محققان دانشگاه ناتینگهام انگلیس در حال توسعه نسل جدید واکسن کرونا هستند که میتواند در مقابل تمام جهشهای کرونا مقاوم باشد.
در حالی که همه به واکسنهای توسعه پیدا کرده شرکتهای مختلف برای رهایی از کابوس کرونا امیدوار بودند، اخیرا گزارشی منتشر شد که نگرانی بسیاری را به دنبال داشت؛ در این گزارش محققان پس از بررسیهای انجام شده دریافتند واکسن تولیدی شرکت آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد در مقابل ویروس کرونا جهش یافته آفریقایی تاثیرگذاری کمی دارد. در واقع واکسنهای فایزر و آسترازنکا پروتئینهای اسپایک ویروس کرونا را مورد هدف قرار میدهند که این ساختار آنها باعث میشود روی نسخه جهش یافته کروناویروس تاثیر کاملی نداشته باشند، اما اکنون خبر امیدوارکنندهای مبنی بر توسعه یک واکسن ویژه منتشر شده است که میتواند در مقابل تمام جهشهای کرونا مقاومت ایجاد کند.
جزئیات ساخت نسل جدید واکسن کرونا
محققان دانشگاه ناتینگهام انگلیس از توسعه نسل دوم واکسن کرونا خبر دادند که میتواند هسته ویروس و پروتئینهای اسپایک روی سطح را مورد هدف قرار دهد. در واقع اگر محققان بتوانند این واکسن مبتنی بر DNA را با موفقیت توسعه دهند، علاوه بر اینکه در مقابل نسخه اصلی کرونا مقاومت خواهد بود، میتواند روی تمام نسخههای جهش یافته این ویروس در آینده نیز کارآمد باشد.
محققان دانشگاه ناتینگهام با همکاری شرکت اسکن سل که به عنوان زیرمجموعه این دانشگاه محسوب میشود برای ساخت نسل جدید واکسن کرونا روی پروتئین نوکلئوکپسید تمرکز خواهند کرد؛ چراکه این پروتئین بخش زیادی از ذرات ویروس را تشکیل میدهد و به شدت نیز مورد محافظت قرار میگیرد. از این رو این بخش از ویروس به احتمال زیاد جهش کمتری را تجربه میکند. طبق اعلام محققان، روش ساخت این واکسن آسان بوده و همچنین نیازی به نگهداری در دمای بسیار سرد نخواهد بود. آزمایش بالینی این واکسن در بهار سال 2021 شروع خواهد شد و تا سال آینده برای استفاده عمومی آماده خواهد بود.