روش پخت در میزان خطرات گوشت قرمز برای سلامت تاثیر دارد

روش پخت در میزان خطرات گوشت قرمز برای سلامت تاثیر دارد

خطرات گوشت قرمز برای سلامت انسان موضوع جدیدی نیست، اما دانشمندان استرالیایی اخیرا اعلام کرده‌اند که روش پختن می‌تواند این خطرات نگران کننده را به شکلی جدی کاهش دهد.

روش پخت می‌تواند خطرات گوشت قرمز برای سیستم قلبی عروقی و سلامت ما را تحت تاثیر قرار دهد؛ این ادعای دانشمندان استرالیایی بوده که در کنار اشاره به مشکلات فراوان استفاده از این ماده غذایی خوشمزه، روشی مناسب برای کم کردن این خطرها را ارائه کرده‌اند.

تاکنون تحقیقات زیادی در مورد مشکلات مربوط به مصرف گوشت قرمز برای سلامتی بشر انجام شده و پژوهش دانشمندان استرالیایی هم در این رابطه موضوع جدیدی را آشکار نکرده است؛ البته جنجال‌های زیادی در ارتباط با این مسئله وجود دارد، اما اکثر دانشمندان جهان به اتفاق خطر این ماده غذایی برای قلب ما را تایید کرده‌اند.

خطرات گوشت قرمز

محققان دانشگاه جنوب استرالیا برای بار دیگر ارتباط مصرف گوشت قرمز و افزایش شانس سکته قلبی، سکته مغزی و انواع بیماری‌های قلبی عروقی را نشان داده‌اند. دلیل اصلی بروز چنین مشکلاتی به ترکیب‌هایی با نام تخصصی «محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته» یا “AGEs” مربوط می‌شود؛ این ترکیبات در برخی غذاها بیشتر از بقیه وجود دارند و مصرف آن‌ها باعث تجمع AGEs در بدن می‌شود.

این تجمع می‌تواند تا زمانی که ترکیبات موجود برای عملکرد سلولی بدن تداخل ایجاد کند، ادامه یابد؛ تداخل‌هایی که به شکل دیابت، سکته مغزی و قلبی در افراد برزو می‌کنند.

در همین رابطه، دانشمندان دو نوع مختلف از رژیم‌های غذایی را تحت بررسی قرار دادند و دیده شد که افراد مصرف کننده غذاهای فرآوری شده و مقادیر زیاد گوشت قرمز، میزان زیادتری ترکیبات AGEs را در خون خود داشتند. این در حالی بود که خطرات گوشت قرمز متوجه افراد دارای رژیم غذایی سالم‌تر نبود؛ این افراد از غلات، آجیل، لبنیات و گوشت سفید استفاده می‌کردند و روش پخت گوشت در رژیم غذایی آن‌ها هم جوشاندن یا بخارپز کردن بود.

در نهایت دانشمندان استرالیایی نتیجه گرفتند که می‌توان با کاهش میزان مصرف گوشت قرمز خطر بروز مشکلات قلبی و سکته مغزی را کاهش داد. با این وجود اگر فرد در شرایطی بوده که نمی‌تواند مصرف گوشت قرمز خود را کم کند، تغییر روش پخت و استفاده از تکنیک‌های بخارپز کردن و جوشاندن می‌تواند به کاهش خطر مشکلات قلبی عروقی کمک کند. به بیان دیگر دانشمندان مورد نظر توصیه می‌کنند که به جای حذف این ماده غذایی می‌تواند روش‌های پخت و پزی مانند کباب کردن یا سرخ کردن را کنار گذاشت و از این طریق تا حدی از خطرات گوشت قرمز کم کرد.