معرفی نتا S؛ اصلی‌ترین رقیب چینی تسلا مدل 3 با درب‌های خفاشی و موتورهای الکتریکی آلمانی + ویدیو

نتا S، یک خودرو برقی سدان از کشور چین است که با درب‌های خفاشی و موتورهای الکتریکی آلمانی خود قصد دارد تا در برابر تسلا مدل 3 قد علم کند. پس بدون معطلی به سراغ Neta S می‌رویم.

آوازه خودروهای چینی، در همه جای جهان پیچیده است و جدیدترین شاهکار چشم بادامی‌ها به صورت اختصاصی برای رقابت با گل سرسبد خودروهای ایلان ماسک یعنی تسلا مدل 3 طراحی شده است. در ادامه با مشخصات فنی، قیمت و ویژگی‌های منحصر به فرد نتا S آشنا خواهیم شد اما قبل از پرداختن به بحث‌های فنی و ویژگی‌های منحصر به فرد نتا S، با ما همراه باشید تا در یک ویدیو جذاب و کامل، تمام ابعاد این خودرو الکتریکی چینی را بهتر ببینیم.

معرفی سدان الکتریکی نتا S

آیرودینامیکی بودن، ابتدایی ترین اصل در ساخت خودروهای برقی است و در همین راستا می‌بینیم که ضریب درگ نتا S در حالت ایده‌ آل قرار دارد و برابر 0.216Cd است. برتری این خودرو در برابر تسلا مدل 3، از همینجا شروع می‌شود و باید بدانید که ضریب درگ تسلا مدل 3 برابر 0.23Cd محاسبه شده. در ادامه به طراحی ظاهری منحصر به فرد نتا S می‌رسیم که واقعا یک شاهکار اسپرت به حساب می‌آید و در عین حال، از سادگی خاصی برخوردار است. در نمای جلویی، چراغ‌های دو تکه با طراحی خطی و دیفیوزر لانه زنبوری را داریم و نهایتا به چراغ‌های مثلثی شکلی می‌رسیم که مه شکن‌ها را در خود جای داده‌اند.

در نمای کناری هم دستگیره‌های درب پاپ اوت و رینگ‌های 10 اینچی دو رنگ را داریم و آینه‌های بغل هم در ساده‌ترین حالت خود قرار دارند. زمانی که از عقب به نتا S نگاه می‌کنیم، باز هم شاهد ترند طراحی چینی هستیم. یعنی چراغ‌های عقب یک تکه و مه شکن‌های خطی به همراه دیفیوزر مشکی. همچنین ابعاد شیشه عقب هم واقعا جالب است و دلیل کوچک بودن این قسمت، به سقف تمام پانارومیک و بالا بودن درب صندوق عقب مربوط می‌شود. به همین علت، صندوق عقب از فضای فوق العاده زیادی بهره می‌برد و 170 لیتر حجم دارد؛ یعنی 20 لیتر بیشتر از تسلا مدل 3!

در انتهای این بخش به ابعاد نتا S نگاهی خواهیم داشت که شامل 4980 میلی متر طول، 1980 میلی متر عرض و 1450 میلی متر ارتفاع است و فاصله محوریِ این سدان 1990 کیلویی به 2980 میلی متر می‌رسد. سر شما را با اعداد درد نمی‌آوریم و بهتر است قبول کنید که نتا S در فاکتور ابعاد هم به راحتی تسلا مدل 3 را پشت سر می‌گذارد.

نتا S

نتا S به طور کلی، ظاهر ساده‌ای دارد و اگر رینگ‌های اسپرت 19 اینچی، سقف پانارومیک و چراغ‌های عجیب آن را حذف کنیم، واقعا چیزی برای صحبت کردن باقی نمی‌ماند. اما درب‌های خفاشی، دقیقا همان چیزی است که نفس تسلا مدل 3 را می‌گیرد و دیگر جایی برای رقابت عادلانه باقی نمی‌گذارد؛ البته فقط درب‌های جلویی به صورت خفاشی باز می‌شوند و درب‌های عقب، به صورت معمولی طراحی شده‌اند. این مدل از درب‌ها، روزگاری فقط در خودروهای سوپر اسپرت دیده می‌شدند و حضور آن‌ها در یک سدان برقی 40 هزار دلاری، واقعا نفس‌ها را در سینه حبس می‌کند.

مشخصات فنی نتا S و تریم‌های مختلف

خودرو برقی Neta S

خودرو برقی Neta S در سه تریم مختلف عرضه شده است که تفاوت‌ آن‌ها با یکدیگر، به تعداد موتورها و امکانات رفاهی مربوط می‌شود. برگ برنده‌ی نتا S، در موتورهای الکتریکی قدرتمند آن خلاصه می‌شود. این موتورها که هر کدام 173 کیلو وات قدرت دارند، یکی از شاهکارهای همکاری شرکت‌های هوفر آلمان (Hofer) و برند چینی “CRRC” محسوب می‌شود.

خودرو برقی Neta S

در تریم اول، فقط یکی از این موتورها را در محور عقب می‌بینیم بنابراین 213 اسب بخار قدرت و 310 نیوتن متر گشتاور را خواهیم داشت. تریم دوم نتا S هم RWD است اما امکانات بیشتری خواهد داشت. نهایتا به تریم سوم می‌رسیم که 426 اسب بخار قدرت و 620 نیوتن متر گشتاور را در اختیار خریداران قرار می‌دهد. همچنین تریم سوم از رینگ‌های 20 اینچی و رکاب‌های مشکی بهره می‌برد و کالیپر ترمز قرمز رنگ و سپر عقب مشکی هم این خودرو اسپرت را خاص‌تر از همیشه می‌کند.

خودرو برقی Neta S

حداکثر سرعت هر سه تریم به 190 کیلومتر بر ساعت محدود شده است اما شتاب نسخه RWD و AWD به ترتیب برابر 6.9 و 3.9 ثانیه خواهد بود و فقط 36 متر طول می‌کشد تا از سرعت 100 کیلومتر بر ساعت به توقف کامل برسد. همچنین می‌دانیم که مصرف انرژی موتورهای الکتریکی، به 12 کیلو وات ساعت در هر صد کیلومتر می‌رسد و خریداران تریم‌های اول و دوم می‌توانند با هر بار شارژ کردن باتری‌ها، 715 کیلومتر را طی کنند و این عدد در تریم سوم به 650 کیلومتر می‌رسد. همچنین باید بدانید که این اعداد، تحت آزمایش‌های موسسه CLTC ثبت شده‌اند. هرچند که ظرفیت‌ باتری‌ها، هنوز به صورت رسمی اعلام نشده‌اند اما با محاسبات ساده می‌توان گفت که ظرفیت باتری‌ها نتا S، چیزی بین 75 تا 85 کیلو وات ساعت خواهند بود.

در ادامه به سیستم تعلیق نتا S می‌رسیم که در محور عقبی، از تعلیق فعال 5 میله‌ای و در محور جلویی، یک سیستم تعلیق دو جناغی خواهد بود. سه رادار لیدار، 5 رادار موج میلی متری و 11 دوربین نظارتی در کنار رانندگی خودکار سطح 4 و سیستم پارک خودکار، خیال شما را از برتری نتا S در برابر تسلا مدل 3، راحت می‌کند.

کابینی به روز به چهار نمایشگر دیجیتال

نتا S

اکنون به نمایشگاه تلویزیون های نتا S می‌رسیم. در مقابل راننده، صفحه نمایش دیجیتال 13.3 اینچی را داریم و در کنار آن، نمایشگر مولتی مدیای غول پیکر عمودی 17.6 اینچی با کیفیت 2K را می‌بینیم. در سمت راست کابین هم یک صفحه نمایش 12.3 اینچی را خواهیم داشت که به صورت اختصاصی برای سرنشین ردیف جلو طراحی شده است. همچنین باید گفت که نمایشگر سیستم مولتی مدیا، قابلیت چرخش 90 درجه‌ای را هم دارد و احتمالا قابلیت تنظیم ارتفاع هم برای آن لحاظ شده باشد.

نهایتا به نمایشگر هدآپ دیسپلی “AR-HUD” می‌رسیم که یکی از افتخارات هواوی محسوب می‌شود. سیستم صوتی 1216 واتی به 21 اسپیکر و پخش صدای 720 درجه‌ای هم یکی دیگر از افتخارات نتا S خواهد بود.

قیمت نتا S

خودرو برقی Neta S

سدان الکتریکی نتا S کار خود را در تریم‌های پایه، با قیمت 41.4 هزار دلار شروع می‌کند و در تریم AWD به 48.8 هزار دلار می‌رسد؛ یعنی دقیقا جایی که تسلا مدل 3 از نظر برچسب قیمتی، در آن حضور دارد. اما خریدارن نتا S می‌تواند به صورت سالیانه و بسته به گزینه‌های خرید خود، چیزی بین هزار تا دو هزار کیلو وات ساعت، شارژ رایگان را دریافت کنند؛ یعنی چیزی معادل 20 بار سوخت گیری کامل در سال و این دقیقا موضوعی است که خریداران خودروهای تسلا، حتی خواب آن را هم نخواهند دید.