اینستاگرام و واتساپ

اینستاگرام و واتساپ حتما فیلتر خواهند شد

با توجه به بندها و تبصره‌هایی که در طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی وجود دارد، اینستاگرام و واتساپ قطعا به زودی فیلتر خواهند شد.

به تازگی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی به مجلس رفت و با اکثریت آرای نمایندگان، به تصویب رسید و برای بررسی‌های بیشتر در اختیار کمیسیون ویژه قرار گرفت. با انتشار پیش نویس این طرح، انتقادات زیادی توسط کارشناسان و کاربران مطرح شد و نگرانی‌های زیادی در خصوص محدودیت اینترنت و فیلترینگ شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و واتساپ به وجود آمد.

با وجود این که موافقان طرح صیانت می‌گویند قرار نیست هیچ برنامه‌ای مسدود شود، اما این طور که از شواهد پیداست، باید به زودی منتظر فیلتر شدن اینستاگرام، واتساپ و برنامه‌هایی از این قبیل باشیم. فلاحی، نماینده مجلس و موافق این طرح گفته هیچ‌یک از شبکه های اجتماعی فیلتر نخواهند شد و هیچ جای این طرح از فیلترینگ و مسدود شدن حرفی نیامده است. اما نوری، یکی دیگر از نماینده‌های مجلس می‌گوید در بند ج ماده 27 طرح نهایی به صراحت به مسدودی اشاره شده است. به گفته نوری، در تبصره 2 ماده 28 اشاره شده که پلتفرم‌های خارجی اگر نتوانند تعهدات لازم را بپردازند پس از چهار ماه مسدود می‌شوند.

تبصره‌هایی برای فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ

همچنین با نگاهی به پیش نویس طرح صیانت فضای مجازی به این نتیجه می‌رسیم که ادعای موافقان این طرح مبنی بر مسدود نشدن شبکه های اجتماعی درست نیست. در این طرح بیان شده که خدمات کاربردی پایه باید برای فعالیت، مجوز دریافت کنند. به دنبال این بند در طرح صیانت، قطعا فرایند چانه‌زنی پشت درهای بسته بین ارائه دهندگان خدمات پایه فنی و کمیسیون ارائه دهنده مجوزها به وجود می‌آید و کمیسیون اعطاکننده مجوز تبدیل به یک جایگاه برای توزیع رانت تبدیل می‌شود. ضمن این که خیلی بعید است اینستاگرام و واتساپ پای میز مذاکره با ایران بنشینند.

تعیین سقف ترافیک خدمات خارجی توسط کمیسیون ذی‌ربط از دیگر تبصره‌های این طرح به شمار می‌رود. این اقدام باعث می‌شود با پایین آمدن سقف ترافیک خدمات خارجی، عملا استفاده از پیام رسان‌های خارجی یا شبکه های اجتماعی خارجی مانند اینستاگرام و واتساپ به دلیل کندی بیش از حد غیر ممکن شود. به این ترتیب این کمیسیون بدون پرداخت هزینه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و فقط با پایین آوردن سرعت استفاده کاربران، دسترسی به این سرویس‌ها را غیر ممکن می‌کند. نمونه این اقدام را پیش از این در خصوص پیام رسان وایبر دیده بودیم که کاربران به دلیل اختلالات و کندی سرعت،‌ مجبور شدند قید استفاده از آن را بزنند.

همچنین این کمیسیون می‌تواند اینستاگرام را به دلیل وجود نمونه مشابه داخلی فیلتر کند. جالب این که تشخیص مناسب بودن سرویس داخلی فقط با همین کمیسیون است و هیچ معیار واضحی برای آن بیان شده است. به این ترتیب پیام رسان واتساپ هم به دلیل این که معادل‌های داخلی مانند سروش، بله و… دارد، به زودی فیلتر خواهد شد.

بنابراین هرچند موافقان طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی می‌گویند قرار نیست شبکه های اجتماعی و پیام رسان‌های خارجی فیلتر شوند، اما آنقدر بند و تبصره در این طرح وجود دارد که نشان می‌دهد در آینده نزدیک هیچ اتفاقی جز فیلتر شدن اینستاگرام، واتساپ و برنامه‌های مشابه خارجی رخ نخواهد داد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*

10 دیدگاه

  1. دیگه مسخرشودراوردین ماجوونا روازهمه جورتفریح وسرگرمی محروم کردین گرونی کردین ک نتونیم ازدواج کنیم بیکاری گسترش دادین الان خیلیا بااین شبکه هادارن نون حلال درمیارن دلمون خوشه عزیزی روک نمیتونیم ملاقات کنیم باتماس تصویری ببینیمشون بعدمیخایین اینم ازمون بگیرین؟ایا اقا زاده هاهم جزاین طرح میشن یانه فقط مردم عادی بدبخت؟همه رومیخایین دچارخفقان کنین؟بعدشم بهمون بگن کشورعقب افتاده؟بجای اینکه به پیشرفت وتکنولوژی بیشتری برسین وبروزبشین کشوررودارین بسمت خاموشی ویرانی وعقب افتادگی میبرید…جمع کنید ای بحثای الکیو اصلا فکرمردمتون نیستین حیف ایران ک افتاده دست یه مشت بیسواد ک پولشون ازپاروبالا میره زورشون بمردم عادی رسیده

  2. حیف
    بهشتی که افتاده دست بیگانه های جهنمی و دارن ویرانش میکنن

  3. از ماست که بر ماست

  4. دادن ترافیک اختصاصی به واتساپ و اینستاگرام کار اشتباهی بود که وزارت ارتباطات شروع کرد ،ولی هیچ وقت برای یه اپلیکیشن ایرانی انجام نداد.
    این موضوع کاملا سیاسی شده.
    اینکه یک کشور بخواد ار سرویس دهندگان بین المللی بخواد توی اون کشور نمایندگی داشته باشند و پاسخگوی اتفاقات پلتفرم خودشون باشند همه جای دنیا استاندارد شده ولی حالا که کسی به این فکر افتاده به فکر شانتاژ افتادن و موضوع روسیاسی کردن.
    این موضوع رو پیگیری سرنخ های واردات ترافیک از کارتل های مرتبط با وزارت راه و … میشه دید.
    اینکه قوانین ایران مثل قوانین آمریکا میشه و کلان داده های کشور حداقل مجانی خارج نشه چیز خیلی بدی نیست.

    • من نمی دونم چرا یک سری افراد که با آزادی اطلاعات و اینترنت مخالف هستند، باید از آزادی بیان غربی سو استفاده کنند.

      خبرنگار BBC رو تو ایران راه نمی دند، بعدا خبرنگارشون میره تو لندن از آوارگی روزافزون مردم پایتخت اینگلیس گزارش می سازه!

      قوانین مثل امریکا بشه که عالیه، خیلی خوبه. ما هم دوست داریم قانون اساسی ما کپی قانون اساسی امریکا بشه.

      این قانون تصویب بشه دیگه تو واتس اپ طرف نتونه آهنگ هایده رو پخش کنه!!! میان به جرم پخش صوت و تصویر مستهجن براش 4 سال زندان می برن.

      همه کشور ها رو با این جا مقایسه نکن! چاقو تو دست کی باشه؟؟؟

      کشوری که میاد از ادیان دیگه به جرم یهودی بودن 9 نفر رو …ام می کنه، حق نداره چاقو تو دستش باشه

  5. مردم دنیا روزبه روزپیشرفت میکنن
    کشورماهم روزبه روز عقب ترمیره

  6. فیلتر میکنن. همه چیز رو. البته این دستور اربابان کمونیست چین و روسیه است. ما نظاممون به ظاهر اسلامیه ولی کاملا دست نشانده و مستعمره چین و روسیه هستیم. و حالا هم دیگه علنی شده.
    روزبه‌روز زندگی سختر و غیرقابل تحمل‌تر میشه.

  7. قشنگ ضد انقلاب پرورش میدن 🤣🤣🤣👍👍👍

  8. نه توان پرداخت هزینه اینترنت ماهواره ای داریم، نه دل موندن تو این برزخ