در حالی که رژیم های گیاهخواری و وگان روز به روز پرطرفدارتر میشوند، دانشمندان اخیرا نشان دادهاند که برخی از این رژیمها میتوانند مشکلات جدی برای سلامت ما به وجود بیاورند.
تازهترین تحقیقات دانشمندان در مورد رژیم های گیاهخواری نشان داده که برخلاف باور عموم مردم در مورد سلامت قطعی این عادتهای غذایی، احتمال بروز مشکلات گوناگون برای کسانی که به این شکل تغذیه میکنند، وجود دارد.
در تحقیق انجام شده دانشمندان تاکید داشتهاند که اولا تمامی عادتهای تغذیهای مبتنی بر گیاهخواری و اجتناب از مصرف گوشت و فرآوردههای لبنی با هم برابر نیستند؛ در حالی که باور کلی در جوامع این بوده که رژیمهای مورد نظر در مقایسه با سایر رژیمها سلامت افراد را تضمین کرده و از بروز بیماریهای مختلف جلوگیری میکنند، این تحقیق نشان داده که برخی از این عادتهای تغذیهای همان مشکلات رژیمهای گوشتخواری را به وجود میآورند.
مشکل برخی رژیم های گیاهخواری
تاکنون تحقیقات مختلفی در دفاع از گیاهخواری و رژیمهای خامخواری و وگان انجام شده و دانشمندان در این پژوهشها اعلام کردهاند که پیروی از این عادتهای غذایی میتواند شانس بروز سرطانهای گوناگون، مشکلات قلبی عروقی، التهاب و عارضههای مختلف را کاهش دهد. با این حال، همانطور که اشاره کردیم تمامی این روشهای تغذیه با هم برابر نیستند.
تحقیق اخیر توسط دانشمندان دانشگاه هاروکوپیو (Harokopio University) در یونان انجام شده است؛ محققان مورد نظر نتیجه گرفتهاند که این امکان وجود دارد تا فردی با پیروی از برخی رژیم های گیاهخواری و دوری از گوشت و لبنیات، همچنان به مشکلاتی مانند افزایش قند خون و بالا رفتن فشار خون دچار شود. این مشکلات معمولا به رژیمهای غذایی ناسالم که شامل غذاهای سرخ کردنی و گوشتی هستند، ارتباط داده میشوند، اما نتایج دانشمندان یونانی خلاف این موضوع را ثابت کرده است.
محققان مورد نظر اعلام کردهاند که علاوه بر نوع غذاهای مصرفی و گوشتی یا غیر گوشتی بودن آنها، کیفیت و سلامت مواد غذایی هم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ در واقع مصرف محصولات فرآوری شده، شیرین و مشکلزایی مانند شکر سفید، سیب زمینی، آبمیوههای شیرین، نوشابه، شیرینی، شکلات و محصولات مشابه میتواند در بلند مدت سلامت افراد را به شکلی جدی به خطر بیاندازد.
تمام اینها در حالی بوده که گیاهخواران طرفدار غذاهای غیر فرآوری شده، محصولات سرشار از فیبر و سبزیجات و میوههای سالم شانس بسیار بیشتری در حفظ سلامتی و در امان ماندن از مشکلات مختلف دارند.
نتیجهگیری کلی
به علاوه نتایج کلی گزارش شده، محققان اعلام کردهاند که زنان نسبت به مردان در خطر بیشتری قرار دارند و احتمال بروز مشکلات سلامتی در اثر مصرف غذاهای گیاهی ناسالم در آنها بالاتر است. با این حال لازم به ذکر بوده که نتایج تحقیق اخیر در مورد رژیم های گیاهخواری با بررسی وضعیت افراد دچار چاقی مفرط تهیه شدهاند.
در واقع میتوان گفت که به دلیل بررسی نشدن وضعیت افراد لاغر، نمیتوان این نتایج را به تمامی افراد تعمیم داد. دکتر ماتینا کواری (Matina Kouvari) در این رابطه میگوید که تحقیقات تیم او بیش از هر چیزی روی کیفیت و سلامت محصولات گیاهی گوناگون تمرکز داشته است.
کواری میگوید که نتایج به دست آمده نشان دهنده خطر بیشتری بوده که متوجه زنان است و از طرف دیگر، پژوهشهای پیشین نشان دادهاند که زنان نسبت به سایرین تمایل بیشتری به مصرف غذاهای گیاهی دارند و معمولا علاقه مردان به غذاهای گوشتی بیشتر است. با این حال میتوان با اطمینان گفت که صرف اجتناب از مصرف گوشت برای سالم ماندن کافی نبوده و کسانی که تنها با پیروی از رژیم های گیاهخواری انتظار تضمین سلامت خود را دارند باید به نوع محصولات مصرفی بسیار اهمیت دهند.
سلام
خسته نباشید
چند انتقاد شدید از این دانشمندان و نخبه های خیانت کار و کابالیسم بکنم من ”
صرف نظر از نوع تغزیه و نیاز مصرف انرژی انسان ها ،
بهتره چند نوع فاکتور هم در مورد نوع انسان ها در نظر بگیریم .
انگار نشد !!! دنیارو به بازی گرفتن چن تن بی خرد !
اگر تونستید به این سوالات جواب بدید ، بنده محو میشم !!!
یک انسان از چه عناصری تشکیل شده ؟
ایا یک عنصر میشناسید در هستی وجود داشته باشه که در ذات انسان وجود نداشته باشه ؟
حتی عناصر کیهانی و ستارگان !
در اصل عنصر انسان با عنصر طبیعت یکیه !
پس ما باید ببینیم چرا برای بعضی از انسان ها چیزایی ضرر داره و چیزایی نه !
همه ما (البته خردمندان ) میدونیم که دنیایی که ما توش هستیم ، همه چی از باور ذهنی و تلقین به وجود میاد اصلا ساختار جهان از تجسم و تلقین ذهنی هست ،
برای انسان و موجودات ، نه طعمی ،نه بویی ، نه رنگی ، نه هیچ چیز معنایی نداره تنها همه از یک برنامه ذهنی کد دهی شدن (اسمش رو خدا بزارید )
پس ذهن و تلقین رو دست کم نگیرید …
انسانی که باور داره گوشت زیان داره ، بله تنها برای اون زیان داره چون هم فاز نیست با گوشت
برای انسانی که گیاه خواری فایده داره ،فقط برای اون فایده داره ،
برای یک فرد ۲۰۰ کیلویی اصلا توصیه نمیشه چون ذهنش دخلش رو درمیاره
و همه میگن گیاه بهش نساخت ، خیر ذهنش دخلش رو اورد…
پس قبل از عمل باید مطمعن باشیم که ذهن اماده پذیرش هست یا نه
چون بدون مجوز ذهن اگر اقدام به کادی کنید حتما در اون کار سرکوب میشید !
پس این جا نه ربطی به گوشت داشت و نه گیاه !
چون عنصر همشون یکی هست ، یا نه اگر یکی نیست یکی بیاد بهم ثابت کنه
بگه گوشت جنسش گوشته گیاه گیاه 😁
بله ظاهر این رو میگه و عقل
ولی لحضه جذب و مجادلات سلولی عکسه این قضیه رخ میده ، بحثه نرم افزاره وجودی ادم دخیله
چه طوره یه عده میخ میخورن ! یه عده اتیش ! یه عده هم کاهو بهش نمیسازه ؟؟؟
ذهن و باور
همین !
عنصر یکیه
ولی ساختمان و بلوک مولکولی و شاخه های dna و ماتریکسش رو ذهن طراحی میکنه ،
پس باور فایده و یا بلعکس گوشت و گیاه توسط ذهن در بدن ابتدا باید توسط ذهن در بدن اجازه تایید بگیره بعد !
اصلا بدن هیچ شناختی به گوشت و گیاه و لبنیات و حتی سنگ و غیره نداره ،
ولی ذهن چرا …
اتفاقا بدن با همه عناصر هم فازه ولی ذهن در تضاد با هر چیز هست
گیاهخواری واقعا خیلی مسخرس
از این ادمایی که فقط گیاه میخورن متتفرم مگه گوسفندیم که علف بخوریم
مگه کفتاری که گوشت میخوری ؟؟؟؟
بجای اینکه رژیم گیاهخواری بگیریم یکم کمتر غذا بخوریم