به نظر میرسد پیرو فشار و تحریمهای ایالات متحده آمریکا، تجارت سرور هواوی به پایان راه خود رسیده و این غول چینی قرار است آن را واگذار کند.
کمپانی چینی هواوی که بزرگترین سازنده تجهیزات مخابراتی محسوب میشود چند سالی است که با اتهام جاسوسی برای دولت کمونیستی چین دست و پنجه نرم میکند و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی درباره استفاده از تجهیزات آن همواره هشدار میدهند. به همین دلیل با روی کار آمدن دونالد ترامپ به عنوان چهل و پنجمین رییس جمهور ایالات متحده آمریکا، این کشور تحریمهای سختی علیه آن اعمال کرد.
با تحریم هواوی این کمپانی امتیاز همکاری با کمپانیهای غربی و استفاده از فناوری و تجهیزات آنها را از دست داد. در شرق نیز کمپانیهای بسیاری که از فناوری و تجهیزات آمریکایی استفاده میکردند ناچار به قطع همکاری با آن شدند که از جمله مهمترین آنها میتوان به TSMC تایوان که سازنده تراشههای انحصاری کایرین برای هواوی بود اشاره کرد.
این اقدامات سبب شد هواوی که زمانی اپل را پشت سر گذاشته و پشت سر سامسونگ عنوان دومین سازنده بزرگ گوشی هوشمند در دنیا را برای خود حفظ کرده بود در یک سراشیبی غیرقابل کنترل قرار بگیرد. به گونهای که امروزه حتی در بین 5 سازنده برتر گوشی هوشمند نیز حضور ندارد و به جایگاه ششم یا هفتم بسنده کرده است. تحریمها به قدری کمرشکن بود که این کمپانی حتی بازار کشور خودش را نیز از دست داد؛ برای سالها هواوی پرفروشترین برند گوشی در چین بود، در حالی که امروزه ویوو جای آن را گرفته و هواوی نیز در جایگاه ششم قرار دارد.
حال از برخی منابع مطلع و به نقل از بلومبرگ اخباری منتشر شده که بر اساس آن به دلیل تحریمهای آمریکا و عدم دسترسی هواوی به سخت افزارهای مورد نیاز که از سوی دو کمپانی آمریکایی اینتل و AMD تامین میشدند، این کمپانی قصد دارد تجارت سرورهای x86 خود را نیز به یک کنسرسیوم چینی متشکل از کمپانیهای خصوصی و سهامی عام واگذار کند؛ اخباری که تا به این لحظه همچنان از سوی کمپانی تایید نشده است. سرورهای x86 از جمله تجارتهای کلیدی این کمپانی بود که قربانی بعدی تحریمها میشود. هنان و هواکین دو کمپانی چینی هستند که مدتها به دنبال این تجارت هواوی بوده و احتمالا آن را تصاحب کنند.
این نخستین بار نیست که هواوی متاثر از تحریمها دست به فروش تجارتهای خود میزند. این کمپانی سال 2019 نیز مجددا به دلیل تحریمها مجبور شد تجارت کابلهای ارتباطی زیرآبی خود موسوم به «هواوی مرین سیستمز» را به فروش برساند. زیرا به دلیل بدنامی که متاثر از همان اتهام جاسوسی بود، بستن قرارداد برای هواوی مرین سیستمز به شدت سخت شده و حفظ آن تجارت دیگر برای هواوی سود آفرین نبود. فروش آنر در سال 2020 به کمپانی شنژن ژینیکس نیز از دیگر اقدامات هواوی متاثر از تحریمها است.
ناگفته نماند علیرغم اینکه اینتل و AMD دیگر پردازندههای سروری در اختیار هواوی قرار نمیدهند، اما این کمپانی همچنان پردازندههای تجاری آنها که برای ساخت لپ تاپ استفاده میشوند را بدون مشکل دریافت میکند. چرا که لپ تاپ یک کالای شخصی محسوب شده درحالی که سرور توسط کمپانیها و مراکز پردازش داده خریداری میشود و با توجه به هشدار سازمانها و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی، استفاده از سرورهای هواوی میتواند مشکلات امنیتی به همراه داشته باشد.
تحریمهای اعمال شده علیه هواوی سبب شده تا درآمد سه فصل نخست 2021 این کمپانی در مقایسه با زمان مشابه در سال 2020 به مقدار 32 درصد کاهش یافته و به 71.3 میلیارد دلار برسد. با وجود همه این فشارات آمریکا همچنان قصد ندارد پای خود را از روی گلوی این کمپانی بر دارد. به گزارش رویترز، پنجشنبه گذشته مجلس سنای آمریکا با موافقت کامل تصمیم گرفت تا مانع از اعطای گواهیهای مربوطه از سوی نهادهای رگولاتوری آمریکا نظیر FCC به تجهیزات جدید هواوی و ZTE شود. اقدامی که سبب میشود محصولات این دو کمپانی اعتبار کمتری در برابر رقبا داشته و نتیجتا فروش کمتری تجربه کنند.