رابط کاربری هایپر او اس – HyperOS پتانسیلهای فراوانی دارد. با این حال اگر شیائومی برخی ویژگیهای آن را بهبود ندهد، احتمالا شکست سختی در انتظارش خواهد بود.
کاربران و طرفداران گوشی های شیائومی این روزها خوشحالترین افراد در دنیای تکنولوژی به شمار میروند؛ چرا که علاوه بر گوشی های پرطرفدار شیائومی 14 و شیائومی 14 پرو، رابط کاربری جدید HyperOS نیز بهتازگی رونمایی شده و قرار است روی تعداد زیادی از محصولات شیائومی منتشر شود.
رابط کاربری هایپر او اس در نگاه اول بسیار جذاب به نظر میرسد! ماهیت یکپارچه این سیستم عامل و پتانسیل بالای کرنل متن باز لینوکسی آن در کنار موارد دیگری چون طراحی مینیمال، و استفاده هوشمندانه از AI در بخشهای مختلف، از جمله ویژگیهای منحصربفردی هستند که ارزش بالایی به رابط کاربری هایپر او اس بخشیدهاند.
البته چالشهای اصلی این رابط کاربری در سال 2024 پیش روی آن قرار خواهد گرفت؛ یعنی زمانی که عملکرد آن در برابر سایر رابطهای کاربری دیگر رقبا سمجیده شده و عیار آن مورد ارزیابی قرار میگیرد. همچنین کاربران کنونی MIUI هم دیگر افرادی هستند که مشتاقانه منتظرند ببینند HyperOS چگونه قرار است تجربه کاربری گوشی های شیائومی را ارتقا دهد!
ایراداتی که میتوانند منجر به شکست رابط کاربری هایپر او اس شیائومی شوند
رابط کاربری MIUI عملکرد بسیار خوبی روی گوشیهای شیائومی داشت. با این وجود برخی زمینههای عملکرد این سیستم عامل پتانسیل زیادی برای بهبود و بهینهسازی دارد. در این میان، برخی ایرادات بزرگ MIUI در صورت تکرار در HyperOS میتوانند نسخه این رابط کاربری را بسیار زود بپیچند و آن را به تلاشی شکست خورده برای شیائومی تبدیل کنند.
در ادامه قصد داریم به معرفی تعدادی از این ایرادات پراخته و نگاهی کوتاه به هریک داشته باشیم.
تعداد زیاد اپلیکیشنهای پیشفرض
MIUI بهطور کلی رابط کاربری قابلی است و قابلیتهای جذابی را در اختیار کاربران قرار میدهد. با این وجود، سنگین بودن بیش از اندازه یکی از مشکلات بزرگ این سیستم عامل است که همچنان هم پابرجاست و خصوصا برای گوشی های ضعیفتر این کمپانی مشکلات فراوانی ایجاد میکند.
بخش مهمی از حجم بالای رابط کاربری شیائومی بهخاطر اپلیکیشنهای فراوانی است که بهطور پیشفرض روی آن نصب است و در بسیاری مواقع، هرگز توسط کاربران استفاده نمیشود! شیائومی البته امکان حذف این اپلیکیشنهای پیشفرض را در اختیار کاربران قرار داده است. با این وجود بهتر است که این کمپانی از ابتدا آنها را روی رابط کاربری خود نصب نکند تا نیاز به حذفشان نباشد!
در گجت نیوز بخوانید:
این گوشی های شیائومی به زودی آپدیت سیستم عامل HyperOS را دریافت میکنند
بررسیهای اولیه رابط کاربری هایپر او اس نتوانسته دید کاملی در خصوص وضعیت نرم افزارهای پیش فرض آن را در اختیارمان قرار دهد. با این وجود تقریبا مطمئنیم که اگر وضعیت نرم افزارهای اضافی و غیرضروری HyperOS بهبود یابد کاربران بسیاری از آن استقبال خواهند کرد.
سرعت پایین انتشار آپدیتها
شیائومی یکی از نخستین کمپانیهایی است که اخیرا سیاست انتشار آپدیتهای خود را ارتقا داده و اکنون برخی گوشیهایش را با تضمین انتشار چهار نسخه بعدی اندروید و پنج سال پشتیبانی نرم افزاری روانه بازار میکند. با این حال، چالش پیش روی شیائومی و گوشی های این کمپانی نه تعداد آپدیتها، بلکه زمان انتشار آنهاست!
به دلیل شخصیسازیهای فراوان، رابط کاربری MIUI، آپدیتهای آن معمولا با اختلاف زمانی زیادی در مقایسه با بروزرسانیهای اندروید گوگل منتشر میشوند و این مساله باعث تاخیر زیادی در دریافت بروزرسانیها از سوی گوشیهای این کمپانی، خصوصا محصولات میان رده و اقتصادی میشود.
در صورتی که این روند برای HyperOS هم ادامه داشته باشد، احتمالا دلسردی فراوان کاربران شیائومی را در پی خواهد داشت. به همین جهت انتشار سریع آپدیتهای این رابط کاربری نیز یکی دیگر خواستههای مهم کاربران گوشی های شیائومی از هایپر او اس است.
تبلیغات فراوان
یکی از پاشنه آشیلهای بزرگ گوشی های شیائومی و رابط کاربری MIUI، تعداد زیاد تبلیغاتی است که در این گوشیها نمایش داده میشوند. غول گوشیسازی چین البته تلاش کرده که حضور آنها را کمرنگتر کرده و از تعداد آن بکاهد. با این وجود حتی همین الان هم تبلیغات این رابط کاربری آزاردهنده ارزیابی میشوند.
البته نمیتوان انتظار داشت که تبلیغات بهطور کامل از گوشیهای شیائومی حذف شوند؛ چرا که به واسطه همین تبلیغات است که این کمپانی توانسته برخی محصولاتش را با قیمتهایی غیرقابل رقابت روانه بازار کند! با این وجود کاهش تعداد این تبلیغات و آسیب رساندن کمتر آنها به تجربه کاربری هم توقع دیگری است که از شیائومی میرود.
حفرهها و نواقص امنیتی
یکی از شعارهای شیائومی در زمان رونمایی از HyperOS توجه ویژه به امنیت کاربران و مراقبت از آنها در برابر خطرات سایبری بوده است.
در کنار برخی قوانین کلی که شیائومی هم مثل بقیه کمپانیهای گوشیساز در دنیا ناچار به تبعیت از آنهاست، برخی نکات ثانویه و اختیاری هم هستند که میتوانند تفاوتهای میان گوشیها و برندهای مختلف را در ارائه امنیت بالاتر رقم بزنند. مواردی نظیر چگونگی نمایش تبلیغات، توجه به امنیت در رابط کاربری و اپلیکیشنهای پیشفرض نصب شده روی گوشی از این دسته قابلیتها هستند.
پیشرفت شیائومی در زمینه ارائه امنیت بالاتر در رابط کاربری هایپر او اس میتواند زمینهساز موفقیت بزرگی برای گوشی های آینده مجهز به این رابط کاربری شود و تجربهای ایمنتر و کاربرپسندتر را در اختیار طرفداران شیائومی قرار دهد.
بهینه نبودن سخت افزاری
شیائومی از ابتدای حیاتش تا به امروز بهعنوان برندی که گوشیهای با مشخصات سخت افزاری قدرتمند را با قیمتهایی رقابتی در اختیار مشتریان قرار میداده، شناخته شده است. با این وجود نمیتوان منکر عملکرد نه چندان قابل دفاع سخت افزاری گوشیهای اقتصادی این کمپانی شد؛ چرا که ایرادات ریز و درشتی مثل استفاده بیش از اندازه از رم یا شارژدهی ضعیف باتری از جمله مواردی بودهاند که بهطور گسترده در رابط کاربری MIUI مشاهده میشدند!
مشکل عمده گوشیهای قدیمی یا ضعیف شیائومی عدم استفاده بهینه از حافظه رم است که باعث افت عملکرد در این دسته محصولات میشود. در این خصوص البته شیائومی وعده داده که رابط کاربری هایپر او اس قرار است بهخوبی با مجموعه گستردهای از گوشیهای موبایل سازگار باشد و با رفع مشکلات عملکردی در اثر استفاده غیربهینه از رم، روی دستگاههای قدیمی یا ضعیفتر نیز عملکرد مناسبی ارائه کند.
از سوی دیگر، بهینهسازی مصرف باتری هم مساله دیگری است که کاربران گوشیهای ضعیفتر شیائومی را در سالهای گذشته بسیار آزار داده بود. بنابراین اگر شیائومی قصد دارد رابط کاربری HyperOS را به گزینهای محبوب برای هواداران تبدیل کند، باید مصرف باتری این رابط کاربری را نیز بهخوبی مدیریت کند. در این خصوص البته باید توجه کرد که بهینهسازی بیش از حد مصرف انرژی میتواند باعث آسیب دیدن تجربه کاربری و از دست دادن برخی قابلیتهای مهم دستگاه شود. بنابراین ضروری است که شیائومی به توازنی منطقی میان مصرف انرژی و کاربری هایپر او اس دست پیدا کند.
انتظاراتی که از رابط کاربری HyperOS داریم
در کنار موارد مهمی که میتوانند تضمینکننده موفقیت یا شکست رابط کاربری هایپر او اس شیائومی باشند، برخی قابلیتهای مورد انتظار دیگر هم وجود دارند که در صورت تعبیه شدن در این رابط کاربری میتوانند باعث محبوبیت بیشتر آن شوند.
رابط کاربری MIUI یکی از محبوبترین و پراستفادهترین رامهای سفارشی دنیا به شمار میرود. با این حال مشکلات و ایراداتی در آن وجود دارند که باعث شدهاند در برخی زمینهها شاهد عقب افتادن این رابط کاربری در مقایسه با رابطهای کاربری سایر رقبا مانند OxygenOS یا LineageOS باشیم.
برخی از امکانات و قابلیتهایی که کاربران انتظار دارند در نسخه نهایی هایپر او اس شاهد حضور آنها باشند، به شرح زیر هستند.
طراحی سبک و روان
کاربران و علاقمندان به شیائومی انتظار دارند که HyperOS سبکتر و روانتر از MIUI باشد و تجربه کاربری سرراستتری در اختیار کاربران قرار دهد. همچنین انتظار میرود اپلیکیشنهای غیرضروری پیش فرض این رابط کاربری کمتر باشد و قابلیتها و ویژگیهای غیرکاربردی از آن حذف شوند.
عملکرد فنی بهتر
هایپر او اس باید سریعتر از MIUI باشد و پاسخ سریعتر و بهتری به فرامین کاربر دهد. علاوه بر این، مصرف باتری بهینهتر نیز دیگر خواسته مهم کاربران از شیائومی است.
تجربه کاربری نزدیکتر به اندروید استوک
بسیاری کاربران همچنین انتظار دارند که HyperOS تجربهای نزدیکتر به اندروید استوک ارائه دهد و از این حیث، عملکردی بهتری از MIUI داشته باشد. بنابراین انتظار میرود که این رابط کاربری قابلیتهای شخصیسازی محدودتر و اپلیکیشنهای پیش فرض کمتری داشته باشد تا تجربه کاربری آن روانتر از قبل باشد.
پشتیبانی بهتر از اپلیکیشنهای شخص ثالث
هایپر او اس شیائومی همچنین باید در مقایسه با MIUI با اپلیکیشنهای شخص ثالث سازگارتر باشد و پشتیبانی بهتری از این اپلیکیشنها ارائه دهد. بنابراین، نصب سریعتر، راحتتر و اجرای روانتر اپلیکیشنهای شخص ثالث نیز دیگر انتظار کاربران از HyperOS است.
آمادگی برای پشتیبانی از فناوریهای جدید
شیائومی یکی از کمپانیهای پیشرو در عرصه گوشی های موبایل و فناوریهای مرتبط با آن به شمار میرود. بنابراین انتظار میرود که رابط کاربری HyperOS قادر باشد از فناوریهای جدیدی مانند 5G یا صفحه نمایشهای منطعف پشتیبانی کند.
شخصیسازی بیشتر تم و عناصر بصری
موتور تمهای رابط کاربری MIUI قدرتمند و کارآمد است. با این وجود در پارهای اوقات استفاده از آن تا حدی سخت شده و برخی بخشهای آن گیجکننده میشوند. به همین جهت، شیائومی میتواند با بهبود رابط کاربری HyperOS آن را کاربرپسندتر کرده و از موتور تم قابل شخصیسازیتری در آن بهره ببرد.
پشتیبانی بهتر از ژستهای حرکتی
نمیتوان انکار کرد که پشتیبانی رابط کاربری MIUI از ژستهای حرکتی بهمراتب ضعیفتر از رقبایی مثل اکسیژن او اس وان پلاس است. بنابراین بهبود پشتیبانی از ژستهای حرکتی و تجربه روان و کاربرپسند بهره بردن از آنها هم یکی دیگر از مواردی است که در رابط کاربری شیائومی مجال پیشرفت بسیاری در آن دارد.
قابلیتهای بیشتر برای کاربران حرفهای
هایپر او اس میتواند با تعبیه قابلیتها و ویژگیهای حرفهایتر، کاربران بیشتری را با خود همراه کند. قابلیتهایی نظیر امکان آنلاک کردن بوت لودر، نصب رامهای سفارشی یا روت کردن دستگاه از جمله قابلیتهایی هستند که میتوانند آن را به گزینهای محبوبتر میان کاربران حرفهایتر تبدیل کنند.
بهره بردن از مد تاریک در سرتاسر سیستم
بهره بردن از مد تاریک در سرتاسر سیستم یکی از قابلیتهاییست که کاربران گوشیهای شیائومی مدتهاست از این کمپانی درخواست میکنند؛ اما هنوز موفق به دریافت آن نشدهاند! رابط کاربری جدید HyperOS فرصت مناسبی برای شیائومی است تا یکی از مهمترین درخواستهای کاربرانش را اجابت کند و قابلیت Dark Mode را بهطور کامل در سرتاسر رابط کاربری اعمال کند.
جمع بندی
رونمایی از رابط کاربری HyperOS یکی از جذابترین اتفاقاتی است که در چند سال اخیر برای شیائومی و کاربران پرشمار آن رخ داده است. علاقمندان به محصولات این گوشیساز چینی امیدوارند که Xiaomi بتواند با گذر از MIUI، ایرادات و نواقص آن را بهطور کامل برطرف کرده و تجربهای بهینه و پرامکانات را در اختیارشان قرار دهد.
در این میان مواردی مثل اپلیکیشنهای پیش فرض پرتعداد، نمایش تبلیغات فراوان، سرعت پایین انتشار آپدیتها، امنیت نه چندان بالا و بهینه نبودن سخت افزاری بیشتر از جمله مواردی هستند که میتوانند رویایی شیائومی برای ارائه یک رابط کاربری موفق و محبوب را نقش برآب کرده و خیلی سریع باعث شکست آن شوند.
شیائومی با موفقیت فراوانی که در فروش دو گوشی پرچمدار شیائومی 14 و شیائومی 14 پرو کسب کرد، با امیدهای فراوانی به سال 2024 نگاه میکند. پس باید منتظر ماند و دید این کمپانی چینی چگونه قصد دارد بر رقبای شناختهشدهاش در بازار غلبه کند.