سونی اریکسون اکسپریا x10 مینی از گوشیهای خاطره انگیز برای ما حساب میشود. این گوشی که از اولین نسخههای اندروید استفاده میکرد اکنون به یک نوستالژی تمام عیار تبدیل شده است.گوشیهای سونی اریکسون اکسپریا x10، انقلابی در استراتژی این شرکت ایجاد کردند. این گوشی با نمایشگر 4.0 اینچی در زمان خود نسبتا بزرگ به حساب میآید. از آنجایی که کاربران آن دوران با گوشیهای کوچک ویندوزفون و سیمبین رابطه بهتری برقرار میکردند، از نمایشگرهای بزرگ استقبال چندانی نمیشد. با این وجود شرکت سازنده تصمیم گرفت محصول کوچکتری را روانه بازار کند که سونی اریکسون اکسپریا x10 مینی نام گرفت. این استراتژی سونی سالها بعد نیز پا برجا ماند و به همین واسطه، گوشی سونی زد کامپکت تولید شد.
در واقع استراتژی تولید گوشیهای کامپکت از سونی اکسپریا x10 مینی کلید خورد و باعث شد سونی برای سالها پادشاه دنیای گوشیهای جمعوجور باقی بماند. اکسپریا x10 مینی یکی از کوچکترین گوشیها تحت سیستم عامل اندروید است که تا کنون وارد بازار شده. این گوشی با نمایشگر 2.55 اینچی خود تنها 83 در 50 در 16 میلیمتر ابعاد داشت و وزن آن نیز 88 گرم بود. البته با وجود اندازهی کوچک، یک درگاه سیمکارت مینی و کارت حافظه میکرو اسدی در آن تعبیه شده بود.
نمایشگر ظریف 2.55 اینچی اکسپریا تقریبا در اندازهی اکثر گوشیهای ساده و غیر هوشمند آن زمان بود و البته با این تفاوت که صفحه کلید فیزیکی نداشت. همین موضوع باعث شده بود که ابعاد کوچکی نسبت به تمام گوشیهای دوران خود داشته باشد.
نمایشگر لمسی این گوشی بسیار کاربردی بود و سونی اریکسون برای راحتی هرچه بیشتر کار با آن، رابط کاربری را بهبود بخشیده و چهار میانبر در چهار گوشهی نمایشگر قرار داده بود.
وضوح تصویر 240 در 320 پیکسلی با توجه به معیارهای حال حاضر بسیار بی کیفیت بهنظر میرسد اما با توجه به اندازه نمایشگر، در زمان خود کیفیت کافی را ارائه میداد. قابلیت مالتی تاچ برای پردازش چند لمس همزمان در آن زمان موجود نبود چرا که اندروید هنوز از این قابلیت پشتیبانی نمیکرد. همچنین نمایشگرهای کوچک تلفنهای همراه فضای کافی برای دریافت چند لمس را نداشتند.
از آنجایی که نمایشگر ریز نقش این گوشی فضای لازم برای استفاده از صفحه کلید نداشت، سونی اریکسون راهی بهتر پیدا کرد و x10 مینی را با کیبورد کلاسیک T9 عرضه کرد. البته این موضوع بسیار برای مردم خوشایند بود چرا که در سال 2010 کاربران به صفحه کلیدهای فیزیکی عادت داشتند.
سونی اریکسون برای کاربرانی که نیاز به ابعاد بزرگتر و کیبورد کامل داشتند نیز چارهای اندیشیده بود. گوشی سونی اکسپریا x10 مینی پرو نسخهای بزرگتر از مدل استاندارد بود که ابعاد 90 در 62 در 17 داشت. با وجود اینکه این گوشی آنچنان بزرگ نبود اما شرکت برای آن یک کیبورد کشویی تعبیه کرد بود. با بازکردن کیبورد، نمایشگر به صورت افقی در میآمد و این باعث میشد تعداد کلمات بیشتری در هر خط جای گیرد. صفحه کلید کشویی QWERTY این گوشی از نور پسزمینه نیز برخوردار بود و برای صرفه جویی بیشتر در فضای کیبورد، برخی از اعداد با کلیدهای دیگر ترکیب شده بودند.
مشخصات فنی هر دو مدل سونی اریکسون اکسپریا x10 مینی و x10 مینی پرو یکسان بودند. این مدلها به چیپست اسنپدراگون S1 با پردازنده تک هستهای 600 مگاهرتز و پردازنده گرافیکی آدرنو 200 مجهز بودند که با سیستم عامل اندروید 1.6 دونات همراهی میشد. اندروید این دو گوشی بعدها به نسخه 2.1 الکر آپدیت شد.
دوربین 5 مگاپیکسلی x10 مینی در دوره خود بسیار خوب بود اما مطمئنا عملكردی در سطح دوربین 8 مگاپیکسلی اکسپریا X10 استاندارد نداشت. نسخه مینی میتوانست با کیفیت 480p و نرخ 30 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند؛ در حالی که اکسپریا X10 با وجود پردازنده قویتر توانایی فیلمبرداری با کیفیت 720p نیز داشت.
از افتخارات سونی اریکسون اکسپریا X10 مینی باید به جایزه طراحی رد دات در سال 2010 اشاره کرد. این گوشی همچنین محصول مورد علاقه نویسندگان 50 مجله در سراسر اروپا بوده است.
اکسپریا X10 مینی در دوران خاصی متولد شد. در آن زمان تلفنهای لمسی سامسونگ جت و الجی GD800 بودند که گوشی هوشمند حساب نمیشدند. این گوشی به لطف صفحه کلید فیزیکی خود مورد متوجه افرادی قرار میگرفت که قصد دارند به نمایشگرهای لمسی مهاجرت کنند.
از طرفی نباید قابلیت دسترسی این گوشی به اندروید مارکت را فراموش کرد. این ویژگی برنامههای زیادی را برای X10 مینی و X10 مینی پرو به ارمغان میآورد. بنابراین اگر در سال 2010 قصد داشتید وارد دنیای مهیج اپلیکیشنها و بازیهای اندرویدی شوید و با نمایشگر 4 اینچی راحت نبودید، بهترین گزینه برای شما، سونی اریکسون اکسپریا X10 مینی بود.