ظاهراً خودروسازان با قراردادهای خود فقط در تلاش برای حفظ منافعشان هستند؛ حتی بهقیمت اعمال فشار روی مشتریان. در ادامه به جزئیات میپردازیم.
انتشار لیست قیمت 17 خودرو مونتاژی در اواسط اردیبهشت زمینهساز اختلاف نظر میان خودروسازان خصوصی و مراجعی مثل شورای رقابت شد؛ از آنجا که خودروسازان معتقدند فروش محصولاتشان با قیمتهای اعلامی ممکن نیست. این در حالی است که شورای رقابت کماکان با وجود انتقادها، به فروش محصولات با قیمت اعلامی خود تاکید دارد و بهنظر راهی جز رعایت مصوبه قیمت شورا برای شرکتها باقی نمانده است. حالا تصویری منتشر شده از قرارداد فروش یکی از خودروسازان خصوصی نشان میدهد که احتمالاً خودروسازان سعی دارند با اعمال فشار روی مشتریان، موانع پیش روی خود را کنار بزنند.
فشار حداکثری روی مشتریان در قراردادهای خودروسازان
بنا به بندی از قرارداد مذکور، شرکت فروشنده قیمت تمامشده محصول خود را مبتنی بر توافق و تراضی طرفین برای مشتری مشخص میکند. مشتری هم با امضای قرارداد، رضایت بیقید و شرط خود را از مبلغ قرارداد اعلام میکند. در ادامه بند، به این نکته اشاره شده است که هیچ مصوبه و دستوری از مراجع مسئول روی قیمت توافقی بین طرفین تاثیرگذار نخواهد بود. با این حال، این پایان ماجرا نیست و مشتری در نتیجه امضای قرارداد، خود را از حق اعتراض و ادعا در آینده سلب میکند؛ حتی اگر بر اساس مقررات و ضوابط باشد. خودروسازان با تدوین چنین قراردادهایی، عملاً دست و پای مشتریان را میبندند.
بهزبان ساده، مشتریان با پذیرش چنین قراردادی، در صورتی که با گرانفروشی یا هر مشکلی شبیه به این مواجه شوند، امکان پیگیری حق خود را نخواهند نداشت؛ حداقل بر اساس آنچه در قرارداد تعیین شده است. اینکه تدوین قراردادی با این الزامات برای مشتریان تا چه حد پشتوانه قانونی دارد، خود موضوع دیگری است که میتواند جای بحث داشته باشد. موضوع اصلی این است که مشتریان در وضعیت کنونی با افزایش افسارگسیخته قیمتها و دشواریهای دیگر، با چنین قراردادهایی حتی بیشتر در تنگنا قرار میگیرند.
نظر شما کاربران گجت نیوز درباره جزئیات قراردادهای خودروسازان با مشتریان چیست؟