پس از معرفی سیستم عامل هارمونی هواوی، سوالهای زیادی برای کاربران به وجود آمد. به همین دلیل در این مطلب به این ابهامات HarmonyOs پاسخ میدهیم.
جدیدترین سیستم عامل دنیای موبایل با نام هارمونی او اس – HarmonyOS مدتی پیش توسط شرکت هواوی معرفی شد و برای استفاده در گوشی های هواوی در اختیار کاربران قرار گرفت. هواوی با این سیستم عامل اختصاصی اهدافی بزرگتر از یک سیستم عامل موبایلی را در سر میپروراند و برنامههای وسیعی برای آن دنبال میکند. اما به محض معرفی سیستم عامل هارمونی ، سوالهای بسیاری در خصوص این سیستم عامل برای کاربران به وجود آمد. به همین دلیل هواوی به مهمترین سوالهای کاربران درباره هارمونی او اس پاسخ داده است.
درست است که هواوی سیستم عامل هارمونی را در ماه گذشته برای اولین بار جهت استفاده عمومی عرضه کرد، اما این پروژهای است که بیش از 5 سال از عمر آن میگذرد و هواوی تحقیق و توسعه بسیاری را روی آن انجام داده است. هماکنون نسخه 2.0 این سیستم عامل عرضه شده و هواوی به وسیله آن به دنبال تحقق ایده بزرگی است که این ایده برای اولین بار یکپارچگی دستگاههای مختلف هوشمند را به همراه دارد.
اما در ادامه به برخی از اصلیترین و مهمترین سوالها درباره هارمونی او اس میپردازیم و در خصوص آنها توضیح میدهیم.
سیستم عامل هارمونی چیست و چه اهدافی دارد؟
هسته سیستم عامل هارمونی با تمام سیستمهای عامل موبایلی مانند اندروید و آی او اس تفاوت دارد. شاید فکر کنید به دلیل متفاوت بودن ذات و بنمایه اولیه هارمونی با سایر سیستمهای عامل، با ظاهری متفاوت در دستگاه خود روبهرو میشوید، اما این طور نیست. در واقع ظاهر رابط کاربری گوشی های دارای هارمونی او اس با ظاهر گوشی های اندرویدی تفاوت بسیار کم و نه چندان ملموسی دارد.
هواوی تلاش کرده با توسعه سیستم عامل جامعی به نام هارمونی، بستری را ایجاد کند که همه دستگاههای هوشمند دارای نمایشگر بتوانند بدون واسطه و بدون نیاز به مترجم با هم ارتباط برقرار کنند. از مهمترین مزایای این برقراری ارتباط بین دستگاههای هوشمند میتوان به جامع بودن و یکپارچگی نرم افزاری اشاره کرد. به این صورت که وقتی یک توسعهدهنده، برنامهای را برای هارمونی او اس میسازد، میتوانید از این برنامه روی دستگاههای مختلف دارای سیستم عامل هارمونی مانند گوشی هوشمند، تلویزیون و ساعت هوشمند استفاده کنید.
هواوی با سیستم عامل Harmony این هدف را دنبال میکرده که بستری امن با زبانی واحد به همراه ارائه ویژگیهای پر ارزشی مانند عملکرد روان و بهینه ایجاد کند و به این وسیله ابزارها و دستگاههای هوشمند را برای همیشه دگرگون کند. استفاده بهینهتر از سخت افزار دستگاه، یکی دیگر از ویژگیهای مهم هارمونی است. هواوی تلاش کرده با استفاده حداقلی از منابع، شرایطی را ایجاد کند که یک دستگاه مانند یک گوشی هوشمند با سخت افزار ضعیفتر هم به خوبی هارمونی او اس را اجرا کند و هیچ نیازی به آپدیتهای سالانه و دائمی دستگاه نباشد.
هواوی بعد از مراسم معرفی رسمی هارمونی او اس 2.0، لیست بلندبالایی از گوشیها را منتشر کرد که کاربران این دستگاهها میتوانند گوشی خود را به سیستم عامل هارمونی بهروز کنند. اما این سوال برای کاربران به وجود میآید که آیا بهروز کردن گوشی به سیستم عامل Harmony فایدهای دارد و باعث میشود تجربه کاربری بهتری داشته باشید؟ در ادامه سعی میکنیم به این سوالها هم پاسخ بدهیم.
به روزرسانی HarmonyOS 2.0 چه قابلیتهای جدیدی ارائه میکند؟
برخی قابلیتهای اختصاصی در سیستم عامل هارمونی هواوی در اختیار کاربران قرار گرفته میشود که در ادامه به برخی از این ویژگیهای مهم اشاره خواهیم کرد:
مرکز کنترل جدید: یک بخش ویژه برای کنترل تمامی دستگاههای هوشمند دارای سیستم عامل Harmony یا سازگار با آن وجود دارد که با استفاده از این مرکز کنترل، گوشی هوشمند شما به یک ابر دستگاه یا Super Device تبدیل میشود که با آن میتوانید هر دستگاه هوشمند مبتنی بر هارمونی را به راحتی کنترل کنید.
صفحه خانگی جدید: در صفحه خانگی یا Home رابط کاربری هارمونی میتوانید با کشیدن انگشتان به بالا روی آیکون هر نرم افزار، سرویس ویجت اختصاصی آن را بسازید و به این ترتیب دسترسی راحتتری به ویژگیهای نرم افزار مورد نظر داشته باشید. همچنین با لمس قسمت خاصی از صفحه خانگی هم میتوانید این ویجتها را مخفی کنید.
یکپارچگی سرویسها: در پلتفرم هارمونی میتوانید سرویس واحدی را برای یک کاربرد خاص تعریف کنید و آن را بین ابزارهای مختلف سیستم عامل جابهجا و استفاده کنید.
نهایت کارایی و توان: هواوی به همراه رونمایی از این سیستم عامل اختصاصی، از موتور پردازش گرافیکی ویژهای با نام DGraphicEngine نیز رونمایی کرد. این موتور پردازش گرافیکی باعث میشود دستگاهها عملکرد بسیار بهتر و باکیفیتتری نسبت به رابط کاربری EMUI قدیمی داشته باشند. علاوه بر افزایش توان و کارایی، شاهد بهینهسازی فوقالعادهای برای کاهش مصرف باتری دستگاه نیز خواهیم بود. به این ترتیب با سیستم عامل هارمونی، رویای دستگاه همیشه آنلاین در طول یک روز محقق میشود و هر دستگاه هوشمند را میتوانید به مدت حداقل سه سال، بدون کمترین افت عملکرد در مقایسه با روز اول، استفاده کنید.
اکوسیستم امن: هارمونی با ساختارسازی هوشمندانه و طبقهبندی شده خود باعث میشود خیال کاربران از بابت امنیت اطلاعات و دسترسی اختصاصی راحت باشد. حالت جدیدی با نام Pure Mode نیز در نظر گرفته شده که به کمک آن میتوانید تمام نرم افزارها و سرویسها را به صورت ایمن در کنترل کامل خود داشته باشید.
دستگاههای دریافت کننده هارمونی و تاریخ عرضه
گوشی های هواوی سری میت 40، میت 30، پی 40، میت ایکس 2 و تبلتهای سری میت پد پرو میتوانند از تاریخ 12 خرداد 1400 نسخه بتای هارمونی او اس 2 را دریافت کنند. علاوه بر اینها، بیش از 100 گوشی، تبلت و نمایشگر هوشمند هواوی از جمله گوشی سری میت 20، پی 30، نوا 8، نوا 6 و تلویزیونهای سری ویژن اس نیز از اواسط خردادماه 1400 مشمول دریافت بهروزرسانی HarmonyOS 2 بتا شدند. برخی از دستگاههای برند آنر که پیش از پایان سال 2020 میلادی به بازار عرضه شدند هم میتوانند به این لیست اضافه شوند. لیست کامل این دستگاهها در وبسایت هواوی اعلام میشود.
آپدیت هارمونی او اس 2 در خارج از کشور چین
دستگاههای هواوی مانند ساعت های هوشمند سری هواوی واچ 3 و تبلتهای سری میت پد پرو به صورت پیش فرض به همراه سیستم عامل هارمونی در بازارهای خارج از کشور چین عرضه خواهند شد.
اختیاری بودن به روزرسانی و امکان بازگشت به EMUI
یکی از سوالهایی که کاربران در مورد به روزرسانی هارمونی او اس دارند، این است که آیا این آپدیت اختیاری است و امکان بازگشت به EMUI پس از به روزرسانی وجود دارد یا خیر؟ در پاسخ باید بگوییم که به روزرسانی دستگاه کاملا اختیاری و به عهده خود کاربر است و هیچ اجباری در این مورد وجود ندارد. همچنین اگر کاربر پس از به روزرسانی دستگاه خود به HarmonyOS 2 تمایلی به استفاده از آن نداشته باشد، میتواند به آسانی دستگاه خود را به EMUI قبلی برگرداند. برای این امر، نسخه پشتیبانی از طریق نرم افزار HiSuite تهیه میشود که با استفاده از آن یا دیگر راهکارهای هواوی میتوانید پس از به روزرسانی به EMUI بازگردید.
گفتنی است که هواوی به کاربران پیشنهاد داده که در هر حالت از اطلاعات خود نسخه پشتیبان تهیه کنند.
به روزرسانیهای آتی EMUI چگونه است؟
آیا پشتیبانی و آپدیتهای بعدی EMUI برای کاربرانی که دستگاه خود را به هارمونی او اس 2 بهروز نکنند نیز کماکان ارائه میشود؟ در پاسخ باید بگوییم که شرکت هواوی خود را متعهد میداند که پشتیبانی فنی از دستگاههایی که همچنان از سیستم عامل اندروید و رابط EMUI استفاده میکنند را ادامه دهد.
اطلاعات نرم افزاری کاربران پس از به روزرسانی به هارمونی او اس 2
آیا اطلاعات نرم افزارهای کاربران پس از آپدیت به هارمونی او اس 2 تحت تاثیر قرار میگیرد؟ جهت حفاظت از محتوا و اطلاعات دیجیتال کاربران، بستر جدید به نرم افزارهای اندرویدی نیز اجازه اجرا روی دستگاههای مبتنی بر هارمونی او اس 2 را میدهد. علاوه بر این، هواوی از قوانین صدور مجوزهای منبع باز در این زمینه پیروی میکند و به این ترتیب کاربران بعد از آپدیت به هارمونی او اس، با مشکلی از بابت استفاده از نرم افزارهای اندرویدی خود مواجه نمیشوند.
امکان نصب HarmonyOS 2 روی دستگاههای غیر هواوی
سیستم عامل هارمونی 2 هواوی، یک نسخه تجاری توسعه داده شده روی پروژه متن باز OpenHarmony 2.0 است که به صورت پایه برای استفاده روی تمام دستگاههای هوشمند طراحی شده است. به این خاطر، شرکتهای دیگر یا توسعه دهندگان ثالث هم میتوانند با استفاده از ابزارهای پروژه متن باز اپن هارمونی که توسط بنیاد OpenAtom پشتیبانی میشود، نسخه اختصاصی این سیستم عامل را برای دستگاههای مورد نظر خود بسازند و هیچگونه محدودیتی در این خصوص وجود ندارد.