ایمنی جمعی

ویروس شناس روسی: ایمنی جمعی در مقابل ویروس کرونا ممکن نیست

یک محقق ویروس شناس روسی پس از دو بار ابتلا به کروناویروس اعلام کرد ایجاد ایمنی جمعی در مقابل ویروس کرونا غیر ممکن است.

دکتر الکساندر چپورنوف به عنوان یک محقق ویروس شناس اهل روسیه برای نخستین بار در ماه فوریه طی سفر به کشور فرانسه به کروناویروس مبتلا شد. وی بدون بستری در بیمارستان توانست در خانه به بهبود کامل برسد و پس از آن وی و تیمش در انستیتوی پزشکی بالینی و تجربی در نووسیبرسک روی آنتی بادی‌های ویروس کرونا تحقیقاتی را به انجام رساندند.

این محقق روسی عنوان کرد ما نحوه رفتار آنتی بادی‌ها، مقدار قدرت و مدت زمان ماندگاری آنها در بدن را مورد بررسی قرار دادیم که متوجه شدیم آنتی بادی‌ها به سرعت کاهش پیدا می‌کنند. وی تاکید کرد آنتی بادی‌ها از زمان بیماری تا پایان ماه سوم در بدن دیگر قابل تشخیص نیستند. الکساندر چپورنوف احتمال عفونت مجدد را مورد بررسی قرار داد و به همین دلیل خود را برای بار دوم به کروناویروس مبتلا کرد تا نتایج دقیق‌تری را به دست آورد. این محقق روسی افزود 6 ماه پس از ابتلا به اولین عفونت، مجددا در بدن خود علائم عفونت نظیر گلودرد را مشاهده کرد. به این گونه که عفونت دوم بسیار جدی‌تر از بار اول بود و به ناچار برای درمان در بیمارستان بستری شد.

این محقق 69 ساله در ادامه بیان کرد دمای بدن من به مدت 5 روز بیش از 39 درجه سانتی‌گراد بود و در این مدت حس بویایی خود را از دست دادم و حتی حس چشایی‌ام نیز با تغییراتی مواجه شد. وی افزود در روز ششم بیماری عفونت این بیماری از ریه‌ها مشخص بود و 3 روز پس از اسکن و به کمک اشعه ایکس متوجه شدیم عفونت ذات‌الریه دو برابر افزایش پیدا کرده است.

غیرممکن بودن ایمنی جمعی در مقابل ویروس کرونا

دکتر الکساندر چپورنوف بر اساس تجربه شخصی از ابتلا به ویروس کرونا در دو مرتبه، اعلام کرد در مقابل ویروس کرونا نمی‌توان به ایمنی جمعی یا ایمنی گله‌ای دست پیدا کرد. وی افزود ویروس کرونا همچنان در سراسر این سیاره در حال شیوع است و حتی اگر واکسن‌ها نیز بتوانند ایمنی به وجود آورند، این ایمنی موقتی خواهد بود. وی تاکید کرد بشر به یک واکسن نیاز دارد تا بتواند از آن چندین بار استفاده کند و به همین دلیل یک واکسن نوترکیب برای این شرایط مناسب نیست. این محقق روس اضافه کرد بلافاصله با تزریق واکسن بر پایه آدنوویروس، دیگر نمی‌توانیم آن را تکرار کنیم؛ چرا که ایمنی در مقابل حامل آدنو ویروس مداخله خواهد کرد. گفتنی است این محقق روسی به عنوان تولیدکننده دومین واکسن کرونا روسیه به نام EpiVacCorona نیز شناخته می‌شود.