طرح صیانت

طرح صیانت هفته آینده مورد بررسی قرار می‌گیرد

طبق اظهارات نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، کمیسیون ویژه، رسیدگی به طرح صیانت را از هفته آینده در دستور کار خود قرار خواهد داد.

غلامرضا منتظری،‌ نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد کمیسیون ویژه، بررسی طرح صیانت را با حضور نمایندگانی از طرف کمیسیون‌های تخصصی و اعضای هیئت رئیسه در هفته بعد در دستور کار خود قرار خواهد داد. طرح صیانت نزدیک به یک ماه قبل به درخواست برخی از نمایندگان در دستور کار مجلس قرار گرفت و موفق شد از مجلس رأی مثبت بگیرد. قرار بر این شد که رسیدگی و تصویب این طرح در یک کمیسیون ویژه یا مشترک انجام شود و سپس به منظور تأیید در اختیار شورای نگهبان قرار گیرد و پس از گرفتن تأیید این شورا نیز اجرای آزمایشی آن آغاز شود.

با توجه به این که آغاز طرح صیانت منجر به محدود شدن پلتفرم‌ها و شبکه های اجتماعی خارجی مانند اینستاگرام می‌شود، افرادی که در فضای مجازی دارای کسب و کار هستند و همچنین کاربران آن به شدت با طرح مذکور مخالفت کردند. رئیس اتاق ایران نیز در واکنش به این موضوع از رئیس مجلس درخواست کرد تا به حرف‌های منتقدان نیز در جریان بررسی طرح مذکور توجه کند.

همچنین کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق ایران نیز در واکنش به این موضوع عنوان کرد به اجرا درآمدن طرح صیانت باعث می‌شود 34 میلیارد دلار حاصل از صادرات غیر نفتی ایران نابود شود. از طرفی دیگر وزیر ارتباطات پیشین نیز به همراه 800 هزار کاربر عادی و صاحبان بیش از 50 کسب و کار اینترنتی طی نامه‌ای از مجلس تقاضا کردند که این طرح را از دستور کار خود خارج کرده و اصلاح کند.

در پی این مسائل 20 تن از نمایندگان مجلس به منظور عوض کردن رأی مجلس، لغو بررسی طرح صیانت بر اساس اصل 85 را وارد مجلس کردند. اما نمایندگان دیگر با این طرح مخالفت کردند و بررسی طرح صیانت به طور رسمی کلید خورد. هم‌اکنون نایب رییس کمیسیون فرهنگی (مسئول بررسی این طرح) با اشاره به آغاز بررسی طرح صیانت از هفته پیش رو، عنوان کرده است که کمیسیون برای بررسی این طرح از منتقدان،‌ مخالفان و نیروهای تخصصی، نهایت بهره را خواهد برد. همچنین لازم به ذکر است که تعداد اعضای کمیسیون بیش از 24 نفر خواهد بود.

دلیل مخالفت با طرح صیانت

این طرح بیشتر به دو علت مورد مخالفت قرار گرفت؛ نخست این که قرار است طرح صیانت در کمیسیونی با 30 یا 40 عضو بررسی شود، در حالی که توقع می‌رفت مسئولیت رسیدگی به آن به 290 نماینده سپرده شود. دوم این که مردم از آنجایی که جلسه‌های کمیسیون ویژه توسط رسانه‌ها پوشش داده نخواهد شد، نمی‌توانند با جزئیات طرح آشنا شوند.

اما رئیس کمیسیون فرهنگی در واکنش به مسائل مذکور بیان کرده از آنجایی که طرح مذکور با حساسیت بسیاری از سوی مردم مواجه شده است،‌ تصمیم گرفته شد تا جلسه‌ها تحت پوشش رسانه‌ای قرار بگیرد و مردم از تصمیم‌های اتخاذ شده آگاه شوند. وی در خصوص این موضوع که آیا طرح مذکور مورد تغییراتی قرار خواهد گرفت یا خیر نیز عنوان کرده است یکی از مسائلی که مورد بی‌توجهی قرار گرفته این است که قرار شد کمیسیون مشترک پیش‌نویس این طرح را به صورت دقیق تحلیل کند و قطعا پیش‌نویس با تغییراتی همراه خواهد شد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*