اگر فکر میکردید راهی برای فرار از نصب پیام رسان های داخلی وجود دارد بهتر است بدانید سخت در اشتباه هستید! از این پس باید برای دریافت خدمات دولتی، سراغ استفاده از پیامرسانهای ایرانی بروید!
در همه جای دنیا، برنامهها و پیامرسانها با روشهایی معقولانه رشد میکنند و کمتر پیامرسانی با اجبار دولت تعداد کاربرانش را افزایش میدهد. با این حال در کشور ما خبری از رشد اصولی برنامههای بومی نیست و دولت و این برنامهها سراغ استفاده از روشهایی باورنکردنی میروند. پس از تبلیغات تلویزیونی گسترده برخی از پیام رسان های داخلی، حالا نوبت به ارائه خدمات دولتی از طریق پیامرسانهای داخلی رسیده تا کاربران مجبور شوند این برنامهها را دانلود و نصب کنند.
عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، بهتازگی با خبرگزاری تسنیم مصاحبهای داشته است. او درباره ارائه راهکارهایی برای جذب بیشتر مخاطب در پیامرسانهای بومی نظرات جالبی داشت. وزیر ارتباطات اعلام کرده که در حال حاضر در پیامرسانهای بومی بله، سروش پلاس، ایتا، آیگپ و گپ نزدیک به چهل میلیون کاربر حضور فعال دارند. او اعلام کرده که کاربران روبیکا به تنهایی ۴۰ میلیون نفر است. او در ادامه صحبتهایش اعلام کرد بیش از بیست میلیون نفر از مردم عزیزمان در شبکه های اجتماعی داخلی کاربر فعال روزانه هستند.
به زودی خدمات دولتی را از پیام رسان های داخلی دریافت کنید
ذات برنامههای پیامرسان در تمام نقاط جهان مشخص است و کاربران برای ارسال و دریافت پیام، از این پلتفرمها استفاده میکنند. برخی از پیامرسانها امکان ساخت کانال را هم به کاربرانشان میدهند؛ اما در کشور ما، پیام رسان های داخلی برای جذب بیشتر کاربران سراغ روشهای مختلفی میروند. اکثر پیام رسان های ایرانی سرویسهایی که هیچ ارتباطی به یک برنامه پیامرسان ندارد را ارائه میدهند و حالا قرار است در آیندهای نزدیک، خدمات دولتی را نیز ارائه کنند!
وزیر ارتباطات در این رابطه اعلام کرده:
ما تلاشمان این است، همانطور که یکسال گذشته در کنار این پلتفرمها بودیم، در ادامه راه نیز با تلاش و همکاری خود این پلتفرمها، روز به روز کیفیت و تنوع خدماتی آنها بیشتر شود و همچنین با ارائه خدمات جدید بتوانند توجه مردم عزیزمان را به خودشان جلب و مشکلات مردم را حل کنند و سرویسهای جدید ارائه دهند. در حال حاضر بعضی از این پلتفرمها تماس تصویری چند نفره بهصورت کنفرانس تصویری را راهاندازی کردهاند. تلاشمان این است که امسال خدمات دولتی نیز از طریق پلتفرمها و پیامرسانهای بومی ارائه داده شود و این پلتفرمها غیر از پیامرسانی در حوزههای دیگر هم به مردم عزیزمان خدمت کنند.
انجام خدمات دولتی در پیامرسانهای داخلی؛ بیشتر شدن قابلیتها یا اجبار به نصب این اپلیکیشنها؟
هر چند اضافه شدن قابلیتهای جدید به یک برنامه خبر خوبی است، اما انجام خدمات دولتی از طریق پیام رسان های داخلی کمی عجیب بهنظر میرسد. اضافه شدن این ویژگیها به کاربران کمک میکند تا نیازی به نصب برنامههای دیگر نداشته باشند؛ اما ظاهرا برنامه فعلی دولت و پیامرسانهای داخلی، جذب کاربران بیشتر با استفاده از ارائه خدمات نامربوط است. چنین خدماتی در هیچکجای جهان در برنامههای پیامرسان عمومی ارائه نمیشوند و برنامههای شهروندی مستقلی برای این موارد وجود دارد؛ برای مثال هیچوقت خبری درباره اجبار به نصب پیامرسان واتساپ برای دریافت نوبت شهرداری نیویورک منتشر نمیشود و برای چنین اهدافی، از اپلیکیشنها و پلتفرمهای شهروندی استفاده میشود!
این اولین بار نیست که چنین اتفاقی رخ میدهد و پیش از این هم دانشجویان دانشگاه آزاد مجبور بودند برای انجام فعالیتهای دانشگاهی خود، سراغ نصب برنامه آیگپ بروند. انجام خدمات دولتی فقط و فقط از طریق پیامرسانهای داخلی، ممکن است باعث نارضایتی کاربران شود؛ اما اگر این ویژگی در کنار روشهای دیگر ارائه خدمات دولتی به کار گرفته شود، میتواند به رشد این برنامهها کمک کند؛ هر چند این روش هم راهی اصولی برای رشد تعداد کاربران فعال یک برنامه نیست.
اگر برنامه دولت جلب حمایت کاربران از پیام رسان های داخلی است، بهتر است روی زمینههایی مانند شفافسازی، بالا بردن سرعت و کیفیت، بالا بردن امنیت و استفاده از پروتکلهای امنیتی و… تمرکز کند. در کنار این موارد، فیلتر شدن پیامرسانهای خارجی باعث بیاعتمادی بخشی از کاربران نسبت به پیام رسان های داخلی شده و رفع فیلتر برنامههایی مانند واتساپ و تلگرام، میتواند به بیشتر شدن اعتماد کاربران به پلتفرمهای بومی کمک کند.
پیام رسان های ایرانی به قابلیتهایی مجهز میشوند که خارجی ها هم ندارند!
سروش پلاس مدعی شد: ۱۰ میلیون کاربر فعال و ۳۱ میلیون ثبت نام شده داریم
ادعای عجیب روبیکا و ایتا ؛ ۷۰ میلیون کاربر فعال و یک میلیارد بازدید داریم!
نظر شما درباره پیامرسانهای داخلی چیست؟ آیا از این پیامرسانها استفاده میکنید یا ترجیح میدهید از برنامههایی مانند تلگرام و واتساپ استفاده کنید؟ نظر خود را با خانواده بزرگ گجت نیوز به اشتراک بگذارید.