مدیرعامل سایپا در تازهترین اظهارات خود از افزایش قیمت خودرو دفاع کرد و مدعی شد زمانی که همهچیز بهشکل وحشتناکی گران شده، نباید انتظار داشت که خودرو ارزان بماند و دچار افزایش قیمت نشود!
قیمت پراید و سایر خودروهای داخلی در رقابتی تنگاتنگ با نرخ ارز و دلار قرار دارد و روز به روز بیشتر و بیشتر میشود. روز گذشته شاهد رسیدن قیمت پراید به رقم باورنکردنی 250 میلیون تومان بودیم؛ اتفاقی که توییت طعنهآمیز یکی از فعالان رسانهای به وزیر صمت را هم در پی داشت. حالا مدیرعامل شرکت سایپا در اظهارات تازه خود، درباره گرانی خودرو صحبت کرده و توضیحاتی را در این مورد ارائه کرده است.
محمدعلی تیموری، مدیرعامل سایپا، در ابتدای گفتههای خود به امر کیفیت خودروهای داخلی پرداخت و خاطرنشان کرد که این موضوع، امر بسیار حائز اهمیتی بوده و سایپا هم همیشه به آن توجه ویژهای داشته است. وی این موضوع را با مثالی از خودروی شاهین توضیح داد و گفت:
مردم در سال 1401 بهشدت از خودرو شاهین استقبال کردند؛ در صورتی که سال قبل ماهی 80 میلیارد تومان انصراف شاهین داشتیم و امسال حتی یک مورد هم نداشتیم. این اتفاق به سبب رفع ایرادهای شاهین رخ داده و نشان میدهد که مردم بهخوبی متوجه افزایش کیفیت خودروها و رفع معایب آن هستند.
علت افزایش قیمت خودرو از زبان مدیرعامل سایپا!
محمدعلی تیموری در پاسخ به سوالی که راجعبه قیمت تمامشده خودرو و همچنین هزینههای گزاف تولید و افزایش قیمت خودرو از او پرسیده شده گفت:
در حال حاضر بخش اعظمی از قیمت تمامشده یک خودرو، یعنی بیش از 80 درصد آن، به نهادههای تولید مانند فولاد برمیگردد. در طول سه سال گذشته، با افزایش شدید قیمت فولاد مواجه بودیم؛ یعنی چیزی بیش از 700 درصد! بخش دیگری که در صنعت خودروسازی مورد نیاز بوده، محصولات و صنایع پتروشیمی است که این بخش هم از شر افزایش قیمتها در امان نبوده و طی سنوات اخیر با رشد 800 درصدی مواجه شده است! با توجه به این موضوع که همهچیز در کشور بهطرز وحشتناکی گران شده، چطور توقع داریم خودرو ارزان بماند؟
وابستگی خودروهای سایپا به ارز چهقدر است؟
محمدعلی تیموری در ادامه صحبتهای خود خاطرنشان کرد که در خودروهای شرکت سایپا نزدیک به 1500 تا 11700 دلار وابستگی ارزی وجود دارد. او همچنین به افزایش بیش از 1000 درصدی قیمت ارز در طول سه سال گذشته اشاره کرد و تاکید نمود با توجه به نرخ ترخیص کالا از گمرک، افزایش چشمگیر دستمزدها و مواردی از این قبیل، نمیتوان محصولات را با همان قیمت قبلی تولید و راهی بازار کرد؛ زیرا در این معادله، بدون شک صنعت خودروسازی کشور دچار زیان مالی خواهد شد.
مدیرعامل سایپا: تمام خودروها را در بورس کالا به فروش خواهم رساند
محمدعلی تیموری با اشاره به فراهم شدن فضا برای فروش خودرو در بورس کالا گفت:
من تمامی خودروهای سایپا را به بورس کالا خواهم برد؛ هرچند که این نوع از فروش خودرو، اصلا به گستردگی فروش سامانه ما نیست. هماکنون چیزی نزدیک به 100 هزار نفر کد بورس کالا در اختیار دارند تا محصولات سایپا را خریداری کنند و باید هرچه سریعتر فضایی فراهم شود تا روند ثبت نام و گستردگی فروش محصولات در بورس با سهولت بیشتر و خیالی آسوده صورت گیرد. یکی از مزایای بزرگ و مهم فروش خودرو در بورس کالا این است که در این روش، دلال و واسطه از میان حذف میشود و علاوه بر اینکه مبلغی گیر خودروساز میآید، مشتری هم سود میکند؛ بنابراین این اتفاق بهشدت به خودروسازان داخلی کمک خواهد کرد.
فروش خودرو در بورس کالا از نبود زیرساخت سیستمی رنج میبرد؛ دولت باید اقتصاد باز را اجرایی کند
تیموری علاوه بر اشاره به مزیتهای فروش خودرو در بورس کالا، به نواقص و معایب این موضوع هم اشاره کرد و گفت:
بورس کالا از نبود زیرساخت سیستمی رنج میبرد. سایپا بهصورت روزانه 2 هزار دستگاه خودرو تولید میکند و فروش خودرو در بورس کالا، تنها معادل یک روز تولید ما است! بنده اعتقاد دارم که سازوکار و زیرساختهای لازم برای فروش رقمی معادل 600 هزار دستگاه خودرو در بورس کالا وجود ندارد که این موضوع چیز خوبی نیست. من همچنین معتقدم دولت باید در زمینه خودروهای سواری، اقتصاد باز را اجرا کند. امروزه برای خودروهای سواری، امکان تغییر قیمت وجود ندارد؛ اما زمانی که پای خودروهای تجاری در میان باشد، دست ما برای فروش و تغییر قیمت باز است!
نگاهی به تغییرات قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا در ۲ دی ۱۴۰۱
مدیرعامل سایپا تاکید کرد که دولت باید اقتصاد کشور و اوضاع جامعه را بهبود ببخشد و به این موضوع اشاره کرد که وقتی خودروی سواری سودی در زمینه حمل و نقل ندارند و به محیط زیست هم آسیب میزنند، چرا باید بهشکل انبوه وجود داشته باشد؟ دولت باید به من خودروساز فشار بیاورد تا اتوبوس برقی تولید کنم، آن هم با قیمت مصوب؛ در این صورت است که میتوانیم به محیط زیست هم کمک کنیم و شهری پاکیزه داشته باشیم. هرچند که این موضوعها با توجه به اوضاع فعلی اقتصاد، کمی عجیب بهنظر میرسد.