مقبره سلطنتی

کشف یک مقبره سلطنتی مرموز با قدمت 3500 سال در مصر

مقامات مصری از کشف یک مقبره سلطنتی با قدمت 3500 سال متعلق به دودمان‌های فرعون در الاقصر خبر دادند که قبلاً دیده نشده بود.

باستان‌شناسان بر اساس اولین عناصر کشف شده بر این باورند که این مقبره سلطنتی متعلق به‌یکی از دودمان‌های سلسله هجدهم فرعونی مصر (1550 تا 1292 سال قبل از میلاد) است.

دکتر مصطفی وزیری، دبیر کل شورای عالی آثار باستانی گفت که این مقبره سلطنتی توسط محققان مصری و انگلیسی در ساحل غربی رود نیل، جایی که دره معروف ملکه‌ها قرار دارد، کشف شده است.

دره ملکه‌ها که با نام بیبان الحریم نیز شناخته می‌شود، دره‌ای در اقصر مصر است که در طول سلسله‌های 18، 19 و 20 مصر باستان به‌عنوان گورستانی برای همسران و فرزندان فراعنه استفاده می‌شد.

این دره دارای حدود 75 مقبره از جمله مقبره نفرتاری همسر فرعون رامسس دوم است که یکی از زیباترین مقبره‌های دره محسوب می‌شود. مقبره‌های دره به‌خاطر نقاشی‌ها و کتیبه‌هایی که به خوبی حفظ شده‌اند، شهرت دارند و بینش‌های ارزشمندی از زندگی و اعتقادات مصریان باستان ارائه می‌دهند.

مقبره سلطنتی کشف شده متعلق به کیست؟

کشف یک مقبره سلطنتی

هنوز مشخص نیست چه کسی با چه اشیائی درون این مقبره وجود دارد، اما پیرز لیترلند، رئیس هیئت تحقیقاتی بریتانیا گفت که این مقبره سلطنتی می‌تواند متعلق به یک ملکه یا شاهزاده خانم از تبار Thutmosid باشد.

فراعنه توتموسید متشکل از مشهورترین پادشاهان مصر باستان، مانند توتموس سوم، آمنهوتپ دوم، حتشپسوت و توت‌عنخ‌آمون می‌باشد.

فراعنه توتموسید در طول سلطنت خود، قلمرو مصر را از طریق لشکرکشی‌های نظامی گسترش دادند، بناهای معماری به یاد ماندنی مانند معابد، مقبره‌ها و مجسمه‌های خارق‌العاده‌ای ساختند و هنر، ادبیات و دین را ترویج کردند. آنها همچنین قدرت و ثروت دولت مرکزی و دربار سلطنتی را گسترش دادند.

کشف یک مقبره سلطنتی

سلسله هجدهم، عصری طلایی برای مصر باستان محسوب می‌شد و قدرتمندترین و مرفه‌ترین سلسله در پادشاهی جدید بود. کشف این مقبره سلطنتی مرموز نور جدیدی بر میراث فرهنگی این دوران خواهد افکند و اهمیت آن را نمی‌توان دست کم گرفت.

باستان‌شناسان مصری و انگلیسی، تحت نظر شورای عالی باستان شناسی و بنیاد تحقیقات دولتی مدرن دانشگاه کمبریج و به‌سرپرستی دکتر فتحی یاسین، درحال حفاری و مستندسازی این مقبره سلطنتی مرموز هستند. اما به‌دلیل سیلاب‌های باستانی که مقبره را پر از شن و سنگ آهک کرده است، این کشف جدید وضعیت نامناسبی دارد.

اکتشافات اخیر در مصر نقش مهمی در احیای صنعت گردشگری این کشور ایفا می‌کند. افتتاح موزه بزرگ مصر را می‌توان نتیجه برجسته این رویدادها دانست.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*