ناسا در سال ۲۰۱۸ بهمنظور رصد زلزله های مریخ، لندر اینسایت را به فضا فرستاد. این مریخ نورد امسال وقوع دو زلزله را در مریخ ثبت کرده است.
بر اساس تازهترین اظهارات ناسا، لندر اینسایت که در سال ۲۰۱۸ به مریخ فرستاده شد، در مارس سال جاری دو زلزله قدرتمند روی سطح سیاره مریخ رصد کرده که باعث میشود تا محققان این سازمان به اطلاعات تازهای در ارتباط با فعالیتهای لرزشی و ژئوسفر سیاره دست پیدا کنند. اطلاعات به دست آمده این فرضیه را که منطقه Cerberus Fossae مریخ از نظر لرزشی فعال است را ثابت مینماید.
دسترسی به اطلاعات زلزله های واضح روی مریخ
پیش از زلزلههایی به وسعت ۳.۳ و ۳.۱ که در ۷ و ۱۸ مارس ۲۰۲۱ ثبت شدهاند، محققان دو زلزله مهیب دیگر به وسعت ۳.۶ و ۳.۵ را نیز در این منطقه رصد کرده بودند. البته این موارد فقط بخشی از ۵۰۰ زلزلهای است که لندر اینسایت در طی سه سال مأموریت خود ردیابی نموده است؛ اما نکته حائز اهمیت در خصوص آنها شفافیت سیگنالها بود. دسترسی پیدا کردن به اطلاعات لرزشی واضح روی مریخ امری دشوار است، زیرا بادهای مهیبی روی سیاره میوزد و خوانش دادهها را به امری دشوارتر تبدیل میکند.
تیاچی کاوامورا یکی از محققان انستیتو فیزیک د گلوب د پاریس در ارتباط با زلزله های مریخ عنوان میکند که در طول این مأموریت ما دو نوع زلزله مریخی را رصد کردیم. یک نوعی از آنها همانند زلزله در ماه و دیگری همانند زمین است.
امواج زلزله به شکل مستقیم در سیاره در حال حرکت هستند، از طرف دیگر زلزله در ماه منتشر میشود. به شکل دقیق، زلزله های مریخ چیزی بین این دو رویداد هستند. بر اساس اظهارات کاوامورا، نکته قابل توجه آن است که ۴ زلزله مهیب به رؤیت رسیده در این منطقه همانند زمین هستند.
بر اساس اطلاعات به دست آمده زلزله های مریخ در فصل تابستان و در شمال مریخ اتفاق افتادهاند. اینسایت که به عنوان اولین لندر ناسا در مریخ شناخته میشود، مجهز به ابزارهای مختلف است تا اعماق سیاره سرخ را بررسی و فعالیتهای لرزشی را ردیابی نماید.