آبزیان

90 درصد آبزیان زمین تا پایان همین قرن منقرض می‌شوند

بررسی جدید محققان نشان می‌دهد اگر از انتشار گازهای گلخانه‌ای جلوگیری نشود، 90 درصد آبزیان زمین تا پایان همین قرن منقرض خواهند شد.

گروهی از محققان به تازگی طی مطالعه‌ای خطر تغییرات آب و هوایی برای حدود 25 هزار گونه آبزی که در عمق تا 100 متری اقیانوس سکونت دارند را مورد بررسی قرار دادند. نتایج بررسی‌های این محققان حاکی از آن است که اگر از انتشار گازهای گلخانه‌ای جلوگیری نشود یا نتوان مقدار آن را کاهش داد، تا سال 2100 میلادی حدود 90 درصد از تمام آبزیان منقرض خواهند شد.

نابودی 90 درصد آبزیان زمین تا سال 2100

نتایج این مطالعه جدید که به سرپرستی دانشگاه دالهاوزی در کانادا به انجام رسیده نشان می‌دهد تا پایان قرن فعلی هزاران حیوان، گیاه، کرومیست، تک یاخته و باکتری ساکن اقیانوس‌ها جهانی به شکل دسته‌جمعی منقرض می‌شوند که چنین اتفاقی باعث ایجاد یک بحران بزرگ در سیاره زمین خواهد شد.

آبزیان

همچنین طبق این مطالعه، تعدادی زیادی از کوسه‌ها، پرتوماهی‌ها و پستانداران به دلیل بحران تغییرات آب و هوایی با خطر جدی مواجه خواهند شد و ممکن است تا سال 2100 میلادی حدود 75 درصد از آنها از بین بروند. در واقع شکارچیان برتر در اقیانوس‌ها نسبت به آبزیانی که در زنجیره غذایی پایین‌تری قرار دارند، بیشتر با خطر انقراض مواجه خواهند شد.

طی این مطالعه تمرکز محققان روی آبزیانی بود که در عمق بالاتری از اقیانوس زندگی می‌کنند؛ چرا که تغییرات دمایی ناشی از تغییرات اقلیمی به این بخش از اقیانوس بیشترین آسیب را وارد کرده است. محققان هشدار دادند بیشترین آسیب‌پذیری در بین گونه‌های بزرگ با عمر طولانی خواهد بود.

آبزیان

طبق گزارش محققان، ماهی پفکی چینی که در یک منطقه ساحلی در نزدیکی چین زندگی می‌کند به دلیل انتشار بالای گازهای گلخانه‌ای در آستانه انقراض قرار دارد. دوشیزه‌ماهی گالاپاگوس که در اطراف جزایر گالاپاگوس و سواحل کاستاریکا سکونت دارد نیز در خطر است. البته گونه‌هایی که عمر کوتاه‌تری دارند به همراه میان‌زی‌ها که در عمق 200 تا 1000 متری اقیانوس زندگی می‌کنند با کمترین آسیب مواجه خواهند شد.

دنیل بویس، بوم‌شناس موسسه اقیانوس‌شناسی بدفورد انگلیس و نویسنده این مطالعه عنوان کرد نتایج بررسی‌های جدید یک هشدار بسیار جدی محسوب می‌شود. ما هنگام بررسی‌های خود دریافتیم گونه‌های دریایی به دلیل تغییرات اقلیمی با خطرات بسیار جدی مواجه هستند. اگر اقدامات مناسبی صورت نگیرد، در آینده‌ای نه چندان دور در دریاها دیگر موجوداتی وجود نخواهد داشت که با اختلال در زنجیره غذایی برای اکوسیستم عواقب زیادی را به همراه خواهد داشت.

آبزیان

گفتنی است آخرین بار حدود 252 میلیون سال قبل به واسطه اتفاقی معروف به مرگ بزرگ حدود 90 درصد از حیات روی زمین از بین رفت. طبق گفته دانشمندان در آن زمان فوران آتشفشانی بزرگ در سیبری باعث انقراض دسته‌جمعی شده بود؛ در این فاجعه گازهای گلخانه‌ای زیادی وارد جو زمین شد و بیش از 90 درصد حیات زمین را نابود کرد.

فوران‌های آتشفشانی که حدود 252 میلیون سال قبل رخ داد به مدت 2 میلیون سال مقدار زیادی کربن و متان را به جو زمین پرتاب کرد که نتیجه آن نابودی 96 درصد از حیات اقیانوسی و 70 درصد از مهره‌داران در خشکی شده بود. از این رو محققان آن را بزرگترین رویداد انقراض در تاریخ سیاره زمین می‌دانند.