فیبر نوری و 5G ایرانسل

وزیر ارتباطات از غرفه نمایشگاهی توانمندی های ایرانسل در حوزه فیبر نوری و 5G دیدن کرد

ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از غرفه نمایشگاهی توانمندی های ایرانسل در حوزه فیبر نوری و 5G بازدید و از تلاش‌های ایرانسل برای توسعه زیرساخت‌های ارتباطی تقدیر کرد.

در جریان پنجمین دوره رویداد هفته ایران دیجیتال، ایرانسل با برپایی یک غرفه نمایشگاهی، توانمندی‌های خود در حوزه فیبر نوری، 5G و… را به نمایش گذاشت.

این رویداد با عنوان «توسعه زیرساخت‌ها، اقتصاد شبکه و هوشمندسازی» برگزار شد و غرفه نمایشگاهی آن توسط گروه علمی-تحلیلی طیف در سالن همایش‌های سازمان مدیریت صنعتی تهران و در حضور دکتر سید ستار هاشمی (وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات)، مهندس حمید فتاحی (جانشین وزیر در امور ارتباطات و معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی یا رگولاتوری)، دکتر علی اصغر انصاری (معاون برنامه‌ریزی و نظات راهبردی وزارت ارتباطات)، دکتر بیژن عباسی آرند (مدیرعامل ایرانسل) و همچنین تعدادی از مدیران وزارت ارتباطات و مدیران عامل و مدیران ارشد اپراتورهای ارتباطی، فعالان صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات و اصحاب رسانه، دایر شد.

دکتر ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جریان برگزاری این نمایشگاه، از غرفه ایرانسل بازدید کرد و ضمن تقدیر از تلاش‌های ایرانسل برای توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و خدمات‌رسانی به مردم، توسعه بیش از پیش زیرساخت‌ها و خدمات را خواستار شد.

فیبر نوری و 5G ایرانسل

همچنین دکتر بیژن عباسی آرند، مدیرعامل شرکت ایرانسل نیز در جریان این بازدید، اقدامات ایرانسل در توسعه فیبر نوری و 5G در ایران را تشریح کرد و افزود تعداد سایت های نسل پنجم ایرانسل به 1145 سایت افزایش یافته است. به‌گفته عباسی آرند، این اپراتور در حال حاضر در هشت شهر کشور، یعنی بابل، صدرا، شیراز، اراک، کرج، ماهدشت،‌چهاردانگه و گلستان، سرویس فیبر نوری را در اختیار مشترکان خود قرار داده و پروژه حفاری و کابل‌کشی فیبر نوری در بیش از 120 شهر دیگر نیز در حال پیگیری است.

فیبر نوری و 5G ایرانسل

وزیر ارتباطات نیز با اشاره به سیاست‌های دولت جدید در زمینه توسعه فیبر نوری، بیان کرد ما هم در این زمینه تکلیف قانونی داریم و هم به توسعه فیبر نوری اعتقاد داریم؛ اما طبیعی است که تغییراتی در روش‌های اجرا به‌وجود بیاوریم. وی در ادامه اضافه کرد:

طبق گزارش‌های به‌دست آمده، در حال حاضر بالغ بر 110 میلیون مشترک اینترنت همراه و بیش از 11 میلیون مشترک اینترنت ثابت داریم که از این تعداد، کمتر از 5 درصد مشترک سرویس فیبر نوری FTTx هستند؛ این در حالی است که طبق آمارها و با مقایسه با شرایط سایر کشورهای جهان، متوجه می‌شویم که باید نرخ جذب (take-up rate) پروژه فیبر نوری را به کف 30 درصد اتصال در کشور برسانیم.

وزیر ارتباطات افزود اصل پروژه فیبر نوری در سر جای خود باقی است؛ اما واقع‌گویی به مردم، تضمین کیفیت سرویس و تامین به موقع تجهیزات حتی از طریق واردات، سه نکته مهم و مورد تاکید و خط قرمز وزارت ارتباطات در دولت جدید هستند.

فیبر نوری و 5G ایرانسل

ستار هاشمی با اشاره به موضوع محتوا به‌عنوان یکی از چالش‌های عدم توسعه زیرساخت ثابت، اظهار کرد در برنامه ارائه شده به مجلس شورای اسلامی، حمایت از تولید محتوا، یکی از محورهای شش‌گانه بود. این کار وظیفه اصلی وزارت ارتباطات نیست، اما باید با همکاری مرکز ملی فضای مجازی به موضوع اقتصاد محتوا نیز بپردازیم؛ چرا که اگر اقتصاد محتوا اتفاق نیفتد، تزریق منابع دولتی در بلندمدت جوابگو نخواهد بود. وی اضافه کرد نباید وارد تصدی‌گری شویم و باید مفهوم تسهیلگری دولت را بازخوانی کنیم. در کنار منابع انسانی و بودجه، زمان نیز یکی از مهم‌ترین منابع ما محسوب می‌شود. او افزود دعوا با فناوری، ظرفیت‌های ما را از بین می‌برد و باید اقدامات اقناعی و ترویجی در این زمینه انجام دهیم.

وزیر ارتباطات به موضوع توسعه شبکه نسل پنج تلفن همراه یا فناوری 5G نیز اشاره کرد و خواست موضوع واگذاری فرکانس، هر چه زودتر تعیین تکلیف شود.

برگزاری سمینار فیبر نوری و 5G

در جریان این رویداد، یک سمینار با موضوع فیبر نوری و 5G و با عنوان «ناترازی در کمین اینترنت: شبکه فیبری نوری FTTH و 5G» برگزار شد که معاون فنی و مهندسی ایرانسل نیز در آن حضور داشت. دکتر صادق عباسی شاهکوه (مشاور وزیر و مجری طرح توسعه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها) به‌همراه مدیران عامل شرکت‌های آسیاتک، صبانت، فناپ تلکام، پیشگامان توسعه ارتباطات و ارگ جدید، از دیگر مسئولان حاضر در این سمینار بودند.

فیبر نوری و 5G ایرانسل

این سمینار به بررسی چالش‌های موجود در پروژه فیبر نوری و مسیر پیش روی این پروژه و همچنین سیاست‌ها و مقررات لازم در دولت چهاردهم به‌منظور رفع موانع پروژه فیبر نوری، پرداخت و حاضران نیز نظرات خود را به اشتراک گذاشتند. بولوردی، معاون فنی و مهندسی ایرانسل در این سمینار به موضوع واگذاری فرکانس و توسعه نسل جدید ارتباطات، اشاره کرد و افزود باید در سیاست‌های واگذاری فرکانس، تجدیدنظر شود تا بتوانیم از این ظرفیت ملی به بهترین شکل و با بهره‌وری حداکثری، بهره‌برداری کنیم.

فیبر نوری و 5G ایرانسل

به‌گفته بولوردی، یکی از چالش‌های فعلی در زمینه توسعه فیبر نوری، تامین مودم است و در حال حاضر پروژه فیبر نوری ایرانسل به مرحله‌ای رسیده که دغدغه تامین مودم داریم. در همین راستا، ایرانسل بالغ بر 50 هزار مودم را به شرکت‌های داخلی سفارش داده است. او همچنین در رابطه با مشکلات حفاری فیبر و آسیب به مبلمان شهری و چالش‌های دریافت مجوز (به‌خصوص در کلانشهرها)، خواستار استفاده از ظرفیت‌هایی مثل شبکه توزیع برق برای کابل‌کشی فیبر شد.

معاون فنی و مهندسی ایرانسل از سرمایه‌گذاری بیش از 300 تا 400 میلیون دلاری این شرکت برای حفظ کیفیت شبکه خبر داد و از لزوم توسعه سرویس اینترنت ثابت فیبر نوری و ایجاد همگرایی بین سرویس‌های همراه و ثابت، سخن گفت.

همچنین بخوانید:
فعال سازی سیم کارت ایرانسل در یک دقیقه بسته مکالمه رایگان و ارزان ایرانسل {تنها روش واقعی} راهنمای فعال سازی و حذف آهنگ پیشواز ایرانسل آموزش فعال کردن پیشوازهای خاص (مخاطب در حال مکالمه، عبادت، غمگین)

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*