آینده گوشی‌های موبایل

این تکنولوژی‌های جدید آینده گوشی‌های موبایل را دگرگون می‌کنند

آینده گوشی‌های موبایل در گرو پیشرفت تکنولوژی‌های نوین است. برخی فناوری‌های در حال پیشرفت آماده‌اند تا زندگی کاربران را متحول کنند.

عبارت «به سرعت در حال تکامل» به بهترین شکل فناوری تلفن همراه را توصیف می‌کند. این ابزار تا دهه ۱۹۷۰ وجود نداشت، اما از آن زمان تاکنون مفهوم کلی ارتباطات را متحول کرده است. اولین تماس تلفن همراه در سال ۱۹۷۳ انجام شد و پنجاهمین سالگردش را در سال ۲۰۲۳ جشن گرفتند. مارتین کوپر، مخترع اولین تلفن همراه تایید کرد که گوشی‌های موبایل در ابتدا به‌عنوان ابزاری برای ساده‌تر کردن کار مشاوران املاک وارد بازار شدند.

با استفاده از تلفن همراه، مشاوران املاک می‌توانستند به طور مؤثری بهره‌وری خود را دو برابر کنند که جذب مشتری و افزایش قابل توجه درآمد را به همراه می‌آورد.

گوشی‌های موبایل از تولد تا تکامل

امروزه این ابزار همراه چیزی است که تقریبا همه مردم دنیا از آن استفاده می‌کنند. علاوه بر این، بر اساس یک نظرسنجی که سال ۲۰۲۲ انجام دادیم، حدود ۱۲٪ از مصرف‌کنندگان هر سال تلفن همراه خود را ارتقا می‌دهند. تقریبا ۵۵٪ هم گوشی‌های موبایل خود را هر دو تا سه سال یک‌بار تعویض می‌کنند. فناوری تلفن به‌طور فزاینده‌ای پیچیده‌تر می‌شود و به شکل یکپارچه‌تر با تعداد بیشتری از ابزارها و دستگاه‌های زندگی ما ادغام می‌شود.

آینده گوشی‌های موبایل نه تنها هدف بازطراحی شیوه تعامل مصرف‌کنندگان با یکدیگر را دارد، بلکه نوید انقلابی در نحوه انجام کارهای روزمره را می‌دهد. این فناوری‌های نوظهور آماده‌اند تا بار دیگر ما را به قلمروهای ناشناخته هدایت کنند و جنبه‌های بی‌شماری از زندگی مدرن را بهبود ببخشند یا حتی به امکانات جدیدی دست یابند.

فناوری 5G و متحول کردن قابلیت‌ها در آینده گوشی‌های موبایل

آینده گوشی‌های موبایل

فناوری 5G جدیدترین نسخه از چشم‌انداز پوشش موبایلی است که تلفن‌های همراه را توانمند می‌سازد.. شرکت کوالکام، یکی از بازیگران کلیدی در توسعه فناوری 5 جی، این فناوری را «یک نوع شبکه جدید طراحی‌شده برای اتصال تقریبا همه افراد و اشیا از جمله ماشین‌ها و دستگاه‌ها» توصیف می‌کند.

تغییر به 5 جی بیشتر در زمینه سرعت است و مثلا دانلود یک فایل ویدیویی HD در چند ثانیه را ممکن می‌کند. این فناوری اما امکانات بیشتری هم فراهم می‌آورد. گوشی‌های موبایل اکنون به لطف توانایی‌های ارتباطی این استانداردهای جدید بیش از هر زمان دیگری توانمند عمل می‌کنند. ابزارهایی مانند تماس ویدیویی که زمانی حتی با پیشرفته‌ترین تلفن‌ها نیز ناسازگار بودند، اکنون با سرعت و قابلیت‌های 5G به واقعیت تبدیل شده‌اند.

با این اوصاف، فعالان صنعت هم‌اکنون درباره جهش بزرگ دیگری با ظهور قابلیت‌های 6G صحبت می‌کنند. فناوری قبلی سریع است و تاخیر کمتری نسبت به نسل‌های قبلی دارد تا امکان افزایش عملکرد در دنیای ابزارهای واقعیت افزوده را فراهم آورد. به نظر می‌رسد 6G آماده است تا استفاده از طیف رادیویی، سرعت و بارگذاری نقاط اتصال را بهبود بخشد.

ابزارهای هوش مصنوعی برای تصویربرداری

آینده گوشی‌های موبایل

کاربرد ابزارهای هوش مصنوعی هر روز بیشتر مشخص می‌شود. برنامه‌های مبتنی بر متن و قابلیت‌های تولید تصاویر در صدر اخبار قرار دارند، اما هوش مصنوعی می‌تواند بسیار فراتر از این عمل کند. یکی از حوزه‌هایی که هوش مصنوعی واردش شده، تنظیمات دوربین در تلفن‌های همراه است. ادغام هوش مصنوعی به عکاسان مشتاق کمک می‌کند تا مجموعه تصاویر خود را سازماندهی کرده و ویرایش‌هایی بی‌نقص انجام دهند. ویرایش پیشرفته می‌تواند سوژه را برجسته‌تر یا عناصر ناخواسته پس‌زمینه را حذف کند.

هوش مصنوعی ادغام شده همچنین در خود تلفن‌های همراه نمایش داده می‌شوند. نیازی به دانلود هیچ برنامه‌ای برای استفاده از قابلیت‌های پیشرفته هوش مصنوعی نیست. اگر اخیرا گوشی جدیدی خریداری کرده‌اید، احتمالا این امکانات به طور پیش فرض در تلفن شما وجود دارند! به عنوان مثال، سامسونگ هم‌اکنون عملگرهایی مانند ویرایش‌های تولیدی و طراحی با هوش مصنوعی را انجام می‌دهد.

جدیدترین گوشی‌های سامسونگ گلکسی اس همچنین از قابلیت Enhance-X پشتیبانی می‌کنند که کیفیت تصاویر معمولی دستگاه را به طور قابل توجهی بهبود می‌بخشد. ویژگی Life Effect هم انیمیشن‌ها و بهبودهای بیشتر را به تصاویر اضافه می‌کند.

نقش ماده گرافین در آینده گوشی‌های موبایل

آینده گوشی‌های موبایل

گرافین را به‌عنوان ماده‌ای فوق‌العاده برای آینده معرفی کرده‌اند. ماده سبک گرافین انعطاف‌پذیر و به طرز باورنکردنی نازک است (به ضخامت یک اتم فشرده شده). گرافن یا گرافین همچنین یک محصول رسانای چندمنظوره و احتمالا بهترین رسانای گرما و برق است که بشر تاکنون کشف کرده. ماده مذکور می‌تواند هم به‌عنوان ماده ساخت خارجی و هم به‌عنوان پایه‌ای برای ساخت ریزپردازنده‌ها و سایر اجزای داخلی نقش ایفا کند.

این ماده سبک هم‌اکنون در ساخت هدفون‌ها، کلاه‌های ایمنی مقاوم در برابر ضربه و حتی قطعات هواپیما به کار می‌رود. به‌عنوان یک ویژگی در آینده گوشی‌های موبایل، گرافین می‌تواند استحکام چشمگیر و محافظت در برابر ضربه ارائه دهد. به‌جای اتکا به قطعات پلاستیکی و آلومینیومی، دستگاه‌های ساخته‌شده از گرافین می‌توانند با سبکی این مواد رقابت کنند یا حتی از آن‌ها پیشی بگیرند.

افزون بر این، نازکی این ماده می‌تواند به توسعه تلفن‌های کوچک‌تر کمک کند. این ساختار کربنی همچنین احتمالا در توسعه باتری نقش داشته باشد؛ زیرا باتری‌های ترکیب‌شده با گرافین در مراحل اولیه، ظرفیت انرژی‌ فراتر از نوع لیتیوم یونی نشان داده‌اند.

تغییر در فرم و شکل آینده گوشی‌های موبایل

آینده گوشی‌های موبایل

مفهوم «تلفن» همیشه حول محور شکل اولیه آن می‌چرخید. در ابتدا تلفن شبیه به یک واکی‌تاکی بزرگ بود و طراحی‌های بعدی تقریبا از سوی هر تولیدکننده بزرگی این الگو را دنبال کرده‌اند. این ابزارها صفحه‌نمایش در مرکز به همراه دکمه‌هایی در پایین آن و یک بلندگو در بالا و میکروفونی در پایین بدنه دارند. طراحی به یک قالب مستطیلی درآمده که طرح‌بندی اصلی گوشی‌های سیمی را شبیه‌سازی می‌کند.

گوشی‌های تاشو و طراحی‌های مشابه مدرن به دنیا آمدند، اما هیچ گوشی واقعا دی‌ان‌ای اساسی «تلفن» بودن را به چالش نکشیده. تلفن چیزی است که بدون توجه به انتخاب‌های طراحی هر سازنده، بلافاصله آن را تشخیص می‌دهید. حالا اما به نظر می‌رسد این وضعیت در آینده گوشی‌های موبایل تغییر کند.

با امکان تعبیه تراشه‌ها و سخت‌افزارهای کوچک‌تر درون ابزارها، دستگاه‌های جانبی مانند ساعت‌های هوشمند می‌توانند بخش قابل‌توجهی از وظایف ارتباطی تلفن را بر عهده بگیرند. شکل‌های دیگر مانند پین‌های یقه، گیره‌ها، و زیور آلاتی مانند عینک‌های هوشمند نیز در حال ورود به این حوزه هستند. عینک‌ها به‌ویژه توسعه‌ای جذاب به شمار می‌روند.

هوش مصنوعی در ابزارهای ارتباطی و ارائه خدمات ترجمه

آینده گوشی‌های موبایل

بهبودهایی که هوش مصنوعی می‌تواند به دنیای آینده گوشی‌های موبایل بیاورد، تنها به افزودنی‌های سرگرم‌کننده محدود نمی‌شود. هوش مصنوعی پیش از این وارد دنیای ابزارهای کمکی شده و به کاربران اطلاعاتی را ارائه می‌دهد که ممکن است به دنبال آن باشند. همین ظرفیت کمکی در کنار ابزارهای زبانی هوش مصنوعی قوی‌تر ظاهر می‌شود.

با توجه به توانایی آن در جمع‌آوری حجم عظیمی از اطلاعات و ارائه آن‌ها به‌صورت درخواستی، جای تعجب نیست که هوش مصنوعی در نهایت به عامل کلیدی در خدمات ترجمه تبدیل شود. توانایی AI در پردازش حجم زیادی از داده‌ها این امکان را می‌دهد که گرامر، واژگان، رسانه‌های خاص گویش و حتی اصطلاحات عامیانه را هضم کند و به‌صورت دقیق و روان به زبان‌های دیگر انتقال دهد.

نتیجه نهایی یک سیستم هوش مصنوعی قدرتمند است که می‌تواند مانع زبانی بین سخنگویان هر جفت زبانی را بدون توجه به فاصله یا تفاوت از بین ببرد. فناوری AI در حال حاضر در برنامه‌های یادگیری زبان تأثیر خود را نشان داده. از نظر عملکردی، این به معنای شبکه گسترده‌تر ارتباطات تجاری، تجربه‌ای غنی‌تر از گردشگری جهانی، و درک عمیق‌تر از مردم و فرهنگ‌هایی است که در آن سوی افق وجود دارند.

بهبود حسگرهای بیومتریک و افزایش امنیت در تلفن‌های همراه

آینده گوشی‌های موبایل

حسگرهای بیومتریک در حال پیشرفت مداوم هستند و با ادغام آن‌ها در تلفن‌های هوشمند، ایمنی دستگاه‌ها به سطح بالاتری ارتقا پیدا می‌کند. یکی از واقعیت‌های آشکار تلفن‌های هوشمند امروزی، کمبود اعتماد میان کاربران است.

در سال ۲۰۱۷، شرکت Bitdefender  گزارش داد که تا ۹۰٪ از مصرف‌کنندگان اروپایی نسبت به شکاف‌های امنیتی در فناوری IoT بی‌اعتماد هستند. این روند همچنان به‌عنوان یک موضوع مورد بحث به مدت طولانی در میان دستگاه‌های همراه باقی مانده. کاربران معمولا امنیت لپ‌تاپ‌ها یا رایانه‌های رومیزی خود را جدی می‌گیرند؛ُ اما اغلب این تجربه را به دستگاه‌های همراه خود منتقل نمی‌کنند.

با اینکه سامسونگ از سال ۲۰۱۹ حسگرهای اثر انگشت اولتراسونیک پیشرفته‌ای را در گوشی‌های پرچمدار خود گنجاند، این فناوری همچنان در دنیای تلفن همراه یک حوزه خاص باقی مانده. حسگرها در ابتدا با چالش‌هایی همراه بودند، اما پیشرفت‌های اخیر این ابزار را به‌طور چشمگیری بهبود داده‌اند. انتظار می‌رود از سال ۲۰۲۵ دستگاه‌های اندرویدی بیشتری حسگرهای اثر انگشت اولتراسونیک را به‌عنوان استاندارد در مدل‌های خود تعبیه کنند.

امکان پردازش مستقیم ابری در آینده تلفن همراه

آینده گوشی‌های موبایل

فناوری ابری چیزی جدیدی نیست. این فناوری در دهه ۱۹۶۰ با ظهور اینترنت اولیه شکل گرفت و چند دهه بعد با ورود اصطلاح ابر به فرهنگ واژگان رایانش در سال ۱۹۹۳ به بلوغ رسید. در هزاره جدید، فناوری ابری به قدرت بیشتر دست یافته و پایه‌ای برای مهم‌ترین وظایف رایانه‌ها ایجاد کرده است.

با این حال، ممکن است فناوری‌های ابری هنوز راه زیادی برای بهره‌برداری کامل داشته باشند. در کنگره جهانی موبایل ۲۰۲۲ بارسلونا، یک نمونه اولیه جدید از آن معرفی کردند که چرخشی نوآورانه در توسعه رایانش ابری را برای آینده گوشی‌های موبایل نشان داد. همین پروژه به‌جای استفاده از منابع محلی در زیرساخت فیزیکی یک تلفن هوشمند، طراحی تلفنی را پیشنهاد کرد که قدرت پردازشی خود را مستقیما از ابر دریافت می‌کرد.

بدین ترتیب یک تلفن می‌تواند هر وظیفه‌ای را بدون نیاز به داشتن سخت‌افزارهای فیزیکی انجام دهد. پس تلفن قادر خواهد بود به یک صفحه‌نمایش، باتری و چند ابزار شبکه‌ای محدود شود و سایر سخت‌افزارهای مورد نیازش را به‌طور یکپارچه از سرور ابری دریافت کند. با ترکیب این فناوری و باتری‌های ترکیب‌شده با گرافین، تلفن‌ها می‌توانند به حدی کوچک شوند که قادر به تصور نیستید!

موج فناوری eSIM و بهینه‌سازی ارتباطات شخصی

آینده گوشی‌های موبایل

فناوری eSIM نیز نسبتا به تثبیت رسیده. ابزارهای لازم برای دستیابی به یک سیم‌کارت تعبیه‌شده درونی، از سال ۲۰۱۰ وجود داشته‌اند و در سال ۲۰۱۶ جایگاه اصلی در بازار پیدا کردند. همه تلفن‌های موجود در بازار با این فناوری سازگار نیستند، اما eSIM گزینه‌ای عالی برای مشتریان تجاری و سازمانی تلفن همراه و همچنین کاربران عادی محسوب می‌شود. برخلاف سیم‌کارت فیزیکی، eSIM را مستقیما در تلفن ادغام کرده‌اند.

از نظر عملی، این به معنای امکان حذف یک ویژگی سخت‌افزاری دیگر توسط توسعه‌دهندگان تلفن است که فضای ارزشمندی را داخل دستگاه آزاد می‌کند. برای مصرف‌کنندگان، eSIM به معنای حذف نیاز مراجعه به فروشگاه شبکه تلفن همراه برای فعال‌سازی یک تلفن جدید یا دریافت سیم‌کارت جایگزین در صورت گم شدن یا آسیب دیدن تلفن است.

تکنولوژی تازه همچنین مسافرت را آسان می‌سازد. فعال‌سازی eSIM هنگام ورود به یک کشور جدید بسیار آسان‌تر از حمل و تعویض سیم‌کارت‌ها برای حفظ ارتباط است. تلاش برای پذیرش گسترده‌تر eSIM یک گام مهم به‌سوی کاربردهای اینترنت اشیا (IoT) محسوب می‌شود. با پشتیبانی دستگاه‌های بیشتر از eSIM، طیف وسیع‌تری از تجهیزات و ابزارهای بهره‌وری را می‌توانیم از طریق ابزارهای تلفن همراه و روش‌های راه دور مدیریت کنیم.

محاسبات فضایی برای تسهیل جلسه‌های مجازی

آینده گوشی‌های موبایل

وعده‌های فناوری واقعیت افزوده (AR) کاملا تحقق‌یافته، دهه‌هاست که در تصور جوامع آینده‌نگر بر پرده نقره‌ای به تصویر کشیده شده است. ارتباطات هولوگرافیک در داستان‌های علمی تخیلی آن‌قدر رواج دارد که شاید تعجب‌آور باشد این فناوری هنوز چندان به دنیای واقعی راه پیدا نکرده است. البته حالا به نظر می‌رسد که این وضعیت احتمالا در آینده‌ای نزدیک تغییر کند.

فناوری AR در کنار ابزارهای واقعیت مجازی (VR) و واقعیت ترکیبی (MR) با سرعت زیادی مسیر پیشرفت را طی می‌کند. فناوری‌ها قبلا در حوزه‌هایی مانند سرگرمی و دیگر زمینه‌ها تأثیر گذاشته‌اند. برای مثال به هدست‌های بازی‌های VR  و نوآوری‌هایی مانند Apple Vision Pro و Meta Quest 2 نگاه کنید. نوآوری‌های جدید ممکن است در نهایت نیاز به هدست‌های حجیم و گران‌قیمت را از بین ببرند و ابزارهای AR را از طریق تلفن همراه وارد فضای اتاق کاربر کنند.

این تحول می‌تواند جلسات با افراد از سراسر جهان را شخصی‌تر و مستقیم‌تر کند. امکان عبور از محدودیت‌های پنجره‌های نمایشی فراهم شود و شرکت‌کنندگان را به‌گونه‌ای نشان می‌دهد که گویا در همان فضا حضور دارند. افزون بر این، ممکن است رندرهای سه‌بعدی بی‌نقصی از ابزارهای ارائه، درست مقابل چشمان حاضران جلسه ایجاد کند. ابزارهای نوین، جایگزین اسلایدهای سنتی پاورپوینت می‌شوند که سال‌ها بر جلسات حاکم بوده‌اند.

در گجت نیوز بخوانید:
ورود به عصر جدید گجت های پوشیدنی با AI Pin + ویدیو سامسونگ با هوش مصنوعی دوربین گوشی های سری گلکسی S24 را دگرگون کرده است به زودی می‌توانید از طریق اینترنت، عزیزان خود را بغل کنید دوقلوی دیجیتال چیست و چطور می‌تواند خطرات سلامتی را پیش بینی کند؟

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*