای کایرین توسط کمپانی هایسیلیکون (HiSilicon: زیرمجموعهای از هواوی) و با بهره گیری از کمک و فناوری کمپانی تایوانی TSMC طراحی شده و تولید آنها نیز مجددا برعهده TSMC است. حال با توجه به تحریمهای صورت گرفته، شریک تایوانی ماه گذشته اعلام کرد که دیگر هیچ گونه سفارش جدیدی از هواوی قبول نکرده و آخرین محموله از سفارشات پیشین هواوی را در تاریخ 15 سپتامبر 2020 (25 شهریور 1399) به آن تحویل میدهد.
با قطع همکاری TSMC و هواوی، غول چینی برای تامین تراشههای مورد نیاز خود به مشکل خورده و به همین دلیل دیگر امکان دستیابی به چیپستهای کایرین را ندارد. گرچه تا پیش از رسیدن به نیمه سپتامبر، هواوی میتواند 15 میلیون چیپست کایرین 1000 برای ساخت گوشیهای میت 40 ذخیره کند.
البته به گفته برخی گزارشها، هواوی از تراشههای کایرین 1000 برای گوشیهای میت 40 که در داخل خاک چین به فروش میرسند استفاده میکند و نسخه جهانی آنها با تراشههای 7 نانومتری مدیاتک +Dimensity 1000 عرضه میشوند. ناگفته نماند کوالکام نیز به دلیل تحریمهای آمریکا حق فروش چیپستهای خانواده اسنپدراگون به هواوی را ندارد.
پس از پایان ذخیره این تراشهها، هواوی بایستی به دنبال منبع جدیدی برای تامین چیپستهای جدید باشد. از آنجا که کایرین 1000 با فناوری 5 نانومتری ساخته میشود، کمپانی چینی SMIC که همچون TSMC در زمینه ساخت تراشه برای دیگر کمپانیها فعالیت دارد، قادر به تولید آن نیست؛ چرا که فناوری آن سالها عقبتر از TSMC است. مسئله دیگر این است که SMIC نیز از تجهیزات و فناوری آمریکایی استفاده میکند و طبق تحریمهای جدید نباید با هواوی وارد همکاری شود، در غیر این صورت خود نیز تحریم خواهد شد.