خودروسازانی که امکان مشارکت برای ساخت اتومبیل اپل را دارند روز به روز در حال کم شدن هستند. در نهایت کدام شرکت انتخاب میشود؟
طبق گفته سیانان؛ دو شرکت اپل و کیا در روز دوشنبه اعلام کردند که هیچ گونه مشارکتی برای ساخت اتومبیل اپل نخواهند داشت و شرکت اپل هم در ارتباط با این موضوع هیچ واکنشی نشان نداد.
هنوز معلوم نیست که اپل برنامههای ساخت خودرو را تا کجا پیش برده است؛ اما این شرکت امتیاز اختراع تعدادی وسیله نقلیه را به دست آورده است. پروژه تیتان (Project Titan) که تلاش مخفیانه اپل برای ساخت اتومبیل است باعث به وجود آمدن شایعههای زیادی در سالهای اخیر شده است.
همزمان با جواب منفی شرکت های هیوندای و کیا گزارشی منتشر شده و در آن آمده است که؛ احتمال دارد شرکت اپل با یک شرکت کرهای برای تولید اتومبیل اپل در ایالت جورجیای آمریکا قراردادی را به امضاء برساند. عدم همکاری شرکتهای هیوندا و کیا باعث شد تا سهام این دو کمپانی ۱۵ درصد کاهش بیابد و دستآوردهای اخیرشان که ناشی از مشارکت با شرکت ۲.۳ تریلیون دلاری اپل بود از بین برود.
اما این احتمال وجود دارد که سرمایهگذاران نسبت به این موضوع واکنش شدیدی نشان داده باشند. شاید مشارکت این شرکتها در ساخت اتومبیل اپل باعث افزایش تولید و اعتبار آنها بشود ولی معلوم نیست که مشارکت در این پروژه باعث شود این دو خودروسازی به صدر جدول تولیدکنندگان اتومبیل برسند یا نه.
دیمن فلاورز (Demain Flowers) تحلیلگر وسایل نقلیه در بانک مرکزی در ارتباط با این موضوع گفت؛ اگر شما به جای شرکت اپل بودید قطعا میخواستید تمام مسائل مربوط محصولتان را مدیریت کنید و به دنبال یک تولید کننده قراردادی بودید و نه یک شریک واقعی.
کارشناسان اعتقاد دارند که اگر شرکت اپل قصد ورود به صنعت خودروسازی را دارد باید با یک شرکت تولید کننده خودرو مشارکت کند. سرمایهگذاری، تخصص و نیروی کار مورد نیاز برای تولید یک خوردرو بسیار سنگین است و شرکتها به تنهایی نمیتوانند وارد این صنعت بشوند.
طبق شنیدهها شرکتهای فورد، ژنرال موتورز، هوندا، نیسان، تسلا، استلانتیس که از ادغام دو شرکت فیات کرایسلر و پیاسسی به وجود آمده است، گزینههای جدید همکاری برای ساخت اتومبیل اپل هستند. با این وجود دلایل قابل قبولی برای عدم مشارکت این شرکتها با اپل وجود دارد.
پرسش اساسی این است که آیا اپل تخصص خود در حوزه فناوری را با یک شرکت خودروسازی به اشتراک میگذارد یا نه؟ استفاده از فناوریهایی مانند اینترنت 5G یک امتیاز بزرگ برای تولید خودروهای برقی به حساب می آید. اما اشتراک این دانش شاید با تفکر اپل متفاوت باشد.
شرکت اپل با خودروسازی که این کار را انجام دهد همکاری نخواهد کرد، اپل حاضر به اشتراکگذاری چیزی نمیشود و تنها مزیت شراکت با اپل افزایش تولید خواهد بود. شرکت اپل قراردادی را امضاء خواهد کرد که اشتراکگذاری فناوری و همکاری برای ساخت محصولات جدید در آن شرط نشده باشد. مانند مشارکت اپل با شرکتهای پگاترون و فاکس فان که تلفنهای اپل را مونتاژ میکنند اما پول زیادی دریافت نمیکنند. به نظر میرسد خودروسازان پذیرای اینگونه مشارکت نباشند.
طبق گفته فلاورز؛ شرکت فولکس واگن قصد دارد تا نرم افزار رانندگی خودکار مخصوص به خود را تولید کند و سیستم عامل جدیدی به وجود بیآورد و دادههای آن را مدیریت کند تا بتواند با شرکتهای دیگر رقابت کند. یورگن پایپر (Jurgen Pieper) تحلیلگر بانک متزلزل آلمان اعتقاد دارد که این قرارداد ضرر زیادی بر شرکتهای خودروسازی مشهور وارد خواهد کرد و به گفته او شرکتهای خودروسازی حاضر به مشارکت با اپل نخواهند شد.
شرکتهای کوچکتر که توان سرمایهگذاری زیاد برای تولید خودرو را ندارند ممکن است مشارکت برای تولید خودرو اپل را بپذیرند. طبق گفته کارشناسان شرکت های هیوندای، نیسان، استلانتبیس، هوندا و بیامو برای مشارکت با کمپانی اپل مناسب به نظر میرسند. شاید دیدگاه بیامو کمی متفاوت باشد و بگوید الان که اپل قصد ورود به صنعت خوردرو را دارد بهتر است با آن شریک شویم.
آیا یک خودروساز گمنام در ساخت اتومبیل اپل همکاری میکند؟
شاید اپل برای جلوگیری از درگیری احتمالی برندها با شرکتی مثل مگنا قرارداد ببندد. این شرکت در بازار امروز برای شرکتهای مرسدس بنز، بیامو، تویوتا و جگوار خودرو تولید میکند و مهندسی خودروهای برقی خورد را هم توسعه داده است.
اگر اپل شریک خود را از بین شرکتهای پرفروش پیدا کند تغییر در صنعت خودرو افزایش پیدا خواهد کرد. مدیر عامل شرکت فولکس واگن اخیرا گفته است که؛ ما آماده رقابت با رقبای جدید هستیم تا سرعت تحول در صنعت خودرو افزایش پیدا کند و همانگونه که گفتیم در آینده نزدیک یک شرکت خودرو سازی به با ارزشترین شرکت جهان تبدیل خواهد شد و آن شرکت میتواند تسلا، اپل، فولکس واگن و… باشد.