کرونا

اپل واچ زودتر از آزمایش، ابتلا به کرونا را اعلام می‌کند!

اپل واچ – Apple Watch می‌تواند ۷ روز زودتر از آزمایش و قبل از اینکه علائم بیماری کویید 19 ظاهر شود، ابتلا به ویروس کرونا را تشخیص دهد!

چطور ممکن است اپل واچ ابتلا به کرونا را پیش بینی کند، آن هم ۷ روز زودتر از آزمایش‌های استاندارد؟ آیا این یک ترفند تبلیغاتی از سوی شرکت سازنده این ساعت هوشمند است؟ در پاسخ باید بگوییم: خوشبختانه خیر! این موضوع را به هیچ عنوان شرکت اپل اعلام نکرده است بلکه گروهی از محققان و پژوهشگران دانشگاهی معتبر و بر اساس چندین ماه بررسی و پژوهش به این نتیجه رسیده‌اند.

فرض کنید یک دستگاه الکترونیکی مصرفی وجود دارد که می‌تواند تشخیص دهد آیا شما به ویروس کرونا مبتلا هستید یا خیر و سریعتر از یک آزمایش استاندارد کرونا نتیجه را به شما اعلام کند. همان طور که تاکنون حدس زده‌اید این دستگاه چیزی نیست جز یک ساعت هوشمند.

طبق گزارش CBS News ، ساعت‌های هوشمند مانند Apple Watch و آنهایی که توسط Fitbit و Garmin تولید می‌شوند، می‌توانند قبل از اینکه علائم بیماری کرونا ظاهر شود یا حتی قبل از انجام آزمایش سواب بینی (برای این کار یک سواب پنبه‌ای ۱۵ سانتی‌متری به درون هر دو سوراخ بینی فرو برده و برای ۱۵ ثانیه حرکت داده می‌شود. این نمونه‌برداری دردناک نیست، اما ممکن است آزاردهنده باشد) و مثبت اعلام شدن آن، به شخص اعلام کنند که آیا مبتلا به کرونا است یا خیر. این موضوع از این لحاظ مهم است که آزمایش CDC اخیر نشان داده است که بیش از نیمی از موارد ویروس کرونا توسط افرادی که بدون علامت هستند شیوع پیدا می‌کنند.

ساعت‌های هوشمند می‌توانند سریعتر از آزمایش استاندارد سواب بینی تشخیص دهند که ایا کسی مبتلا به کووید ۱۹ هست یا خیر

گزارش‌هایی که می‌گویند ساعت‌های هوشمند چگونه می‌توانند نقش مهمی در آزمایش COVID 19 داشته باشند از سوی شرکت‌های فناوری تولید کننده این دستگاه ها تهیه نشده‌اند. این گزارش‌ها را موسسات پزشکی قانونی مانند Mount Sinai Health System در نیویورک و دانشگاه استانفورد کالیفرنیا (California’s Stanford University) ارائه داده‌اند. سهولت استفاده از ساعت هوشمند برای آزمایش ویروس کرونا می‌تواند نقش مهمی در کنترل شیوع آن داشته باشد.

کرونا

محققان Mount Sinai کشف کردند که اپل واچ می‌تواند ۷ روز قبل از این که شخص احساس بیماری داشته باشد یا نتیجه آزمایش کووید ۱۹ استاندارد خود را گرفته باشد که نشان دهد ابتلای وی به ویروس کرونا مثبت است، از روی تغییرات نامحسوس در ضربان قلب فرد، تشخیص دهد که نشان می‌دهد که او مبتلا به ویروس کرونا است. محققان تغییرات ضربان قلب را بررسی می‌کنند که با توجه به میزان اختلاف زمانی بین هر تپش می‌توان میزان عملکرد سیستم ایمنی بدن انسان را اندازه‌گیری کرد که تا چه حد خوب کار می‌کند.

راب هیرتن، استادیار پزشکی در دانشکده پزشکی ایکان در Mount Sinai که در شهر نیویورک واقع شده، می‌گوید:

ما قبلاً می‌دانستیم که میزان نوسانات ضربان قلب با ایجاد التهاب در بدن تغییر می‌کنند و ابتلا به ویروس کرونا باعث یک اتفاق التهابی فوق العاده می‌شود. این به ما امکان می‌دهد تا بتوانیم پیش بینی کنیم که افراد قبل از اینکه خود متوجه شده باشند، آلوده شده‌اند.

در افراد مبتلا به کووید ۱۹ نوسانات ضربان قلب کمتر است، یعنی زمان بین ضربان قلب آنها به سختی تغییر می‌کند. کسانی که مبتلا به کووید ۱۹ نباشند، تغییرات زیادی را در زمان بین ضربان قلب تجربه می‌کنند. به خاطر داشته باشید که افزایش نوسان در ضربان قلب هیچ ارتباطی با افزایش ضربان قلب ندارد. نرخ بالای نوسانات ضربان قلب نشانه سیستم عصبی فعال متعلق به شخصی است که مقاومت بیشتری در برابر فشار روانی دارد. بنابراین گرچه ضربان قلب بالا برای سلامتی فرد مفید نیست، اما نوسان بالای ضربان قلب می‌تواند نشانه خوبی باشد.

هنگام اجرای یک آزمایش، ۳۰۰ نفر از کارمندان Mount Sinai طی مدت پنج ماه از ۲۹ آوریل (۱۰ اردیبهشت) تا ۲۹ سپتامبر (۱۰ آبان)، همه این افراد از ساعت اپل استفاده کردند. هیرتن Hirten از Mount Sinai درباره انجام و نتیجه این آزمایش چنین می‌گوید:

درحال حاضر ما برای شناسایی فرد بیمار متکی بر اعلام نظر خود شخص هستیم که بگوید مریض است و حالش خوب نیست اما با استفاده از اپل واچ دیگر نیازی نیست تا برای شناسایی بیمار، شخص علائم مشخص بیماری را داشته باشد بلکه به وسیله آن می‌توان افراد مریض بدون علامت را نیز شناسایی کرد. این راهی بهتر برای کنترل بیماری‌های عفونی است.

بررسی و مطالعات دیگری نیز از سوی دانشگاه استانفورد انجام گرفت، بر اساس این نظریه، ۸۱ درصد از افرادی که آزمایش ویروس کرونا را انجام دادند تا ۹ و نیم روز قبل از این که علائم ظاهر شوند، در میزان ضربان قلب در حالت استراحت، تغییراتی داشتند. ضربان قلب بسیار بالا نشانه این بود که علائم کووید ۱۹ تازه شروع شده است. پژوهشگران در استانفورد از داده‌های ساعت هوشمند برای شناسایی ۶۷ درصد از کل مبتلایان به کووید ۱۹، چهار تا هفت روز قبل از بروز علائم استفاده کردند. این تیم همچنین زنگ هشداری را ایجاد کردند تا به دارندگان نشان دهد که میزان ضربان قلب ﺁن‌ها برای مدت زمان طولانی افزایش یافته است.

مایکل اسنایدر، استاد دانشگاه استانفورد که هدایت این پژوهش را بر عهده داشت ، گفت:

ما زنگ هشدار را با حساسیت خاصی تنظیم می‌کنیم تا هر دو ماه یکبار به صدا درآید. نوسانات منظم، زنگ هشدار را را فعال نمی‌کند بلکه نوسانات قابل توجه و پایدار باعث فعال شدن آن می‌گردد.

کرونا

اسنایدر همچنین اظهار داشت:

این یک کار بزرگ است زیرا به مردم هشدار می‌دهد که بیرون نروند و دیگران را ملاقات نکنند.

اخیراً زنگ هشدار اسنایدر او را مجبور کرد به دلیل واگیری، یک جلسه حضوری را لغو کند. مطالعه استانفورد از مجموع 5000 نفری که در این تحقیق شرکت کرده بودند، 32 نفر را که از نظر آزمایش ویروس مثبت بودند، مورد بررسی قرار داد.

آزمایش فعلی ویروس کرونا اشکالاتی دارد که استفاده از ساعت هوشمند می‌تواند آن‌ها را برطرف کند. اسنایدر خاطر نشان می‌کند که:

مشکل این است که شما نمی‌توانید آزمایش استاندارد کووید ۱۹ را به طور مداوم  روی افراد انجام دهید در حالی که این دستگاه ها در تمام ۲۴ ساعت هفت روز هفته وضعیت شما را اندازه گیری می‌کنند.

ساعت هوشمند، داده‌ها را بلافاصله و بدون لحظه‌ای درنگ به شما اعلام می‌کند و در صورتی که اگر خوش شانس باشید ظرف چند روز امتحان خود را پس می‌دهند.

اکثر ساعت های هوشمند می‌توانند ضربان قلب کاربر را اندازه گیری کنند و اپل واچ سری 4 و مدل های جدیدتر آن نیز می‌توانند الکتروکاردیوگرام (ECG) (نوار قلب) را هم انجام دهند که ریتم قلب کاربر را کنترل می‌کند.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*