مقایسه گلکسی زد فولد 2

مقایسه گلکسی زد فولد 2 با مایکروسافت سرفیس Duo: از مشخصات تا نرم افزار

در این مطلب قصد داریم به مقایسه گلکسی زد فولد 2 – Galaxy Z Fold 2 با رقیب سرسختش، مایکروسافت سرفیس دو – Microsoft Surface Duo بپردازیم.

گلکسی زد فولد 2 (Galaxy Z Fold 2) جدیدترین گوشی انعطاف‌پذیر سامسونگ بوده که با هیاهوی خبری زیادی همراه شد. در سوی دیگر سرفیس دو (Surface Duo) اولین تجربه مایکروسافت در بازار گوشی‌های منعطف بوده که به دنبال تثبیت جایگاه خود در این عرصه جدید است. این دو گوشی مفهوم‌های متفاوتی از موبایل انعطاف‌پذیر ارائه می‌دهند، اما حرف آخر را کارایی و عملکرد می‌زند و باید دید در مقایسه گلکسی زد فولد 2 با همتای آمریکایی‌اش کدام می‌تواند کاربران حرفه‌ای را راضی کند.

روی کاغذ زد فولد 2 از نماینده مایکروسافت قدرتمندتر بوده اما ظاهر سرفیس دو برای کاربران و تولیدکنندگان محتوا جذاب‌تر جلوه می‌کند. در ادامه نگاهی به مشخصات فنی این دو گوشی خواهیم انداخت.

مقایسه گلکسی زد فولد 2

مقایسه گلکسی زد فولد 2 با مایکروسافت سرفیس دو

Microsoft Surface DuoSamsung Galaxy Z Fold 2 5G
وزن و ابعادتا نشده: 186.9×145.2×4.8 میلی‌متر

تا شده: 145.2×93.3×9.9 میلی‌متر

250 گرم

تا نشده: 159.2×128.2×6.9 میلی‌متر

تا شده: 159.2x68x16.8 میلی‌متر

279 گرم

نمایشگردو نمایشگر 5.6 اینچی با رزولوشن 1800 در 2700 پیکسل (+Quad HD) با پنل AMOLED

تا نشده: 8.1 اینچ

7.6 اینچ با رزولوشن 1768 در 2208 پیکسل (+Quad HD) با دو پنل تاشوی داینامیک AMOLED

نمایشگر خارجی: 6.23 اینچ با رزولوشن 816 در 2260 پیکسل (+HD) با پنل Super AMOLED

پردازندهکوالکام اسنپدراگون 855 هشت هسته‌ای با فرکانس 2.84 گیگاهرتزکوالکام اسنپدراگون 865+ هشت هسته‌ای با فرکانس 3.1 گیگاهرتز
حافظه6 گیگابایت رم، 128 یا 256 گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی12 گیگابایت رم، 256 گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی
سیستم عاملاندروید 10اندروید 10 با رابط کاربری One UI
فناوری ارتباطاتWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, GPSWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.1, GPS
دوربین11 مگاپیکسل با فاصله دریچه دیافراگم f/2.0سه‌گانه 12 + 12 + 12 با f/1.8، f/2.4 و f/2.2

دو دوربین سلفی 10 مگاپیکسلی با f/2.2 روی قاب پشتی و داخلی

باتری3577 میلی‌آمپر با پشتیبانی از فناوری شارژ سریع 18 واتی4500 میلی‌آمپر با پشتیبانی از فناوری شارژ سریع 25 واتی، شارژ سریع بی‌سیم 11 واتی
سایر ویژگی‌هاقلم Surface Penشارژ برعکس بی‌سیم، پشتیبانی از 5G

طراحی

مقایسه گلکسی زد فولد 2

سلیقه در مقوله طراحی حرف اول را می‌زند. حاشیه‌های اندک اطراف نمایشگر فولد 2 به زیبایی هرچه بیشتر دیوایس کمک شایانی می‌کند، اما مایکروسافت سرفیس را به گونه‌ای طراحی کرده که هنگام تا شدن صفحه نمایش فاصله‌ای میان آن ایجاد نشود و همچنین قابلیت چرخش 360 درجه‌ای را داشته باشد. این یکی از تفاوت‌های سرفیس جدید در مقایسه گلکسی زد فولد 2 است. گرچه ضخامت کلی دستگاه نیز از فولد 2 کمتر بوده اما به خاطر ابعاد 4:3 نمایشگر، حاشیه اطراف صفحه کمی توی ذوق می‌زند و ظاهرش چندان شبیه به گوشی‌های مدرن امروزی نیست. انتخاب در زمینه طراحی کار سختی است، اما باید بگوییم زد فولد 2 به طراحی نوآورانه‌تر و آینده‌نگرانه‌تری مزین شده است.

نمایشگر

مقایسه گلکسی زد فولد 2

در سرفیس دو می‌توان از هر دو نمایشگر در کنار هم استفاده کرد و حتی آن‌ها را 360 درجه چرخاند، اما در سوی دیگر زد فولد 2 نمایشگری استثنایی داشته و صفحه نمایش ثانویه خارجی‌اش، آن را به گوشی خاص‌تری تبدیل می‌کند. بدین ترتیب از این دیوایس می‌توان در ابعاد یک اسمارت فون معمولی نیز استفاده کرد و نیازی به باز کردن کامل آن برای کار با گوشی نخواهد بود. در کنار ویژگی نمایشگر ثانویه فولد 2، پنل صفحه نمایش اصلی این گوشی به لطف رزولوشن بالای خود، پشتیبانی از HDR10+ و نرخ تازه‌سازی 120 هرتزی کیفیت بهتری نیز ارائه می‌دهد. گرچه پنل سرفیس دو مشابه فولد 2 و از نوع AMOLED بوده، اما هر گردی گردو نیست و توانایی رقابت با نمایشگر فوق‌العاده زد فولد 2 را ندارد. بنابراین برنده مطلق این قسمت نماینده سامسونگ خواهد بود.

مشخصات و نرم افزار

مقایسه گلکسی زد فولد 2

زد فولد 2 سخت افزار بسیار قدرتمندتری نسبت به سرفیس دو در اختیار دارد. اسنپدراگون 865+ بهترین چیپست کوالکام برای سال 2020 بوده که روی فولد 2 نصب شده و در سمت دیگر، مایکروسافت از چیپست اسنپدراگون 855 استفاده کرده که محصول پرچمدار کوالکام برای نیمه اول سال 2019 برشمرده می‌شود. سامسونگ 12 گیگابایت رم برای گوشی جدیدش در نظر گرفته اما در مقابل اهالی دره سرخ به نصف این میزان، یعنی 6 گیگابایت رم برای Duo بسنده کرده‌اند. و حالا اگر به سراغ قابلیت‌های نرم افزاری برویم خواهیم دید که سرفیس دو راحتی بیشتری برای کاربر به ارمغان می‌آورد. رابط کاربری و نرم افزارهای دو به گونه‌ای طراحی شده‌اند که روی صفحه به طور همزمان دو برنامه در حال اجرا باشد و بسیاری از برنامه‌ها برای این عملکرد اختصاصی شده‌اند، درست همانطور که در ویدیوی تبلیغاتی دو هم دیده شد. Duo از سرفیس پن (Surface Pen) نیز پشتیبانی می‌کند تا تعامل راحت‌تری با کاربر برقرار کند اما در سوی دیگر کره‌ای‌ها قلم را محدود به سری نوت کرده‌اند و خبری از پشتیبانی از S Pen روی زد فولد 2 نیست. سامسونگ و مایکروسافت هر دو وعده داده‌اند که تا سه سال محصولاتشان را به جدیدترین نسخه سیستم عامل اندروید به روز رسانی کنند.

دوربین

مقایسه گلکسی زد فولد 2

گلکسی زد فولد 2 مجهز به دوربین سه گانه 12 مگاپیکسلی شده که گرچه بهترین نوع در میان اسمارت فون‌ها نیست، اما از سنسور 11 مگاپیکسلی سرفیس دو قطعا عملکرد بهتری دارد. سامسونگ روی گوشی انعطاف‌پذیرش سنسور تله فوتو، سنسور فوق عریض و ویژگی OIS را گنجانده و برای دوربین جلو نیز دو سنسور 10 مگاپیکسلی در نظر گرفته است. سرفیس دو اگر به درد همه کارها بخورد، به درد عکاسی نمی‌خورد.

باتری

در زمینه باتری برتری کامل با نماینده سامسونگ است، چرا که ظرفیت بیشتری نسبت به سرفیس دو دارد. اگر بخواهید تنها از نمایشگر ثانویه استفاده کنید باتری 4500 میلی‌آمپری دیوایس می‌تواند به خوبی جوابگوی نیازهایتان باشد چرا که بخش اعظمی از شارژ باتری صرف روشن نگه داشتن نمایشگر می‌شود و نمایشگر ثانویه کوچک‌تر و از رزولوشن پایین‌تری در کنار نرخ تازه‌سازی استاندارد برخوردار است. کره‌ای‌ها امکان شارژ سریع با سیم، شارژ بی‌سیم و شارژ برعکس بی‌سیم را برای فولد 2 فراهم کرده‌اند تا هیچ‌گونه کاستی از بابت باتری وجود نداشته باشد.

قیمت

در حالی که Duo قیمتی معادل 1181 یورو دارد اما خرید زد فولد 2 برای کاربر بیشتر از دو هزار یورو آب خواهد خورد. اگر تنها مشخصات فنی را در نظر بگیریم، فولد 2 گوشی بسیار بهتری خواهد بود اما در زمینه تولید محتوا احتمالا سرفیس دو انتخاب بهتری ارزیابی می‌شود چرا که نرم افزار بهینه شده‌ای در کنار سرفیس پن در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

مایکروسافت سرفیس دو – Microsoft Surface Duo

مزایا

  • پشتیبانی از قلم سرفیس پن
  • چرخش 360 درجه‌ای نمایشگر
  • پشتیبانی از eSIM
  • بدنه باریک‌تر
  • نرم افزار بهینه‌سازی شده

معایب

  • سخت افزار و دوربین

سامسونگ گلکسی زد فولد 2 – Samsung Galaxy Z Fold 2

مزایا

  • دوربین‌های بیشتر و بهتر
  • سخت افزار بهتر
  • نمایشگر تاشوی واقعی
  • نمایشگر ثانویه
  • باتری بزرگتر
  • پشتیبانی از 5G
  • اسپیکرهای استریو

معایب

  • قیمت بالا

به نظر شما کدام یک از این دو گوشی می‌تواند عملکرد بهتری در دنیای گوشی‌های انعطاف‌پذیر داشته باشد؟ جویای نظرات شما عزیزان هستیم.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*