طی مراسمی که در روز 24 مردادماه برگزار شد، وزیر ارتباطات، موافقتنامه پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی (UNSP) را به ایرانسل اعطا کرد.
صبح روز گذشته سهشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۲، مراسمی در عمارت کلاه فرنگی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد که در این مراسم، عیسی زارع پور (وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات)، دکتر امیر محمدزاده لاجوردی (جانشین وزیر در امور ارتباطات و معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی یا رگولاتوری)، جمعی از مدیران سازمان رگولاتوری، دکتر صادق عباسی شاهکوه (مشاور وزیر و مجری طرح توسعه فیبر نوری منازل و کسبوکارها)، دکتر بیژن عباسی آرند (مدیرعامل ایرانسل) و همچنین مدیران عامل شرکتهای آسیاتک، پیشگامان، شاتل، صبانت، فناپ و های وب (اپراتورهای مشارکتکننده در طرح ملی فیبر نوری منازل و کسبوکارها) حضور داشتند.
در طی برگزاری این مراسم، وزیر ارتباطات موافقتنامه پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی (UNSP) را به شرکت ایرانسل و همچنین به شرکتهای نامبرده اعطا کرد. ایرانسل و این شرکتها بر مبنای مصوبههای هیات وزیران و مصوبه شماره یک جلسه 336 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در تاریخ نهم مرداد 1401 با موضوع تصویب اصول حاکم بر صدور پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی، موفق به اخذ این پروانه شدهاند.
پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی چیست؟
ایرانسل که تا پیش از این، خدمات مختلف ارتباطی و دیجیتال مانند شبکه تلفن همراه نسل 2، نسل 3، نسل 4 و 4.5 (4G/LTE-A) و نسل 5 (5G) و همچنین خدمات اینترنت پرسرعت ثابت بی سیم (وایمکس و TD-LTE) را در اختیار مشترکان خود قرار میداد، حالا با دریافت این پروانه بهطور رسمی یکی از ارائهدهندگان خدمات ارتباطی ثابت مبتنی بر فیبر نوری (FTTx) و سایر خدمات ارتباطی موضوع مصوبه فوق شناخته شد. این پروانه تا پایان سال 1410 هجری شمسی اعتبار دارد و ارائهی تمامی خدمات ارتباطی توسط ایرانسل را شامل میشود.
عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان در این مراسم اظهار کرد اجرای پروژه فیبر نوری منازل و کسبوکارها یکی از مهمترین برنامههای دولت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات محسوب میشود. وی به ارائهی پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی اشاره کرد و افزود اپراتورها با این پروانه یکپارچه میتوانند همه خدمات این صنعت را به مشترکان خود ارائه دهند و دیگر به دریافت پروانه جداگانه برای هر سرویس نیازی نخواهد بود.
دکتر بیژن عباسی آرند، مدیرعامل شرکت ایرانسل نیز اظهار کرد در صورت رفع برخی موانع، ایرانسل برای پیشبرد هر چه سریعتر پروژه فیبر نوری آمادگی کامل دارد. وی همچنین درخواست کرد برای رفع موانع موجود در اجرای این پروژه، هماهنگی بیشتری بین دستگاههای مختلف شکل بگیرد. صادق عباسی شاهکوه، مشاور وزیر و مجری طرح توسعه فیبرنوری منازل و کسبوکارها نیز گفت شرکت ایرانسل تاکنون در حوزه ارائهی خدمات تلفن همراه، حضور بسیار خوبی داشته و امیدواریم با حضور این اپراتور در حوزه فیبر نوری هم تحولات گستردهای را مشاهده کنیم.
در روز 27 اردیبهشتماه امسال، با برگزاری مراسمی، سرویس جدید اینترنت پرسرعت ثابت مبتنی بر فیبر نوری ایرانسل توسط رئیس جمهور افتتاح شد. این سرویس ایرانسل که بهعنوان سرویس فیبر به خانه (FTTH یا Fiber to the Home) شناخته میشود، در قالب طرح ملی فیبر نوری منازل و کسبوکارها بهمرحله بهرهبرداری رسیده و در شهر بابل استان مازندران بهعنوان اولین شهر، ارائه شد.