ماهواره های ایلان ماسک

ناسا: ماهواره های ایلان ماسک فضانوردان را به کشتن می‌دهد!

به گفته ناسا، ماهواره های ایلان ماسک به زودی تبدیل به مشکلی جدی برای فضانوردان و حتی انسان های روی زمین می شوند.

شرکت اسپیس ایکس احتمالا به زودی با اخبار ناخوشایندی رو به رو خواهد شد. به تازگی ناسا بیانیه‌ای را منتشر کرده و در آن نسبت به برنامه این کمپانی برای ارسال نسل دوم موشک‌های استارلینک به فضا ابراز نگرانی کرده و تأکید نموده که راکت‌های اسپیس ایکس به زودی فضانوردان را به خطر می‌اندازند. از طرفی ناسا خاطرنشان ساخته که این موشک‌ها انسان‌های روی زمین را نیز می‌تواند به خطر بیندازد.

ماهواره های ایلان ماسک دردسرساز می‌شوند

در تاریخ 8 فوریه 2022 (19 بهمن 1400) این پنج صفحه نامه از ناسا به کمیسیون ارتباطات فدرال ارسال شد. در واقع به عبارت دقیق تر نامه مذکور توسط اداره ارتباطات مخابراتی و اطلاعات ملی در ناسا ارائه شد. همان‌طور که احتمالا می‌دانید، شرکت اسپیس ایکس پیش تر اعلام کرده بود که امسال برنامه‌های جدیدی برای پرتاب استارلینک به مدار زمین دارد.

طبق آنچه ارزیابی شده، برنامه جدید اسپیس ایکس برای راه اندازی پروژه نسل دوم (Gen 2) نیاز به چیزی حدود 30 هزار موشک استارشیپ جدید دارد. بر اساس بیانیه جدید ناسا به نظر می‌رسد این برنامه را با اشاره به خطرات احتمالی برای مأموریت‌های مداوم فضانوردان و حتی حیات انسان‌ها فعلا به تعویق انداخته است.

ماهواره های ایلان ماسک

به گفته ناسا ماهواره‌های اسپیس ایکس می‌تواند باعث ازدحام در مدار نزدیک زمین شود

یکی از نگرانی‌های اصلی که در این نامه به آن پرداخته شده، میزان ازدحام و تراکم ماهواره‌هایی است که می‌تواند در مدار نزدیک زمین ایجاد شود. به گزارش ناسا از سال‌ها پیش تاکنون حدود 25 هزار شیء در مدار قرار گرفته است. از این تعداد حدود 6100 ماهواره در فاصله زیر 600 کیلومتری نسبت به مرکز زمین قرار دارند.

از آنجایی که این اجسام نزدیک به زمین فاصله چندانی با مرکز آن ندارند، می‌توانند منجر به ازدحام و شلوغی در مدار نزدیک به زمین شوند و خطرات احتمالی بسیاری برای مردم ایجاد نمایند. به گفته ناسا اضافه شدن ماهواره‌های استارلینک به مدار نزدیک به زمین تعداد این نوع از اجسام نزدیک به زمین را به طور تصاعدی افزایش می‌دهد.

خطری که از آن صحبت می‌کنیم ممکن است برای مأموریت‌های ناسا و دیگر آژانس‌های فضایی دنیا به وجود بیاید و آن خطرات می‌تواند بدین گونه باشد که فضانوردان مجبور به تغییر مسیر خود شوند تا مبادا با ماهواره‌های کمپانی SpaceX برخورد کنند. ماهواره‌های استارلینک باید قابلیت مانور خودکار داشته باشند. در این صورت نباید نگرانی درباره برخورد وجود داشته باشد درست است؟

ماهواره های ایلان ماسک

البته نظر ناسا در این باره چیز دیگری است. آنها معتقدند که اسپیس ایکس نمی‌تواند تضمین 100 درصدی بدهد چرا که این شرکت سابقه طولانی در حرکت ندادن ماهواره‌های خود دارد. (حتی زمانی که ممکن است آنها با دیگر ماهواره‌ها برخورد نمایند.) همین موضوع باعث نگرانی‌های بیشتری در این زمینه می‌شود.

این موضوع از این جهت نگران کننده خواهد بود که ممکن است ماهواره‌های زیاد به یکی از اجسام بسیار مهم همچون ایستگاه فضایی بین المللی برخورد کند. برخورد یک ماهواره استارلینک با ایستگاه فضایی بین المللی می‌تواند فضانوردانی که در آنجا هستند را به خطر بیندازد.

یکی دیگر از نگرانی‌های ناسا این است که ماهواره‌های اسپیس ایکس می‌توانند مانع عملکرد سیستم دفاعی سیارکی بشوند. آژانس فضایی ناسا در بیانیه خود گفته است:

ناسا برآورد کرده که در هر تصویری که از بررسی سیارک‌ها در دفاع از زمین گرفته شده، حداقل یک استارلینک وجود دارد که می‌تواند عملکرد این سیستم را کاهش دهد.

ماهواره های ایلان ماسک

این مسئله رصد سیارک‌هایی را که به سمت زمین خواهند آمد، به شدت سخت می‌کند. این که آیا چنین اتفاقی می‌افتد یا نه احتمالی است اما یک سیارک کشنده می‌تواند روزی پیدا شود. گر چه ناسا در حال کار روی ابزاری برای هدایت سیارک‌ها است اما اگر نتوانیم روزی آنها را ببینیم، چطور می‌توان آنها را به سمت دیگری هدایت کرد.

به نظر می‌رسد که ناسا راجع به این موضوع نگرانی‌های خاصی دارد. مشکل اینجاست که پرتاب ماهواره‌های بیشتر از سوی اسپیس ایکس به لحاظ مشکلاتی که ممکن است بعداً برای فضانوردان و انسان‌ها ایجاد کنند مورد توجه قرار نمی‌گیرد. همان‌طور که پیش تر گفتیم، ناسا قصد خداحافظی با ایستگاه فضایی بین المللی را دارد و مشخص نیست که آیا پس از سال 2030 به این تحقیقات ادامه خواهد داد یا خیر!

اینکه آیا SpaceX به ارسال ماهواره‌های خود به مدار ادامه می‌دهد یا که این مأموریت‌ها را متوقف می‌کند، بحث دیگری است و فعلا باید به تماشای آنها بنشینیم.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*