وزارت صمت در تازهترین اظهارنظر خود مدعی شده که احتکار خودرو توسط ایران خودرو و سایپا صحت ندارد و تولیدات آنها در حال انجام مراحل عرضه است.
دوشنبه گذشته خبری مبنی بر امتناع ایران خودرو و سایپا از عرضه خودرو به بازار برای گران شدن قیمت روی خروجی گجت نیوز قرار گرفت. حالا وزارت صمت بیانیهای را منتشر کرده و احتکار خودرو توسط ایران خودرو و سایپا را تکذیب کرده است. اما چقدر این خبر صحت دارد و ماجرا از چه قرار است؟
ماجرای احتکار خودرو توسط ایران خودرو و سایپا چیست؟
وزارت صمت مدعی شده که در حال حاضر چیزی در حدود 13 هزار خودرو با رعایت استانداردهای 85 گانه توسط ایران خودرو تولید شده که آماده پشت سر گذاشتن فرآیند اخذ مجوز استاندارد (TA) است. این تعداد خودرو باید پیش از عرضه به بازار، فرآیند اخذ مجوز را پشت سر بگذارند و سپس مرحله قیمتگذاری آنها انجام شود. سپس میتوانند راهی بازار شوند.
همچنین 19 هزار و 700 خودرو بهنام متقاضیان فاکتور شده و مراحل شمارهگذاری را طی میکند تا پس از آماده شدن، راهی نمایندگیهای ایران خودرو در شهرهای مربوطه شده و خودروها بهدست مشتریان برسد. این گزارش، عملا نشان میدهد که خودروساز دولتی قصدی برای دپو خودرو در جهت افزایش قیمت را ندارد.
همچنین 34 هزار و 171 دستگاه خودرو تولید شرکت سایپا موجود است که از این مقدار، 9 هزار و 948 دستگاه بهنام مشتریان فاکتور شده و در مرحله شمارهگذاری است. بنابراین این تعداد دستگاه نیز بهزودی تحویل مشتریان میشود. علاوه بر آن، 21 هزار و 708 دستگاه خودرو در انتظار صدور مجوز استاندارد است که بعد از فاکتور شدن آماده ارائه به مشتریان میشود. از بین این تعداد دستگاه، 15 هزار و 364 دستگاه خودرو نیسان و 6 هزار و 346 دستگاه هم خودرو کوئیک خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
جوابیه سایپا به مطلب گجت نیوز درباره گرانتر بودن کوییک GXR نسبت به خودروهای بهتر از خودش
سازمان ملی استاندارد نیز باید هزار و 77 دستگاه که مربوط به تولید سال گذشته (1401) هستند را هم تعیین تکلیف کند. هزار و 438 دستگاه نیز با کمبود قطعات مواجه هستند که بعد از تکمیل قطعه، آماده فروش میشوند.