پیکسل سوختگی نمایشگر

پیکسل سوختگی نمایشگر چیست و آیا قابل رفع است؟ راهنمای جامع

آیا پیکسل سوختگی نمایشگر قابل تعمیر است؟ با بررسی علائم، تست صفحه و راهکارهای ارائه شده، شانس خود را برای رفع این مشکل امتحان کنید.

آیا تا به حال برایتان پیش آمده که در اوج تماشای یک سریال جذاب در نتفلیکس، ناگهان با چند نقطه سیاه مزاحم در وسط صفحه نمایش تلویزیون خود مواجه شوید؟ این نقاط هرچند کوچک، می‌توانند بسیار آزاردهنده باشند و لذت تماشا را از شما بگیرند. در اغلب موارد، این نقاط در واقع پیکسل‌های مرده یا به اصطلاح پیکسل سوخته هستند.

پیکسل سوختگی نمایشگر به چه معناست؟

نمایشگر

پیکسل سوخته یک مربع کوچک سیاه روی صفحه نمایش است که برخلاف پیکسل‌های مجاور، حتی با تغییر رنگ صفحه همچنان خاموش و بدون نور باقی می‌ماند. این عارضه می‌تواند در هر قسمتی از نمایشگر ظاهر شود، اما قرار گرفتن آن در مرکز دید، تجربه‌ای به مراتب ناخوشایندتر است. اگر تعداد یا اندازه پیکسل‌های سوخته به حدی باشد که نتوانید آن‌ها را نادیده بگیرید، شاید وسوسه شوید که یک نمایشگر جدید تهیه کنید.

اما اگر در شرایط اقتصادی محدودی قرار دارید، یا شاید پیکسل سوخته در نقطه‌ای از صفحه قرار گرفته که چندان به چشم نمی‌آید، راهی برای تعمیر آن وجود دارد؟

پیکسل سوخته یا فقط یک گیر ساده؟

هر نقصی که روی صفحه نمایش خود مشاهده می‌کنید، لزوما پیکسل سوختگی نیست. گاهی اوقات، پیکسل‌ها فقط گیر کرده‌اند. در مقایسه با پیکسل سوخته که همواره خاموش است، پیکسل گیر کرده (که گاهی اوقات به عنوان پیکسل روشن نیز شناخته می‌شود) دقیقا برعکس عمل می‌کند و همیشه روشن است. این پیکسل ممکن است به رنگ سفید، قرمز، سبز یا آبی دیده شود و با تغییر رنگ سایر قسمت‌های صفحه، همچنان به همان رنگ باقی بماند.

پیکسل‌های گیر کرده معمولا به دلیل اختلال در عملکرد یک ترانزیستور ایجاد می‌شوند که نمی‌تواند رنگ پیکسل را به درستی به‌روزرسانی کند. خوشبختانه، رفع مشکل پیکسل گیر کرده در بیشتر موارد نسبتا ساده است. در مقابل، پیکسل سوختگی معمولا ناشی از خطای تولید یا آسیب فیزیکی به دستگاه است که منجر به مشکل در تامین انرژی یا از کار افتادن ترانزیستور می‌شود. در این حالت تلاش برای احیای پیکسل همیشه با موفقیت همراه نیست.

بیشتر بخوانید

خوشبختانه، وجود یک پیکسل سوخته به تنهایی معمولا باعث از کار افتادن کامل دستگاه شما نمی‌شود. در بیشتر مواقع شما حتی متوجه تغییری در عملکرد نخواهید شد؛ مگر اینکه تعداد پیکسل‌های سوخته شروع به افزایش کند. در آن زمان، فضای کمتری برای کار با صفحه نمایش خواهید داشت و اگر دستگاه شما دارای صفحه لمسی باشد، ممکن است پاسخگویی آن نیز مختل شود.

برای اینکه بدانید آیا مشکل صفحه نمایش شما جدی است یا خیر، ابتدا باید نوع دقیق نقص پیکسلی را تشخیص دهید.

چگونه صفحه نمایش خود را برای یافتن پیکسل سوخته بررسی کنیم؟

پیکسل گیر کرده

ظاهر پیکسل سوختگی روی نمایشگر با پیکسل گیر کرده متفاوت است، بنابراین تشخیص آن‌ها از یکدیگر نباید کار سختی باشد. روی هر پس‌زمینه با رنگ یکدست به جز سیاه، پیکسل سوخته به صورت یک نقطه تاریک مجزا خود را نشان می‌دهد. در مقابل، پیکسل گیر کرده روی پس‌زمینه سیاه بهتر دیده می‌شود و معمولا به رنگ‌های قرمز، سبز، آبی یا سفید ظاهر می‌شود.

به این ترتیب، برای بررسی وجود پیکسل سوخته یا گیر کرده در نمایشگر تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک پس‌زمینه با رنگ یکدست را روی صفحه ظاهر کنید. خوشبختانه، وب‌سایت‌ها و برنامه‌های متعددی به صورت آنلاین برای این کار وجود دارند، که یکی از آن‌ها وب‌سایت testmyscreen.com است.

این وب‌سایت از طریق هر دستگاهی که مرورگر داشته باشد، مانند تلفن همراه، رایانه یا تلویزیون هوشمند قابل دسترسی است. اگر دستگاه شما از مرورگر پشتیبانی نمی‌کند، می‌توانید برنامه‌های تست پیکسل یا بررسی صفحه نمایش را در پلی استور یا اپ استور جستجو کنید.

قبل از انجام هرگونه تست، حتما صفحه نمایش خود را تمیز کنید. در غیر این صورت ممکن است گرد و غبار و کثیفی را با پیکسل‌های سوخته یا گیر کرده اشتباه بگیرید. ابتدا دستگاه خود را خاموش کنید. سپس مقداری آب مقطر را روی یک پارچه میکروفایبر بمالید (پارچه نباید خیلی خیس باشد) و به آرامی آن را روی صفحه نمایش بکشید. قبل از روشن کردن مجدد دستگاه، صفحه را خشک کرده و تست را شروع کنید. برای این کار باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • به وب‌سایت testmyscreen.com مراجعه کنید.
  • روی منوی همبرگری در گوشه بالا سمت چپ کلیک کنید.
  • از بین گزینه‌ها، Solid Colors (رنگ‌های یکدست) را انتخاب کنید. سایت به طور خودکار یک پس‌زمینه سفید تمام صفحه نمایش می‌دهد.
  • به دقت صفحه نمایش را برای یافتن هرگونه نقطه سیاه بررسی کنید.
  • برای تغییر رنگ به سیاه، در هر نقطه‌ای از صفحه نمایش کلیک کنید.
  • به دنبال هرگونه نقطه سفید یا رنگی بگردید.
  • به تغییر رنگ‌ها ادامه دهید تا زمانی که پیکسل معیوب را پیدا کنید.

لازم به ذکر است که اگر تنها یک پیکسل معیوب وجود داشته باشد، یافتن آن در نمایشگرهای بزرگ ممکن است کمی دشوارتر باشد.

آیا پیکسل سوختگی نمایشگر قابل رفع است؟ راهکارهای احتمالی

پیکسل سوختگی نمایشگر

متاسفانه همیشه نمی‌توان یک پیکسل سوخته را احیا کرد، اما برخی از کاربران با موفقیت این کار را انجام داده‌اند. در اینجا چند راهکار وجود دارد که می‌توانید امتحان کنید:

۱. دستگاه را ریبوت کنید. برای این کار باید دستگاه خود را خاموش و پس از 30 ثانیه تا چند دقیقه دوباره روشن کنید.

۲. به آرامی روی پیکسل سوخته ضربه بزنید. با نوک انگشت یا یک شیء نرم چند بار به آرامی روی ناحیه پیکسل سوخته ضربه بزنید.

۳. اگر تمایلی به ضربه زدن به صفحه ندارید، یک پارچه نرم بردارید و در حالی که دستگاه خاموش است، به آرامی ناحیه پیکسل سوخته را فشار دهید یا ماساژ دهید.

۴. از نرم‌افزارهای رفع پیکسل مانند PixelHealer یا JScreenFix استفاده کنید. این نرم‌افزارها با سرعت بالا رنگ‌های قرمز، سبز و آبی را به صورت متناوب در ناحیه آسیب‌دیده نمایش می‌دهند تا شاید پیکسل را احیا کنند. کافی است پنجره تعمیر را روی پیکسل سوخته قرار داده و فرآیند چشمک زدن را آغاز کنید. آن را برای چند دقیقه در همانجا نگه دارید و در صورت لزوم تکرار کنید.

قابلیت مخفی تلویزیون برای رفع مشکل پیکسل‌ها

پیکسل سوختگی نمایشگر

برخی از تلویزیون‌های هوشمند مانند ال‌جی و سامسونگ نیز دارای ابزار پاکسازی/تازه‌سازی پیکسل هستند. این ابزار در اصل برای جلوگیری از پدیده سوختگی تصویر در صفحه‌های OLED توسعه داده شده است، اما ممکن است به رفع پیکسل‌های سوخته نیز کمک کند.

در تلویزیون‌های ال‌جی، می‌توانید گزینه Pixel Cleaning (پاکسازی پیکسل) را به ترتیب با رفتن به All Settings > General > OLED Care > OLED Panel Care پیدا کنید. در تلویزیون‌های سامسونگ هم می‌توانید به Settings > All Settings > General & Privacy > Panel Care > Pixel Refresh بروید.

همانطور که مشاهده کردید، روش‌هایی برای تلاش در جهت رفع پیکسل سوخته وجود دارد و در برخی موارد این روش‌ها موثر واقع می‌شوند. با این حال تضمینی برای رفع کامل این مشکل وجود ندارد. اگر هیچ یک از راه حل‌های ذکر شده کارساز نبود، تنها گزینه باقی‌مانده تعویض صفحه نمایش دستگاه شما خواهد بود.

همچنین بخوانید

پیکسل سوختگی نمایشگر می‌تواند تجربه‌ای ناخوشایند باشد، اما با تشخیص درست نوع نقص پیکسلی و امتحان کردن روش‌های احتمالی رفع آن، ممکن است بتوانید مشکل را حل کنید. در غیر این صورت، تعویض صفحه نمایش می‌تواند راه حل نهایی برای داشتن یک تصویر بی‌نقص باشد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*