عجیب ترین لوازم جانبی کامپیوتر

عجیب ترین لوازم جانبی کامپیوتر که نمونه آن‌ها را هرگز ندیده‌اید!

در ادامه به معرفی تعدادی از عجیب ترین لوازم جانبی کامپیوتر خواهیم پرداخت که قطعا شما را شگفت‌زده خواهند کرد. ایده پشت برخی از این اکسسوری‌ها باورنکردنی است!

در سال‌هایی که از آغاز حیات کامپیوترهای شخصی مدرن می‌گذرد، بازار لوازم جانبی همواره داغ و پرطرفدار بوده؛ به‌طوری که امروزه ده‌ها هزار اکسسوری و گجت توسط کمپانی‌های متعدد تولید شده که علاقمندان به PC می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. به ادعای Straights Research، ارزش بازار جهانی اکسسوری‌ها در سال 2021 برابر با 8.65 میلیارد دلار بوده و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2030 به 24.38 میلیارد دلار برسد.

از سوی دیگر، نرخ رشد درآمد این بازار بین سال‌های 2022 تا 2030 نیز سالانه 12.2 درصد پیش‌یبنی شده است.

اکثر لوازم جانبی طراحی و ساخته شده برای کامپیوترها، گیمرها را هدف اصلی خود قرار داده‌اند؛ چرا که این افراد عاشق گجت‌های مختلف هستند و حاضرند برای هر آیتمی که بتواند حتی اندکی تجربه گیمینگ آن‌ها را ارتقا دهد، پول زیادی خرج کنند. کمپانی‌های تولیدکننده اکسسوری‌ها نیز به‌خوبی متوجه همین مساله هستند و به همین دلیل انواع و اقسام گجت‌های مختلف به‌طور سالیانه برای PC عرضه می‌شود.

به همین بهانه امروز قصد داریم نگاهی داشته باشیم به تعدادی از عجیب ترین لوازم جانبی کامپیوتر که می‌توان در بازار پیدا کرد. طبیعتا در این لیست خبری از انواع  کیبوردها یا گیم پد و ماوس‌های متعدد عرضه شده برای PC و حتی عجیب‌ترین آن‌ها نیست؛ بلکه امروز قصد داریم اکسسوری‌هایی را بررسی کنیم که مفهوم عجیب و غریب و بعضا مسخره‌ای دارند که نمونه آن‌ها هرگز رویت نشده است.

عجیب ترین لوازم جانبی کامپیوتر که هرگز مشابه آن‌ها را ندیده‌اید!

در ادامه با تعدادی از اکسسوری‌های باورنکردنی آشنا خواهید شد که به‌صورت تجاری به بازار عرضه شده‌اند. همان‌طور که اشاره شد، اکثر آن‌ها گیمرها را هدف گرفته‌اند.

DigiScents iSmell

دستگاه iSmell

با وجود این که دستگاه شبیه ساز بوی iSmell کمپانی DigiScent هرگز به‌طور رسمی روانه بازار نشد، اما صرف ایده این دستگاه باعث می‌شود که آن را به‌سادگی در لیست امروز قرار دهیم. جالب اینجاست که DigiScents در سال 1999 فعالیت خود را آغاز کرد و خیلی سریع توانست سرمایه‌ای 20 میلیون دلاری را برای توسعه دستگاه iSmell جذب کند.

DigiScents قصد داشت با افزودن المان بو به تجربه کار با رایانه‌های شخصی، صنعت سرگرمی را دگرگون کند! از این طریق علاقمندان به مد و فشن می‌توانستند جدیدترین ادکلن شانل را به‌صورت آنلاین بو کنند یا گیمرها می‌توانستند بوی باروت اسلحه خود پس از شلیک را حس کرده و واقع‌گرایی بیشتری را تجربه نمایند!

این کمپانی برای انجام این مهم یک روانشناس حسی را استخدام کرده و موفق به کشف بین 100 تا 200 بوی اصلی شد که ترکیب آن‌ها می‌توانست هر بوی دیگری در دنیا را تولید کند.

نمونه اولیه تولید شده از این دستگاه، شبیه به باله یک کوسه بود که سوراخ‌هایی در آن تعبیه شده بود. علاوه بر این، اتصال آن به PC از طریق مجموعه گسترده‌ای از پره‌ها انجام می‌شد. همچنین در داخل محفظه دستگاه نیز مجموعه شیشه‌های عطرهای اصلی قرار داشتند که با یکدیگر ترکیب شده و سایر بوها را تولید می‌کردند!

این اکسسوری عجیب و غریب در ابتدا بازخوردهای بسیار مثبتی دریافت کرد. با این وجود، DigiScents iSmell در عمل محصولی کاملا شکست‌خورده بود که بدون فروش حتی یک دستگاه، دو سال پس از رونمایی کنار گذاشته شد!

پلیر نوار ضبط صوت PlusDeck

عجیب ترین لوازم جانبی کامپیوتر

دستگاه عجیب و غریب PlusDeck در حقیقت یک پلیر کاست نوار ضبط صوت برای کامپیوتر است که درون درگاه 5.25 اینچی حافظه آن قرار می‌گرفت. این محصول در سال 2001 توسط کمپانی کره‌ای BTO (مخفف Beyond the Ordinary) تولید و با قیمت 150 دلار به بازار عرضه شد.

این دستگاه قادر بود از طریق کامپیوتر، فایل‌های mp3 و صداهای مختلف آنلاین را روی یک کاست ضبط کند! انتشار این دستگاه تعجب بسیاری افراد را برانگیخت؛ چرا که در آن زمان تکنولوژی‌های پیشرفته‌تری به‌صورت فراگیر روانه بازار شده بودند. به‌عنوان مثال سی دی رام از سال 1983 در بازار حضور داشت و بسیاری کامپیوترهای سال 2001 به‌طور پیش‌فرض به آن مجهز بودند.

علاوه بر این، سی دی های با قابلیت رایت مجدد نیز از سال 1997 به بازار آمدند و حتی USB نیز از سال 1998 روی کامپیوترهای خانگی قرار گرفته بود.

البته این مساله به هیچ وجه مانع کمپانی BTO نشد و این شرکت حتی در سال 2003، نسل دوم این اکسسوری عجیب خود تحت نام PlusDeck 2 را نیز روانه بازار کرد! آخرین نسل از این گجت نیز PlusDeck 2c بود که قیمتش به 130 دلار کاهش یافته بود. نکته جالب در خصوص PlusDeck 2c آن است که این دستگاه عملا قادر به ضبط صدا از هیچ منبع خارجی نبود و اندک کاربردی که در سیستم‌های کامپیوتری مدرن داشت را نیز از دست داده بود!

به نظر می‌رسد شکایت‌های فراوان علیه Napster و زیر پا گذاشتن حقوق کپی رایت توسط این کمپانی در سال 2001 عامل حذف قابلیت ضبط صدا در آخرین نسل پلاس دک بوده است. با این حال، این کمپانی کره‌ای تا اواسط دهه 2000 میلادی اعتقاد داشت اکسسوری کاربردی و پرطرفداری  به بازار عرضه کرده است!

Plawa KeyStik

جویستیک Plawa KeyStik

واقعا نمیدانیم که باید Plawa KeyStik را یک گجت احمقانه خطاب کنیم یا یک نوآوری جذاب و خلاقانه در صنعت بازی‌های ویدیویی! این دستگاه مکانیکی که توسط کمپانی آلمانی Plawa ساخته شده است، در حقیقت یک اسباب بازی پلاستیکی کوچک به شمار می‌رفت که با وصل شدن به کیبوردهای مکانیکی استاندارد قادر بود نقش یک جوی استیک را ایفا کند و در عین سادگی، کاربردی گسترده داشته باشد.

KeyStik برای عملکرد نیاز به باتری، پورت‌های اضافی یا هیچ نرم افزار کمکی نداشت و تعامل آن با کلیدهای کیبورد به‌صورت تماما مکانیکی انجام می‌پذیرفت. با تکان دادن اهرم جوی استیک به هریک از چهار جهت اصلی، مکانیزم‌هایی مکانیکی باعث فشرده شدن کلیدهای متناظر روی کیبورد می‌شد و در نتیجه، جهت مورد نظر روی کیبورد فعال می‌شد. این فرآیند چندان راحت و روان نبود؛ اما در هر صورت KeyStik کارش را با موفقیت انجام می‌داد.

البته همین ایده ساده و شاید احمقانه با استقبال فراوانی خصوصا در کشور پرتغال همراه بود و گیمرهای این کشور به‌طور گسترده از گجت آلمانی Plawa برای انجام بازی‌های فوتبال و مبارزه‌ای استفاده می‌کردند!

جلیقه گیمینگ 3rd Space

عجیب ترین لوازم جانبی کامپیوتر

جلیقه مخصوص گیمینگ 3rd Space در سال 2007 توسط TN Games تولید شد. این جلیقه تماما از تجهیزات پزشکی بازیافتی طراحی و ساخته شده بود و مثل بسیاری اکسسوری‌های دیگر قصد داشت تجربه بهتری از بازی را در اختیار گیمرها قرار دهد.

در داخل این جلیقه‌ها محفظه‌هایی خالی قرار داشت که پیش از آغاز بازی توسط لوله‌هایی که به یک کمپرسور خارجی متصل بودند، پر از هوا می‌شد. این محفظه‌های پنوماتیک که نیمی از آن‌ها در جلو و نیم دیگر در پشت قرار داشتند، وظیفه شبیه‌سازی تقریبی حس و حال مورد شلیک واقع شدن را بر عهده داشتند! هریک از تماس‌ها نیرویی حداکثر 10 پوندی را به بدن گیمر وارد می‌کرد که خطر چندانی برای بدن نداشت.

کمپانی سازنده این جلیقه ادعا کرده بود که آن‌ها قادرند ضربات ناشی از یک یا چند شلیک ناشی از گلوله‌ها، پرتابه‌های موشکی، انفجار نارنجک و مهمات و حتی لگد و مشت را شبیه‌سازی کنند.

سازندگان این جلیقه همچنین برنامه داشتند که مدل‌های مختلفی از این جلیقه‌ها را نیز در ادامه تولید کنند و سطح تماس بیشتری را در بازو، پا و حتی سر تعبیه کنند تا حس واقعی‌تری از بازی را به بازیکنان انتقال دهند. جلیقه 3rd Space در ماه نوامبر 2007 با قیمت حدود 190 دلار روانه بازار شد و خیلی سریع حمایت تعدادی از برترین بازی های اکشن شوتر آن زمان مانند بایوشاک، کال آف دیوتی 4 و مس افکت یا حتی عناوین MMORPG شناخته‌شده‌ای مثل Fable یا ورلد آف وارکرافت را پشت سر خود دید!

البته علیرغم این هیجان اولیه فوق‌العاده، جلیقه‌های 3rd Space هرگز نتوانستند آن‌طور که باید و شاید نزد گیمرها محبوب شوند.

دستکش گیمینگ Peregrine

دستکش گیمینگ Pergerine

یکی دیگر از عجیب ترین لوازم جانبی کامپیوتر یک دستکش گیمینگ مخصوص است که ایده‌های جذابی پشت آن قرار داشت؛ اما در نهایت به شکستی بزرگ منجر شد!

گیمرهای قدیمی‌تر نینتندو بدون شک دستکش‌های Power Glove این کمپانی را به یاد دارند که یکی از جذاب‌ترین تکنولوژی‌های زمان خود به شمار می‌رفت و پر از پتانسیل‌های متعدد بود! با این وجود، این دستکش‌های نینتندو سرانجام شکست تجاری بزرگی را تجربه کردند. در عین حال حتی این شکست هم برای سایرین درس عبرت نشد!

در حالی که Power Glove اساسا یک دسته نینتندو را با دستکش ادغام کرده و کلیدهای آن را درون دستکش تعبیه کرد؛ دو کمپانی Iron Will Innovations و Y Studios حسگرهایی را درون دستکش خود تعبیه کردند که واقعا قادر به حس کردن حرکت دست و انگشتان بود.

این دستکش‌ها همچنین توانستند در رویداد E3 2009 بسیاری گیمرها را به خرید ترغیب کنند و سرانجام در پاییز همین سال با قیمت 130 دلار به دست مشتریان رسیدند.

به گفته Y Studios، دستکش Pergerine یک رابط کاربری پوشیدنی بود که بیش از هرچیز برای بازی‌های استراتژیک ریل‌تایم (RTS) و MMO که بیشتر با کیبورد تعامل داشتند به کار می‌رفت و قادر بود در کنار کیبورد فعالیت کرده یا کاملا جایگزین آن شود!

این دستکش قادر به انجام حدود 30 فعالیت مختلف با نوک انگشتان کاربر بود و همین مساله در پایان به پاشنه آشیل آن تبدیل شد! مساله اینجا بود که دستکش Pergerine عملا قادر به حس کردن حرکت انگشتان نبود؛ بلکه برای تعامل با آن، کاربران باید 18 نقطه حساس به فشار آن که در بند انگشت‌ها و کف دست قرار داشت را فشار می‌دادند! به این ترتیب، Pergerine بیشتر به یک ماوس با 18 کلید شبیه بود!

علیرغم شکست Pergerine، کمپانی‌های سازنده این دستکش در سال‌های گذشته اقدام به تولید نسخه‌های VR آن نمودند. این دستکش‌ها هم اکنون با قیمت دو هزار دلار قابل پیش خرید است.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*