استفاده از فیلترشکن

استفاده از فیلترشکن در ایران سخت‌تر می‌شود؛ هوش مصنوعی و سخت افزارهای چینی و روسی به کار گرفته شده‌اند

دولت ایران قصد دارد تا با توسل به ابزارهای هوش مصنوعی و سخت افزارهای محدود کننده استفاده از فیلترشکن را در کشور محدود نماید.

استفاده از اینترنت آزاد در بسیاری از کشورهای جهان جزو ابتدایی‌ترین حقوق شهروندی محسوب می‌شود؛ اما برخی از کشورها به‌واسطه مسائل مختلف سیاسی، مذهبی و فرهنگی دسترسی به اینترنت آزاد را برای شهروندان خود محدود می‌کنند که کشور ایران نیز جزو سردمداران فیلترینگ یا اخلال عمدی اینترنت در جهان محسوب می‌شود. حال با عنایت به آخرین اخبار داخلی و طبق اظهار نظر یکی از کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات، دولت قصد دارد تا با همکاری دو کشور چین و روسیه و به‌کارگیری سخت افزارهای این دو کشور، استفاده از اینترنت با فیلترشکن را محدود نماید.

ایجاد اخلال گسترده در سرعت استفاده از فیلترشکن

عمده نارضایتی‌های استفاده از اینترنت در کشورمان به هنگام استفاده از ابزارهای تغییر آی پی مانند فیلترشکن‌ها آشکار می‌شود. این موضوع به اختلالات عمدی که از سوی حکومت برای محدودسازی دسترسی به اینترنت انجام می‌پذیرد بازمی‌گردد. در روزهای اخیر نیز شاهد افت کیفیت و سرعت اینترنت در کشور بوده‌ایم که با توجه به تعرفه بسیار بالای بسته های اینترنتی در کشور باعث ایجاد اعتراض از سوی کاربران شده است.

فیلترشکن

یکی از کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات مجموع این اتفاقات را ناشی از علل متفاوتی همچون به‌روزرسانی نرم افزاری و مشکلات زیرساختی خواند؛ اما در نهایت سیاست‌گذاری‌‌های کلی ارائه اینترنت از سوی نهادهای بالادست در کشور را عامل اصلی اوضاع نابسامان اینترنت کشور دانست. عمده نارضایتی‌های این حوزه به‌خاطر استفاده از فیلترشکن است که کاربر را وادار می‌نماید تا برای دسترسی به یک پلت‌فرم محدود شده سرعت و کیفیت اینترنت را فدای فیلترینگ کند.

همچنین این کارشناس عنوان کرد:

این مسأله به اختلالاتی برمی‌گردد که با استفاده از وی پی ان ایجاد می‌شود. بنابراین باید دسته‌‌بندی‌های کندی سرعت را مشخص نماییم. تلاش دولت بر این است که استفاده از اینترنت با فیلترشکن را سخت کند؛ هرچند از نظر فنی کار سختی است، اما از سخت‌افزار چینی و روسی استفاده می‌کنند. در برخی از موارد اتفاقاتی در حال رخ دادن است که بسیار پیچیده‌تر و پیشرفته‌تر از مواردی است که در چین اتفاق افتاده است. به همین خاطر ابزارهای تغییر آی پی و فیلترشکن‌هایی که در چین کار می‌کند در ایران کار نمی‌کند. همچنین هوش مصنوعی به کمک دولت آمده است و مسیر تشخیص داده‌های انتقالی با فیلترشکن را شناسایی می‌کند. دولت به داده‌های انتقالی فیلترشکن و سرور‌های فیلترشکن نیاز دارد. در نتیجه ناچار است الگو‌های این داده‌ها را رصد کنند و از آن الگو‌ها حدس بزنند که این داده‌ها فیلترشکن است یا خیر.

آینده اینترنت کشور با توجه به محدودسازی فیلترشکن‌ها

با توجه به اجازه مداخله کشورهای چین و روسیه در وضعیت اینترنت کشور از طریق تامین سخت افزارهای نامشخص برای ایجاد محدودیت اینترنت آن هم در حالی که ممکن است این ابزارها در نهایت منجر به جاسوسی از شهروندان ایرانی از سوی این دو کشور شود و همچنین برنامه‌های از پیش تعیین شده دولت برای ایجاد سازوکارهای حکمرانی پذیر در پلتفرم‌های خارجی و طرح صیانت فضای مجازی از طریق فیلترینگ شدید اینترنت و محدودسازی آن، تنها می‌توان گفت که همه‌چیز برای قطع دسترسی مردم از اینترنت جهانی و همچنین ملی سازی اینترنت در کشور مهیا خواهد شد و بدین ترتیب باید در آینده‌ای نزدیک شاهد عملی شدن این طرح باشیم.

همچنین بخوانید:
ایران به جنگ اینترنت ماهواره‌ای ایلان ماسک می‌رود؛ آسمان را برای استارلینک تاریک کنید حضور پرتعداد موافقان طرح صیانت، فیلترینگ و محدودسازی اینترنت در مجلس جدید