تحریمهای آمریکا و محدودیتهای داخلی به هیچ وجه نتوانستند جلوی قاچاق گوشیهای آیفون ۱۴ به ایران را بگیرند و آمارهای منتشر شده نشان میدهند تعداد قابل توجهی از این گوشیها وارد کشور شدهاند.
این روزها بهدلیل تحریمهای متعدد از طرف کشورهای غربی و محدودیتهای بهوجود آمده، بازار کار دلالها و قاچاقچیان رونق خوبی پیدا کرده است. همچنین علاقهمندان به تکنولوژی بروز و گوشیهای بالا رده خواهان ارتقا دادن گوشیهای همراه خود به نسخههای جدیدتر هستند؛ از این رو خرید و فروش گوشیهای همراه قاچاق سود دو جانبهای هم برای مشتریان و هم برای خریداران دارد.
طبق پیگیریهای انجمن واردکنندگان موبایل، وضعیت قاچاق گوشیهای سری آیفون ۱۴ بیش از چیزی است که بسیاری از مردم تصور میکردند. این انجمن در نامهای پیشنهاد خود را به معاون اول رئیس جمهوری در حوزه اصلاحات برخی مقررات واردات گوشیهای همراه اعلام کرده است. محتوای کلی این نامه در مورد ممنوعیت وارد کردن آیفون 14 از سال گذشته تا به حال است که موجب ورود هزاران دستگاه گوشی آیفون بهصورت غیر قانونی به کشور شده است که ارزش آن حدود 150 میلیون دلار بوده است.
ممنوعیت واردات آیفون دولت را به چالش انداخت
طبق گزارشهای بهدست آمده، در این نامه اشاراتی به جلسه مشترک 27 اردیبهشت ماه با کمیسیون اقتصادی معاون اول ریاست جمهوری کل کشور که در حول محور بررسی مشکلات اساسی خرید و فروش گوشیهای موبایل بوده، شده است. در بخش آغازین نامه صحبتی در مورد اشکالات بهوجود آمده بهخاطر ممنوعیت واردات آیفون 14 و سوءاستفاده قاچاقچیان از وضع بهوجود آمده وجود دارد. بهگفته این انجمن، پیشنهادهای قابل اجرایی به دولت ارائه شده تا چالشهای اساسی تحریم چندجانبه و مشکلات خرید و پخش موبایل را بین مردم به حداقل برساند.
متاسفانه در پی بررسیهای انجمن مشخص شد که اکثر موبایلهای بالا رده که ارزشی بیشتر از 600 دلار دارند، بهجز آیفون 14 تنها با ارز بهدست آمده از صادرات وارد کشور میشود، بهدلیل افزایش تقاضای مشتریان و همزمان کاهش عرضه موبایلهای بالاتر از 600 دلار، بستری برای دلالها و قاچاقچیان بهوجود آورده تا با قیمتهای نجومی و غیر واقعی بازار این محصول را به دست بگیرند.
علاوه بر این در نامه تاکید شده است که آیفون 14 هم مانند دیگر کالاهای موبایل توسط شرکت فاکسکان در چین تولید میشود و قابلیتهای آن بیشتر از نسخه قبل از خود یعنی آیفون 13 نیست و با این گوشی قادر به ارتباط ماهوارهای یا مواردی از این قبیل نیستند و نگرانی آنها تقریبا بیمورد است.
با شرایط بهوجود آمده تا اسفند سال گذشته بهطور قاچاق وارد شده است و ارز آن هم غیرقانونی از کشور خارج شده است. نکتهای که توجه اغلب افراد را به خود جلب میکند این است که این تلفنهای همراه به روشهای غیر قانونی و مشکوک در سامانههای گمرکی ثبت شدهاند.
انجمن مذکور خاطر نشان کرده است که حدود 120 هزار آیفون 14 وارد ایران شده است که ارزشی معادل 150 میلیون دلار دارد؛ اما بهخاطر ممنوعیت ثبت رسمی این موبایل نمیتوانیم تعداد دقیق آن را محاسبه کنیم.
هکرها قادر به بازگرداندن آنتن به آیفون 14 هستند!
با وجود هکرهای کارکشته و خبره و رشد چشمگیر تکنولوژی مردم قادر به استفاده از این کالای قاچاق هستند و روشهای متنوعی را برای خلاص شدن از ریجستری پیدا کردهاند. حالا قاچاقچیان و هکرها هستند که حرف اول و آخر را بین مردم میزنند و همه نیازهای آنان را تامین میکنند و سود کلانی از این قاچاق بهدست میآورند.
در حال حاضر راههایی برای استفاده از آیفون ۱۴ در ایران وجود دارد که حتی نیازی به هک یا تغییر گوشی هم ندارد! با بهوجود آمدن این بازار سیاه و با این ممنوعیت، فقط دولت خود را متضرر میکند و فرصت رشد اقتصادی را از واردات قانونی این کالا از بین میبرد.
اما این گفتهها همه ماجرا نیست! این تحریم و ممنوعیت سبب شده تا بیشتر مردم به سری قبلی آیفون یعنی همان آیفون 13 روی بیاورند و حالا اکثر آیفون 13های بازار با قیمتی باورنکردنی بهفروش میرسند که فقط به ضرر خریداران است.
انجمن واردکنندگان موبایل با هشدار دیگری حجت را بر دولت تمام کرد و افزود اگر روند استفاده از تکنولوژیها و روشهای جدید برای همه تمام گوشی های هوشمند اجرایی شود و مردم بهراحتی بتوانند به آنها دسترسی داشته باشند، دیگر رجیستری موبایل بی معنا خواهد شد و سودرسانی خود را از دست خواهد داد.
با این هشدار، انجمن عملا از معاون اول رییس جمهور خواسته است که مجوز ایجاد شناسه کالا را برای همه برندهای تلفن همراه صادر کند تا نهتنها مردم بلکه دولت هم بیشتر از این متضرر نشود. با اینکه این درخواست برای همه برندها از جمله آیفون و سامسونگ و… بوده، اما در دل این خواسته انجمن واردکنندگان عملا خواستار برداشتن ممنوعیت واردات آیفون 14 هستند.
سخن پایانی
شرایط فعلی بازار بهگونهای است که هیچکس از آن رضایت ندارد و فقط قاچاقچیها و دلالان در حال کسب سود از این بازار هستند. دولت با جلوگیری از واردات آیفون، نهتنها سود خود را از واردات این گوشیهای پرطرفدار کاهش داده، بلکه باعث گرانتر شدن این گوشیها و ضرر به مشتریان شده است. این پایان پیامدهای تصمیم دولت نیست و با توجه عدم امکان رجیستری سری آیفون ۱۴، حالا قیمت گوشیهای قدیمی آیفون افزایشی چند برابری داشته است.
فعال کردن سیم کارت و بازیابی آنتن آیفون ۱۴، کلاه برداری است؛ گول نخورید، آیفون ۱۴ رجیستر نمیشود
رسما تایید شد: آیفون ۱۴ به صورت رسمی و تجاری وارد کشور نخواهد شد
نظر شما درباره شرایط بهوجود آمده در بازار موبایل ایران چیست؟ آیا ممنوعیت رجیستری گوشیهای جدید آیفون کمکی به این بازار کرده است؟ در بخش نظرات با خانواده بزرگ گجت نیوز همراه شوید و نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.