مایکروسافت ویندوز ۱۱

مایکروسافت ویندوز ۱۱ رونمایی شد؛ پیش به سوی یک ویندوز بهتر و زیباتر

مایکروسافت ویندوز ۱۱ – Microsoft Windows 11 با طراحی کاملاً جدید، پشتیبانی بهتر از سیستم‌های چند نمایشگره و عملکرد سریع‌تر رونمایی کرد.

مایکروسافت سرانجام از نسخه جدید سیستم عامل ویندوز با نام رسمی «ویندوز ۱۱» رونمایی کرد. بعد از گذشت ماه‌ها از انتشار شایعات مختلف، سرانجام مایکروسافت عدد ۱۱ را برای سیستم عامل جدید خودش در نظر گرفته است. تمرکز اصلی مایکروسافت ویندوز ۱۱ روی ساده‌سازی رابط کاربری، یک فروشگاه اپلیکیشن جدید و عملکرد بهبودیافته با مالتی‌تسکینگ بهتر است.

مایکروسافت ویندوز ۱۱

به منوی استارت جدید ویندوز سلام کنید

ویندوز ۱۱ مایکروسافت از یک منوی استارت جدید و دکمه استارت به‌روز شده در مرکز نوار وظیفه بهره می‌برد. این رابط کاربری جدید شباهت زیادی با آنچه در ویندوز ۱۰ ایکس دیده بودیم است؛ پروژه‌ای که مایکروسافت برای دستگاه‌های دارای دو نمایشگر توسعه بخشیده بود، اما به یک باره لغو شد. به جز منوی استارت، جزئیات زیاد دیگری از این رابط کاربری شبیه به Windows 10X است.

مایکروسافت ویندوز ۱۱

دیگر خبری از کاشی‌های زنده که برای اولین بار با ویندوز ۸ معرفی شد نیست و بیشتر شبیه به آنچه در لانچر اندروید و کروم او اس می‌بینیم شده است. در اینجا اپلیکیشن‌ها، آخرین اسناد باز شده و یک رابط کاربری مستقل برای جستجوگر قرار دارد. همه چیز هم در این رابط کاربری جدید به میانه صفحه متمایل شده تا شبیه به مک او اس و کروم او اس باشد. لبه‌های پنجره‌ها نیز از آن حالت نوک تیز درآمده و مثل اندروید و آی او اس، صیقلی شده است.

مایکروسافت ویندوز ۱۱

پانوس پانای، رئیس ویندوز می‌گوید «تیم توسعه دهنده ما روی تمام جزئیات وسواس به خرج داده است». مایکروسافت ویندوز ۱۱ دارای حالت‌های روشن و تیره نیز هست که به مراتب بهتر از آنچیزی است که در ویندوز ۱۰ شاهدش بودیم.

چینش کارآمدتر پنجره‌ها برای سیستم‌های چند مانیتوره

در اینجا قابلیت جدیدی به نام “Snap Layouts” نیز وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد خیلی سریع اپلیکیشن‌ها را در حالت‌های مختلفی به نمایش بگذارد. نسخه جدید ویندوز همچنین به لطف قابلیت جدیدی به نام “Snap Group Layouts” می‌تواند به خاطر بسپارد که اپلیکیشن‌ها را معمولاً با چه حالتی اجرا کرده‌اید. این گزینه بسیار مفیدی برای سیستم‌های چند مانیتوره است و به اپلیکیشن‌ها اجازه می‌دهد همیشه در مانیتوری که در گذشته باز شده‌اند، اجرا شوند. اگر از یک لپ تاپ به همراه یک مانیتور یا یک سیستم دسکتاپ به همراه چند مانیتور استفاده می‌کنید، این ویژگی برای شما مفید خواهد بود.

Microsoft Teams به جای Skype

تمرکز دیگر مایکروسافت در نسخه جدید ویندوز روی بهبود عملکرد سیستم بوده است. به‌روزرسانی‌های سیستم عامل اکنون تا ۴۰ درصد کوچک‌تر شده‌اند و در پس زمینه سیستم انجام می‌شوند. بنابراین مایکروسافت ویندوز ۱۱ گاه و بی‌گاه مزاحم کارهای شما نخواهد شد.

مایکروسافت همچنین اپلیکیشن Microsoft Teams را هم برای کاربران معمولی و هم تجاری، با سیستم عامل جدید خود یکپارچه کرده است. Teams اکنون به داخل نوار وظیفه رفته است که به کاربران Windows 11 اجازه می‌دهد به سرعت با دوستان، اقوام یا همکاران خود ارتباط بگیرند. واضح است که مایکروسافت از اسکایپ که بخش مهمی در ویندوز ۱۰ بود، فاصله گرفته است و ترجیح می‌دهد از پلتفرم اختصاصی خودش استفاده کند.

ویجت‌ها و جسچرهای لمسی

ویجت‌های ویندوز و جسچرهای لمسی، بخش‌های مهم دیگری مایکروسافت ویندوز ۱۱ هستند. ویجت‌ها اکنون در قالب خوراک‌های سفارشی‌شده و با قدرت‌گیری از هوش مصنوعی طراحی شده‌اند. آن‌ها از سمت چپ ویندوز به بیرون می‌آیند و حتی می‌توانید در حالت تمام صفحه نیز از آن‌ها استفاده کنید. خود مایکروسافت هم ویجت‌هایی مثل ویجت خوراک خبری، وضعیت آب و هوا و نقشه را طراحی کرده و در اختیار کاربران می‌گذارد.

مایکروسافت جسچرهای لمسی که می‌توانید از آن‌ها روی لپ تاپ‌ها استفاده کنید را هم بهبود بخشیده است. به جای اینکه مجبور باشید به حالت مخصوص تبلت بروید، مایکروسافت اجازه می‌دهد در همین حالت استاندارد با نمایشگر لمسی تبلت خود با ویندوز ارتباط برقرار کنید. به این باید بهبود استفاده از قلم هوشمند و تایپ صوتی را هم اضافه کرد. برخی از قلم‌ها در ویندوز ۱۱ از بازخورد لمسی نیز پشتیبانی می‌کنند. این به معنای تغییرات گسترده در استفاده از قلم‌های هوشمند با ویندوز ۱۱ است.

Xbox و Xbox Game Pass

Xbox بخش بزرگ دیگری از ویندوز جدید است و ما شنیده‌ایم که برخی از عناوین انحصاری ایکس باکس مثل Sarah Bond قرار است به ویندوز ۱۱ بیایند. Auto HDR به عنوان یک ویژگی مخصوص کنسول‌های ایکس باکس سری ایکس و سری اس نیز اکنون به ویندوز جدید اضافه شده‌اند. با فعال کردن Auto HDR، حالت HDR به طیف گسترده‌ای از بازی‌های پشتیبانی کننده از DirectX 11 و DirectX 12 اضافه می‌شود. البته که مانیتور شما نیز باید با HDR سازگار باشد.

مایکروسافت ویندوز ۱۱

مایکروسافت همچنین وعده می‌دهد عملکرد و سرعت در Windows 11 بهتر باشد. DirectStorage بخش جدیدی از ویندوز است که پیشتر مختص به کنسول‌های بازی جدید این شرکت بود. DirectStorage به آخرین درایوهای NVMe نیاز دارد تا سرعت بارگذاری بازی‌ها در ویندوز را بالا ببرد. البته نیاز است که خود توسعه‌دهندگان نیز باید این قابلیت را در بازی خود ارائه کنند.

Xbox Game Pass هم به لطف اپلیکیشن جدید ایکس باکس که مایکروسافت ماه‌ها است آن را آزمایش می‌کند، اکنون به مایکروسافت ویندوز ۱۱ اضافه شده است. xCloud نیز اکنون به داخل اپلیکیشن Xbox رفته تا شما بتوانید از طریق سرورهای ابری مایکروسافت بازی‌هایتان را اجرا کنید.

فروشگاه جدید ویندوز

در انتها باید به فروشگاه جدید ویندوز به عنوان یکی از اصلی‌ترین تغییرات ویندوز ۱۱ اشاره کرد. این فروشگاه اکنون بازطراحی شده و میزبان انبوهی از اپلیکیشن‌ها است که معمولاً شاهد حضور آن‌ها در فروشگاه ویندوز نبودیم. این شامل اپلیکیشن‌های گروه Adobe Creative Suite و اپلیکیشن‌های اندرویدی مثل TikTok و Instagram هم می‌شود.

مایکروسافت ویندوز ۱۱

توسعه‌دهندگان اکنون می‌توانند از موتورهای تجاری خود استفاده کنند و مایکروسافت هیچ هیچ پولی را از آن‌ها پرداخت نخواهد کرد. توسعه‌دهندگان حتی می‌توانند از سیستم‌های پرداخت خود نیز استفاده کنند. ساتیا نادلا می‌گوید «ویندوز همیشه طرف توسعه‌دهندگان است».

گالری تصاویر Windows 11

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*