اگر از طرفداران عناوین ترسناک و وهمآور هستید، در ادامه میتوانید با بهترین بازی های ترسناک پلی استیشن 5 آشنایی پیدا کنید.
از قسمت جدید رزیدنت اویل تا مدیوم و دد بای دیلایت، در این مقاله میتوانید تعدادی از بهترین بازی های ترسناک پلی استیشن 5 را بشناسید.
عناوین ترسناک معمولا مخاطبان را به شکل متفاوتی جذب میکنند که نمونهاش را کمتر در ژانرهای دیگر دیدهایم. خصوصا وقتی به بازیهای ویدیویی میرسیم، پتانسیلهای این سبک بیشتر شکوفا میشود زیرا در مقایسه با آثار ترسناک سینمایی یا تلویزیونی، شما به اتفاقات نزدیکتر هستید و در واقع در قلب ماجراها حضور دارید.
ساخت یک بازی ترسناک آسان نیست زیرا بسیاری از اِلمانهای آن ممکن است با توجه به شخصیت یا نوع نگاه شما، جوابگو نباشد. برای مثال ممکن است یک نفر از «دلقکها» بترسد، در نتیجه تحت تاثیر یک بازی ترسناک پیرامون دلقکهای شیطانی قرار بگیرد اما یک نفر دیگر، هیچ ترسی از اتفاقاتی که رخ میدهد نداشته باشد.
بهترین بازی های ترسناک پلی استیشن 5
با این مقدمه، ما بازیهای ترسناکی را انتخاب کردهایم که میتوانند برای اکثریت، به دلایل مختلف ترسناک یا حداقل مهیج باشند. تمامی این آثار برای کنسول نسل نهمی سونی منتشر شدهاند و اگر هم چنین نیست، از طریق قابلیت پشتیبانی از عناوین نسل قبل (Backward Compatibility) به راحتی میتوانید به آنها دست پیدا کنید. از عناوین تریپل آ (AAA) تا آثار مستقل، در ادامه میتوانید با تعدادی از بهترین بازی های ترسناک پلی استیشن 5 آشنا شوید.
– بازی Tormented Souls
کم پیش میآید که این روزها یک بازی به سبک عناوین ترسناک کلاسیک ساخته شود؛ «تورمنتد سولز» اما اثری است که روزهای طلایی سایلنت هیل، رزیدنت اویل و تنها در تاریکی (Alone In The Dark) را یادآوری میکند. بازیهایی که از زاویه دوربین ثابت بهره میبردند و در بخش مدیریت آیتمها و حل پازلها، بسیار چالش برانگیز بودند. این نوع آثار شاید دیگر در کانون توجه نباشند اما هنوز هم طرفداران متعددی دارند.
بازی Tormented Souls شما را به همان دوران بازمیگرداند و البته یک تقلید کورکورانه نیست بلکه ایدههای نوآورانهای دارد و میتواند آغازگر فصل تازهای برای آثار ترسناک کلاسیک باشد. این بازی قرار است برای رایانههای شخصی نیز منتشر شود.
– بازی The Evil Within 2
شینجی میکامی (Shinji Mikami) یکی از اسطورههای ژانر ترسناکِ سبک بقاء است و حتی کسانی که علاقهای به آثار ترسناک ندارند، احترام ویژهای برای این بازیساز ژاپنی قائل هستند. بازی «اهریمن درون 2» شاید از نظر داستانی مشکلات کوچکی داشته باشد اما مکانیکهای قسمت اول را به خوبی بهبود بخشده است. گیمپلی در این نسخه عمق بیشتری دارد و سیستم مخفیکاری آن نیز کمک کرده تا تعلیق بیشتری در رویارویی با هیولاها ایجاد شود.
جذابیت دیگر بازی The Evil Within 2 در طراحی استادانه و خلاقانه هیولاها است که حتی از قسمت اول هم بهتر از کار در آمدهاند و میتوانند شما را هیجانزده کنند. البته از شینجی میکامی کمتر از این هم انتظار نمیرود. پدر مجموعهی رزیدنت اویل و کارگردان نسخهی چهارم آن که به اعتقاد بسیاری، یکی از بهترین بازیهای تاریخ است، در مجموعه اهریمن درون هم عملکرد خیره کنندهای داشته و لحظهای نیست که در این سری بازی احساس آرامش داشته باشید. قسمت دوم علاوه بر پلی استیشن 5، برای پلی استیشن 4، ایکس باکس وان و رایانههای شخصی نیز در دسترس قرار دارد.
– بازی Castlevania Anniversary Collection
این مجموعه شامل نسخههای کلاسیک «کسلوانیا» میشود و شاید برای مخاطبان مدرن چندان ترسناک جلوه نکند اما کسانی که در گذشته این آثار را تجربه کردهاند، به خوبی در یاد دارند که تا چه اندازه وهم انگیز و سخت بودند. شاید حالا احمقانه به نظر برسد اما دورانی وجود داشت که مخاطبان از شخصیتهایی همچون فرانکشتاین، مومیایی و دراکولا وحشت داشتند. این کالکشن شاید شما را نترساند اما ناامیدتان نمیکند.
این کالکشن از نظر بصری هم حرفهای زیادی برای گفتن ندارد اما از نظر درجهی سختی، باید بدانید که با دشمنان قدرتمندی رو به رو میشوید و گاهی به یاد سری بازی «دارک سولز» میافتید. این کالکشن را علاوه بر پلی استیشن 5، بر روی پلی استیشن 4، ایکس باکس وان، نینتندو سوییچ و رایانههای شخصی نیز میتوانید پیدا کنید.
– بازی The Medium
استودیوی بلوبر تیم (Bloober Team) که آثار ترسناک برجستهای همچون لیرز آف فیر (Layers of Fear) و جادوگر بلر (Blair Witch) را در کارنامه دارد، از همان ابتدای عرضهی بازی مدیوم نشان داد که نه تنها با یکی از بهترین ساختههای آنها رو به رو هستیم، بلکه میتوانیم آن را در فهرست بهترین آثار ترسناک مستقل چند سال اخیر نیز قرار دهیم. این بازی قرار بود چندین سال قبل ساخته شود اما به دلیل چالشهایی که داشت، توسعهی آن برای نسل هشتم کنسولها امکان پذیر نبود و قدرت سخت افزاری بالایی میطلبید که این امر با ورود به نسل جدید، میسر شد.
در این بازی، شما نقش یک واسطه را بازی میکنید که توانایی ورود به دنیای ارواح را دارد. پس از اینکه صحنههای مرگ یک کودک به شما وحی میشود، باید به یک هتل متروکه سفر کرده و جواب سوالات خود را پیدا کنید. مدیوم به مضامین بزرگسالانه و ترسناکی از جمله کودکآزاری و هولوکاست میپردازد و بعضی از بخشهای آن را به راحتی نمیتوانید فراموش کنید. ویژگی خاص بازی، بخشهای اسپلیت اسکرین آن است که نوآورانه جلوه میکند زیرا باید شخصیت اصلی را در دو دنیای متفاوت به طور همزمان به جلو ببرید.
بازی مدیوم علاوه بر پلی استیشن 5، برای رایانههای شخصی و ایکس باکس سری ایکس نیز در دسترس قرار دارد. شما میتوانید نسخه کامپیوتری بازی را از سرویس استیم نیز خریداری کنید. همچنین اگر بر روی سری ایکس یا سری اس بازی میکند، در یاد داشته باشید که این بازی بر روی ایکس باکس گیم پس (Game Pass) نیز قرار گرفته و مشترکان این سرویس میتوانند آن را به صورت رایگان تجربه کنند.
– بازی The Persistence
تلفیق ژانرها همیشه میتواند به نتایج خارقالعادهای ختم شود. بازی «پرسیستنس» اِلمانهای اثر ترسناک اول شخصی همچون سوما (SOMA) را با عناصرِ عناوین سبک روگ لایک (Roguelike) ترکیب کرده و قطعا ارزش یک بار تجربه کردن را دارد.
بازیهای ترسناک حتی با اینکه قابلیت «ذخیره سازی» دارند، همچنان استرسزا هستند اما زمانی که «مرگ به معنای پایان باشد»، شرایط میتواند حتی سختتر و تعلیقآمیزتر هم شود. قانون مرگ قطعی (Permadeath) در این بازی باعث شده تا چالشهای زیادی برای به پایان رساندن آن داشته باشید؛ منظور از مرگ قطعی این است که اگر کشته شوید، همه چیزهایی که به دست آوردهاید را از دست خواهید داد.
بازی The Persistence در ابتدا برای پلی استیشن وی آر (PSVR) طراحی شده بود، به همین دلیل نسخهی پورت پلی استیشن 5 آن مشکلات کوچکی دارد و بعضی از مکانیکهای گیم پلی برای تجربهی بازی به صورت استاندارد، به خوبی بهینهسازی نشدهاند. با این حال، میتوان از اثر لذت برد و تحت تاثیر فضای آن قرار گرفت.
– بازی Dead By Daylight
این تفکر وجود دارد که بازیهای ژانر ترسناک را اگر به تنهایی تجربه کنید، بیشتر در فضای آنها قرار میگیرید اما «دِد بای دِیلایت» خلاف این مسئله را ثابت میکند و اگرچه در اکثر مواقع تنها نیستید اما از استرسی که دارید، کاسته نمیشود.
در این بازی باید از محیط و قابلیتهای اختصاصی شخصیت خود استفاده کنید تا بتوانید به بقاء ادامه دهید و توسط قاتلی که در جستجوی شماست، شکار نشوید. این بازی در سال 2016 انتشار یافت و به سرعت توانست نظر بازی دوستان را جلب کند. موفقیتهای اثر به اندازهای بود که حتی نسخه اندروید و آیاواس آن نیز انتشار یافت و شخصیتهای محبوبی از مجموعههای مشهور دیگر همانند هالووین، کشتار با اره برقی در تگزاس، کابوس در خیابان الم، جیغ، چیزهای عجیب و سایلنت هیل در آن حضور پیدا کردند.
بازی Dead By Daylight به صورت آنلاین و «چهار در برابر یک» انجام میشود. چهار بازیکن در مناطق مختلف نقشه قرار میگیرند و یک بازیکن در نقش قاتل، باید آنها را پیدا کرده و به اصطلاح شکار کند. این قاتل، دارای قابلیتهای خاصی هم هست که به او کمک میکند تا بازیکنان را راحتتر پیدا نماید. در مقابل، بازماندگان باید از منابع و تجهیزات اندکی که دارند استفاده کرده و خودشان را نجات دهند.
– بازی Doki Doki Literature Club
«دوکی دوکی لیتریچر کلوب» شاید در ظاهر، یک بازی ژاپنی معمولی به نظر برسد و چندان جذاب جلوه نکند اما این رمان بصری، به شکل غافلگیرکنندهای ترسناک بوده و البته برای مخاطب عام مناسب است. حتی اگر هیچ علاقهای به بازیهای ژاپنی و انیمهای ندارید، توصیه میکنیم این بازی را امتحان کنید؛ اثری که خیلی زود پرطرفدار شد و امتیازات بالایی که دریافت کرده، نشان دهندهی کیفیت بالای آن است.
بازی در رابطه با پسری است که عضو باشگاه ادبیات مدرسه میشود و با چهار دختر این گروه، تعامل برقرار میکند. این داستان البته گویای همه چیز نیست اما اگر بخواهیم بیشتر توضیح دهیم، از جذابیت آن کاسته میشود.
در کنار شخصیتهای دوست داشتنی و متنوع، این بازی اِلمانهای عناوین شبیهسازِ روابط عاشقانه را با ژانر ترسناک روانشناختی تلفیق کرده است، بنابراین باید آمادهی یک تجربهی ماجراجویانهی کاملا متفاوت باشید. بازی Doki Doki Literature Club را در کنار پلی استیشن 5، میتوانید بر روی پلتفرمهای ایکس باکس وان، ایکس باکس سری ایکس، نینتندو سوییچ و رایانههای شخصی نیز تجربه کنید.
– بازی Amnesia Collection
بازیهای مستقل معمولا از بودجهی عظیمی بهره نمیبرند اما با نوآوری و ایدههای خلاقانه، کاستیهای خود را جبران میکنند. مجموعه «اَمنیژا» یکی از همین آثار است که تجربهی آن خالی از لطف نیست. این سری بازی ترسناکِ روانشناختی، شما را در موقعیتهایی قرار میدهد که به معنای واقعی کلمه، آزاردهنده هستند.
بهترین قسمت مجموعه شاید نزول تاریکی (The Dark Descent) باشد که انجام آن را به همهی طرفداران ژانر ترسناک توصیه میکنیم. در این نسخه، شما در یک قلعه بزرگ مملو از هیولاها گرفتار شدهاید و در این میان، مجبور هستید که سلامت عقل خودتان را هم حفظ کنید. در محلی که نور به سختی پیدا میشود، باید از تاریکی دوری کنید، از هیولاها فرار کرده و در امان باشید. اوضاع وقتی بدتر میشود که بدانید هیچ اسلحهای ندارید و نمیتوانید مبارزه کنید! این بازی در کنار پلی استیشن 5، برای پلی استیشن 4، نینتندو سوییچ، ایکس باکس وان و رایانههای شخصی نیز منتشر شده است.
– بازی Alien Isolation
معمولا بازیهایی که با اقتباس از فیلمهای سینمایی ساخته میشوند، کیفیت چندان مناسبی ندارند. با اینکه تاکنون نسخههای زیادی از سری بیگانه ساخته شده اما «آیزولیشن» برای اولین بار موفق میشود تا ترسی در حد و اندازه نسخههای اصلی سینمایی ارائه دهد. این بازی میتواند برای ساعتها، مخاطب را در اوج تعلیق و استرس باقی بگذارد.
شما در نقش آماندا، دختر ریپلی (نقش اصلی فیلم بیگانه سال 1979) بازی میکنید که در یک ایستگاه فضایی، در جستجوی مادرش است و در این مسیر، با یک هیولای بیرحم رو به رو میشود. ترس بازی در این است که شما باید در تمامی دقایق مخفی باشید و اجازه ندهید که شکارچی بیگانه شما را رویت کند. هوش مصنوعی فوق العاده این موجود، کار شما را سختتر هم میکند.
بازی Alien: Isolation گاهی همانند یک کابوس است، خصوصا زمانهایی که صدای دویدن این هیولا را در پشت سرتان میشنوید. این بازی هماکنون بر روی پلی استیشن 5، پلی استیشن 4، ایکس باکس وان، نینتندو سوییچ و رایانههای شخصی در دسترس قرار دارد.
– بازی Resident Evil Village
«رزیدنت اویل 8» نامهی عاشقانهی سازندگاناش به ژانر ترسناک است؛ در ساخت این بازی، از عناصر زیادی الهام گرفته شده و ترکیب آنها نتیجهی درخشانی داشته است.
پس از موفقیتهای قسمت هفتم که برای اولین بار از زاویه دوربین اول شخص استفاده میکرد، قسمت هشتم نیز با رویکرد مشابهای ساخته شده با این تفاوت که نکات مثبت نسخه پیشین را با بعضی از مکانیکهای محبوب قسمت چهارم تلفیق کرده و طبق ادعای سازندگان، یکی از ترسناکترین قسمتهای مجموعه است. بازی از نظر داستانی، دنباله مستقیم قسمت قبلی به حساب میآید و شما را یک بار دیگر در نقش ایتان وینترز (Ethan Winters) قرار میدهد. ایتان که همراه با همسرش زندگی تازهای را در اروپا آغاز کرده، ناخواسته درگیر اتفاقات شومی میشود و حالا باید برای نجات دخترش و فرار از این مخمصه، راهی پیدا کند.
برای کسانی که این مجموعه را تجربه نکردهاند، قسمت هشتم میتواند بهترین آغاز ممکن باشد و اگرچه داستان قسمت هفتم را ادامه میدهد اما به چشم یک نسخه مستقل هم میتوان به آن نگاه کرد. رزیدنت اویل 8 بر روی پلی استیشن 5 حیرت انگیز است و قدرت سخت افزاری این کنسول نسل نهمی را به رخ میکشد.
طرفدار کدام یک از عناوین فهرست بهترین بازی های ترسناک پلی استیشن 5 هستید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.