امروز میخواهیم نگاهی به تست باتری گلکسی زد فولد 3 و سرعت شارژ آن داشته باشیم. آیا Galaxy Z Fold 3 میتواند شما را یک روز کامل همراهی کند؟
سامسونگ از گوشی تاشو گلکسی زد فولد 3 با باتری ۴۴۰۰ میلیآمپری رونمایی کرد. این در حالی است که گلکسی زد فولد 2 از باتری کمی بزرگتر ۴۵۰۰ میلیآمپری بهره میبرد. البته در گوشیهای تاشو مجموع ظرفیت باتریهای مورد استفاده در گوشی اعلام میشود و Z Fold 3 نیز از این قاعده مستثنی نیست.
شرکت کرهای از دو باتری جداگانه در محصول نواورانه خود استفاده کرده است. ظرفیت یک باتری ۲۲۸۰ میلیآمپر است و باتری دیگر دارای ظرفیت ۲۱۲۰ میلیآمپری است. مشخصا کاهش ابعاد گلکسی زد فولد 3 نسبت به نسل قبل در ظرفیت باتری نیز تاثیر منفی گذاشته است. هرچند که ۱۰۰ میلیآمپر مقدار خیلی زیادی نیست و ارزش انتقاد کردن ندارد.
البته دستگاهی همچون گلکسی زد فولد 3، ظرفیت باتری تنها یکی از عوامل تاثیرگذار در عمر باتری محصول است و حتی برخی افراد بر این باورند که در میان عوامل مختلف کمترین تاثیر را دارد.
تست باتری گلکسی زد فولد 3
با توجه به صفحه نمایش بزرگ تاشو، تراشه قدرتمند و پر مصرف و ظرفیت نسبتا کم باتری گلکسی زد فولد 3 انتظار نداشتیم عملکرد فوقالعاده چشمگیری در تست باتری وبسایت GSMArena داشته باشد و همینطور نیز شد.
در بحث مصرف باتری بهتر است Galaxy Z Fold 3 را با نسل قبلیاش مقایسه کنیم. گوشی تاشو جدید سامسونگ توانسته است در بخش تماس 3G، وبگردی و تماشای ویدیو عملکردی نزدیک به زد فولد 2 داشته باشد. هرچند که اسنپدراگون 888 عملکرد بسیار ضعیفتری را در حالت استندبای نسبت به تراشه اسنپدراگون 865 که در زد فولد 2 استفاده شده است، از خود نشان داد.
نکته مثبت اینجاست که زد فولد 3 در بحث عمر باتری کمی بهتر از برادر کوچکترش ظاهر شده است که آن هم با توجه به ظرفیت باتری کم Z Flip 3 قابل پیش بینی بود. با ابن وجود متاسفانه هر دو دستگاه در بحث مصرف باتری در حالت استندبای نسبت به سایر گوشیهای مجهز به تراشه اسنپدراگون 888 عملکرد ضعیفتری دارند که نشان میدهد سامسونگ هنوز میتواند شرایط را کمی تغییر و بهبود دهد.
البته بررسی انجام شده فقط به نمایشگر داخلی زد فولد 3 محدود نشد و تست وبگردی و تماشای ویدیو با شرایط مشابه (حالت رفرش ریت تطبیقی) روی نمایشگر بیرونی نیز انجام شد. در حین تست ویدیو نرخ تازهسازی نمایشگر روی ۴۸ هرتز قرار داشت و در هنگام وبگردی نیز بین ۶۰ تا ۱۲۰ هرتز در نوسان بود.
نتایج به دست آمده بسیار بهتر از نمایشگر داخلی بودند؛ اما با این وجود نباید فراموش کرد که با یک نمایشگر بزرگ با نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز روبرو هستیم و به همین خاطر نمیتوان صرفا به خاطر عمر باتری بهتر روی آن حساب کرد.
روی هم رفته میتوان گفت که نمره واقع گرایانه عمر باتری گلکسی زد فولد 3 چیزی بین دو تست انجام شده است و بستگی به میزان استفاده شما از نمایشگر داخلی و بیرونی دارد.
البته نباید از تاثیر سیستم رفرش ریت تطبیقی سامسونگ نیز غافل شد. این سیستم در مواقعی که نور محیطی کاهش مییابد، به استفاده از نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز اصرار دارد و همین نیز تاثیر زیادی در عمر باتری خواهد داشت.
در کل میتوان گفت که گلکسی زد فولد 3 با استفاده عادی در بهترین حالت یک روز کامل شما را همراهی خواهد کرد و در صورت استفاده سنگین این میزان کمتر نیز خواهد شد.
سرعت شارژ Galaxy Z Fold 3
سامسونگ در هنگام معرفی گلکسی زد فولد 3 اعلام کرد که این گوشی از شارژ سریع 25 وات پشیبانی میکند؛ اما متاسفانه شرکت کرهای شارژر را از جعبه محصول حذف کرده است. البته شما میتوانید برای شارژ کردن این گوشی از شارژرهای استاندارد موجود در بازار استفاده کنید، ولی برای ثبت نتایج معتبرتر از شارژر ۲۵ وات رسمی سامسونگ در این تست استفاده شد.
نتایج به دست آمده نشان میدهد که سرعت شارژ گلکسی زد فولد 3 تفاوت چندانی با زد فولد 2 ندارد. در واقع سرعت شارژ این گوشی در مقایسه با گلکسی نوت 20 اولترا که از باتری مشابه بهره میبرد، به مراتب کمتر است که البته میتواند به دلیل استفاده از دو باتری جدا در گوشی تاشو سامسونگ باشد.
شما همچنین میتوانید باتری گلکسی زد فولد 3 را به صورت بی سیم و با حداکثر توان ۱۱ وات شارژ کنید. این در حالی است که Galaxy Note 20 Ultra از شارژ بی سیم ۱۵ وات پشتیبانی میکند. در این مورد نیز بدون شک باتری دو تکه زد فولد تاثیرگذار بوده است.
از دیگر قابلیتهای گلکسی زد فولد 3 میتوان به شارژ بی سیم معکوس با حداکثر توان ۴.۵ وات اشاره کرد. البته شما تنها در صورتی میتوانید از این قابلیت بهره ببرید که حداقل ۳۰ درصد از ظرفیت باتری گوشی پر باشد.