عدهای از ماشین بازها بنتلی و جمع کثیری از آنها رولزرویس را برند اول خودروهای فوق لوکس جهان میدانند. کدام یک از این دو برند، برنده میشود؟
وقتی صحبت از برندهای خودروسازی فوق لوکس جهان میشود، ناخودآگاه به شرکتهای بزرگ و مشهوری همچون، مرسدس بنز، پورشه، لامبورگینی و… فکر میکنیم، اما تکلیف بنتلی و رولزرویس چه میشود؟ قطع به یقین این دو خودروساز، لوکسترین برندهای دنیا هستند و هیچ کس نمیتواند برخلاف آن ادعا کند.
برند اول خودروهای فوق لوکس جهان کیست؟
شاید اگر از عامه مردم بپرسید که لوکسترین برندهای خودروسازی جهان کدامند، به شرکتهای فوق و چند نام دیگر فکر کنند، اما ماشین بازها و عاشقان جاده، به یاد رولزرویس و بنتلی بریتانیایی میافتند. قریب به یک قرن و شاید هم بیشتر است که این خودروساز لوکس ساز، رقیب یکدیگر هستند و سعی دارند از هم سبقت بگیرند. (برای مدتی کوتاه بنتلی تحت کنترل روزلزرویس بود، اما خیلی زود از یکدیگر جدا شدند تا رقابت خود را به صورت جدیتر آغاز کنند)
شکی نیست که برندهای مرسدس و بی ام و هم خودروهای لوکس طراحی و تولید میکنند، اما «فوق لوکس» به گروهی از ماشینهای لوکس دست ساز گفته میشود که قفل سطوح بالاتر را شکسته و تجملات را چند درجه بالاتر بردهاند. بنتلی و رولزرویس دو شرکت اعجوبه در زمینه خلق خودروهای بینظیر هستند که مشخصه بارز محصولاتشان عبارتنداز: سواری نرم به لطف سیستم تعلیقهای پیشرفته، کابینهای لاکچری، امکانات سفارشی بینهایت و زیبایی خارق العاده!
مختصری راجع به بنتلی
برند بنتلی در سال 1919 میلادی چشم به جهان گشود و در طی سالیان دراز فعالیت حرفهای خود، چالشهای زیادی را پشت سر گذاشت و از فراز و نشیبهای بسیاری جان سالم به در برد. در دو دهه 20 و 30 میلادی بود که خودروهای مسابقهای بنتلی گل کاشتند و در مسابقات 24 ساعته لمان به موفقیتهای زیادی دست یافتند.
دستاوردهای مسابقات 24 ساعته لمان، بنتلی را بر سر زبانها انداخت و به این برند نوپا اعتبار بخشید. گرچه کار بنتلی با ماشینهای مسابقهای آغاز شد، اما در ادامه تصمیم گرفت به سراغ طراحی و تولید خودروهای لوکس برود و هم اکنون عمده محصولاتش در سه مدل کانتیننتال، فلاینگ اسپور و بنتایگا خلاصه میشود.
بیشتر بخوانید:
عجیب ترین اتومبیل هایی که خودروسازان لوکس ساختهاند
مختصری راجع به رولزرویس
در سال 1905 میلادی بود که دو شریک به نامهای چارلز رولز و هنری رویس با یکدیگر تصمیم گرفتند یک برند جدید به نام رولزرویس ایجاد کنند که بعدا مرزهای لاکچری بودن و تجملات را جابهجا کرد. این برند بریتانیایی همچون بنتلی گل کاشت و توانست با فناوریهای پیشرفته و مدرن و مواد و متریال گران قیمت و نادر، محصولاتی هنری خلق کند. محصولات رولزرویس در حال حاضر به چهار مدل گوست، فانتوم، کالینان و اسپکتر منحصر میشود. (برای مثال رولزرویس اسپکتر یکی از لوکسترین خودروهای الکتریکی 2023 بوده)
کالینان و بنتایگا در زیر ذره بین
تا پیش از اینکه شاسی بلندها بازار خودرو جهان را تسخیر کنند، بنتلی و رولزرویس به خاطر طراحی و تولید سدانها و کوپههای لوکس خود شناخته میشدند، اما به محض تصاحب بازار و شهرت اسیوویها، این دو خودروساز تصمیم گرفتند با عرضه کالینان و بنتایگا، رقابت ماشینهای لوکس را به دسته شاسی بلندها ببرند.
آسان نیست که بخواهیم به مقایسه دو شاسی بلند رولزرویس کالینان و بنتلی بنتایگا بپردازیم، چرا که این دو خودرو با یکدیگر تفاوتهای بزرگی دارند. مهمترین وجه تمایز آنها را باید قیمتشان دانست. با این حال امکان تعیین قیمت نهایی برای هیچ یک از این دو SUV میسر نیست و بسته به امکانات سفارشی ساز شده و عوامل متعدد دیگر، قیمتها میتواند از حداقل تا حداکثر در تغییر باشد. در مقام مقایسه، قیمت پایه بنتایگا نزدیک به 110 هزار دلار ارزانتر از رقیب است.
وجه تمایز بعدی این دو شاسی بلند، پیشرانههایی است که دارند. قدرتمندترین موتوری که زیر کاپوت بنتلی بنتایگا تعبیه شده، یک 4.0 لیتری 8 سیلندر توئین توربو است که میتواند حداکثر 550 اسب بخار قدرت تولید کند. رولزرویس کولینان هم مجهز به یک پیشرانه 6.75 لیتری 12 سیلندر توئین توربو شده که قادر به تولید 570 تا 600 اسب بخار قدرت است.
گرچه قدرت و توان خروجی کالینان بهتر است، اما شتاب گیری صفر تا صد بنتایگا بهتر بوده و مصرف سوخت کمتری هم دارد. با این حال برای اینکه بتوانیم برنده این دو خودرو فوق لوکس را مشخص کنیم، قیمت و پیشرانه یا شتاب گیری 0-100 نباید ملاک قرار بگیرند.
آنچه باعث میشود که خودروهای بنتلی و رولزرویس فوق لوکس به نظر برسند، کابین و مجموعه امکانات و تجهیزاتی است که دارند. با نشستن در کابین آنها، اولین واژهای که به ذهن متبادر میشود، آرامش و آسایش است. کافی است برای یک مرتبه داخل محصولات این دو برند بنشینید تا متوجه شوید که چرا این قدر گران قیمت هستند.
بیشتر بخوانید:
۷ قابلیت شگفت انگیز خودروهای لوکس که در سالهای اخیر معرفی شدهاند
نگاهی به داخل بنتلی بنتایگا EWB
گفتیم که ملاک فوق لوکس به نظر رسیدن یک خودرو، پیشرانه و قدرتی که تولید میکند نیست و سواری مجلل و نرم، دو عامل از مجموعه عوامل تأثیرگذار به حساب میآیند. در میان سبد محصولات بنتلی، فلاینگ اسپور را باید نزدیکترین رقیب برای رولزرویس فانتوم EWB بدانیم، اما این سدان در جدیدترین نسخه خود بیش از هر چیزی روی جذابیت رانندگی تمرکز کرده است.
بنتایگا یک شاسی بلند لاکچری بوده که شباهتهای زیادی به لیموزین دارد و به همین دلیل است که کابین آن مورد توجه قرار گرفته و باید از آن صحبت کرد. چرم ارگانیک و تریم چوبی واقعی و پنلهای آلومینیومی، مهمترین تزئینات این شاسی بلند هستند که با پشم خالص بره که تشکیل دهنده اجزای تشکیل دهنده است، هماهنگی دارند.
نگاهی به داخل رولزرویس فانتوم EWB
نمیتوانید سدانی لوکستر از رولزرویس فانتون پیدا کنید، زیرا این برند بریتانیایی موفق شده تمام توان و رمق خود را به کار بگیرد تا نفیسترین و کمیابترین ویژگیهای صنعت خودروسازی را به داخل کابین فانتوم بیاورد. نسخه کشیده این خودرو که با نام اکستند شناخته میشود، 130 سانتی متر فضای پا در قسمت عقب دارد.
با این اوصاف، فانتوم EWB یکی از جادارترین صندلیهای عقب در میان تمام خودروهای جهان را داراست. از طرفی این محصول فوق لوکس، قابلیتهای شخصی سازی شده بی نهایت داشته و به عنوان یک مشتری میتوانید هر آپشنی را که بخواهید به آن اضافه کنید.
فروش رولزرویس بیشتر بوده یا بنتلی؟
امروزه هر کسی که به سراغ خرید خودرو از بنتلی و رولزرویس میرود، جایگاه و وضعیت اجتماعی و اقتصادی خودش را به نمایش میگذارد. یکی از دلایل موفق شدن دو خودروساز فوق، قرار گرفتن آنها در زیر چتر فولکس واگن و بی ام و است. در سال 2023 میلادی بود که رولزرویس توانست آمار فروش خوبی را تجربه کند و 6 هزار و 32 دستگاه خودرو در 50 کشور فروخت.
از آنجایی که قیمت محصولات بنتلی به صرفهتر و ارزانتر بوده، فروش بیشتری در سال 2023 داشته و در مجموع بیش از دو برابر رولزرویس، خودرو فروخته است. (نزدیک به 13 هزار و 560 دستگاه) 44 درصد از این آمار فروش در دو سال گذشته، مربوط به بنتلی بنتایگا بوده است.
بیشتر بخوانید:
لوکس ترین خودروهای بازار ایران ؛ چند میلیاردی های دوست داشتنی
برنده رقابت کدام است؟
اگر برای تعیین برنده و بازنده به آمار فروش این دو برند معروف رجوع کنیم، قطع به یقین بنتلی رتبه اول را به خود اختصاص میدهد. با این حال فروش ربطی به لوکس بودن یک خودرو ندارد و در اینجا دقیقا ماجرا بالعکس شده است.
در واقع اعتقاد بر این است که یک خودرو لوکس در دسترس همه نیست و تنها طیف بسیار کوچکی از مردم توان خرید چنین ماشینهایی را دارند. با همین ادعا باید گفت که رولزرویس به علت قیمت گرانتر، موتور 12 سیلندر منحصربهفرد و کابین مجلل و تیراژ تولید اندک، لوکستر از بنتلی است. با این حال وقتی گفته میشود که رولزرویس لوکستر است، به این معنا نیست که بنتلی جایگاهی ندارد و قطعا هر دو به یک اندازه محصول لوکس دارند.