موتور جست و جوی DuckDuckGo

موتور جستجوی DuckDuckGo رکورد جدیدی را ثبت کرد

موتور جستجوی DuckDuckGo که به حفظ حریم شخصی کاربرانش شهرت دارد به تازگی رکورد جدیدی را در جست و جوی روزانه ثبت کرده است.

با اعلامیه سیاست‌های جدید حریم شخصی واتس اپ، موجی از مردم به سوی سرویس‌هایی رفتند که از قدیم به حفظ حریم شخصی و اطلاعات خصوصی کاربران شهرت داشتند. یکی از این سرویس‌ها موتور جستجوی DuckDuckGo بوده که در مقابل گوگل قرار می‌گیرد و حریم خصوصی کاربرانش را حفظ می‌کند. این موتور جست ‌و جو از بیشتر از 400 منبع از جمله ویکی‌پدیا را برای نمایش نتایج استفاده می‌کند.

در ماه آگوست سال گذشته هر روز به طور میانگین 65.2 میلیون جست و جو در داک داک گو انجام می‌شد. برخی از نتایج نیز به صورت «Instant Answers» نشان داده می‌شدند تا جواب سوالات کاربر روی همان موتور جست و جو نمایان شود و نیاز به کلیک روی لینک‌های دیگر از بین برود. جست و جوهای کاربر در موتور جستجوی DuckDuckGo ردیابی نشده و دیتاهای شخصی با شرکت‌های ثالث به اشتراک گذاشته نمی‌شوند.

اما DuckDuckGo چگونه درآمدزایی می‌کند؟ این شرکت با تبلیغات روی موتور جست و جوی بینگ – Bing که متعلق به یاهو است پول در می‌آورد. در سال 2018 داک داک گو توانست 25 میلیون دلار از طریق تبلیغات کسب کند. در حالی که پیش‌بینی می‌شد درآمد شرکت هر سال و طی پنج سال آینده افزایش 30 درصدی را تجربه کند اما به طور ناگهانی از مرز 100 میلیون دلار در یک سال عبور کرد. سال گذشته تعداد جست و جوهای انجام شده بر بستر داک داک گو 23.7 میلیارد بوده که نسبت به سال 2019 افزایش 62 درصدی را تجربه کرده بود. گرچه از شروع سال 2021 زمان زیادی نمی‌گذرد اما به تازگی این کمپانی توانسته رکورد جدیدی را در زمینه تعداد سرچ ثبت کند و در یک روز 102 میلیون و 251 هزار و 307 جست و جو با آن انجام شده است.

موتور جست و جوی DuckDuckGo

کامیل بازباز، مدیر روابط عمومی شرکت داک داک گو می‌گوید:

مردم به ما مراجعه می‌کنند چرا که خواستار حریم شخصی بیشتری هستند. مردم به دنبال جایگزین‌هایی برای مدل تجاری فعلی هستند.

این موتور جست و جو روی پلتفرم‌های اندروید و iOS اپلیکیشن جست و جو ارائه کرده و روی مرورگر گوگل کروم نیز افزونه جست و جوی خود را عرضه کرده است. این سرویس توسط 25 میلیون نفر استفاده می‌شود.

گوگل و سرویس‌ها و پلتفرم‌های زیرشاخه‌اش نظیر یوتیوب اطلاعات شخصی را به منظور نمایش تبلیغات از کاربران جمع‌آوری می‌کنند. این دقیقا همان چیزی است که موتور جست و جوی DuckDuckGo از آن خودداری می‌کند.

تصاحب FitBit توسط گوگل نگرانی‌ها را درباره حفظ حریم شخصی تشدید کرده است

پس از بررسی‌های انجام شده برای اعتماد یا عدم اعتماد به گوگل، این شرکت در 14 ژانویه با مبلغ 2.1 میلیارد دلار فیت بیت را خریداری کرد. در حال حاضر فیت بیت بیش از 120 میلیون دیوایس در سراسر جهان به فروش رسانده و کاربران زیادی دارد. اما به محض انتشار خبر تصاحب فیت بیت توسط گوگل، برخی کاربران درباره حفظ حریم خصوصی‌شان نگرانی‌هایی داشتند. گوگل یک کمپانی عظیم حاوی دیتاست که از آن‌ها برای نمایش تبلیغات اختصاصی برای کاربر استفاده می‌کند.

موتور جست و جوی DuckDuckGo

کاربران احساس می‌کنند تماشای تبلیغات مرتبط با سلامتی‌شان به معنای افشای اطلاعات خصوصی آن‌ها خواهد بود. با این وجود از سوی فیت بیت و گوگل بیانیه‌هایی مبنی بر حفظ اطلاعات خصوصی کاربران منتشر شده است.

مدیر عامل فیت بیت، جیمز پارک برای جلب اعتماد مردم اذعان دارد:

گوگل به حفظ حریم خصوصی کاربران ادامه می‌دهد و قراردادهایی با رگولاتوری جهانی امضا کرده است. بدین ترتیب داده‌های مربوط به سلامت کاربران فیت بیت به منظور نمایش تبلیغات توسط گوگل استفاده نخواهند شد و این دیتاها در مکانی متفاوت با دیتاهای تبلیغاتی گوگل ذخیره می‌شوند.

این وعده مدیر عامل فیت بیت بخشی از پروژه تحقیقات اروپا برای اعتماد یا عدم اعتماد به گوگل بود که اگر گوگل می‌خواهد فیت بیت را تصاحب کند بایستی دیتای فیت بیت در مقری متفاوت نگهداری شوند. افزون بر این اتحادیه اروپا گوگل را از محدود کردن فیت بیت منع می‌کند تا رقابتی برابر و عادلانه میان برندها ایجاد شود.

این قراردادها برای 10 سال اعتبار خواهند داشت اما اروپا می‌تواند آن‌ها را دوباره تمدید کند. بر اساس اطلاعات Counterpoint Research، در نیمه اول سال 2020 سهم جهانی فیت بیت از ساعت‌های هوشمند تنها 2.4 درصد بود. این در حالی است که اپل با 51.4 درصد، گارمین با 9.4 درصد، هواوی با 8.3 درصد و سامسونگ با 7.2 درصد بالاتر از فیت بیت قرار می‌گیرند.

با تمام سختی‌ها، گوگل بالاخره فیت بیت را خرید

برای انجام توافق و خرید فیت بیت توسط گوگل، این کمپانی بایستی از موانع زیادی عبور می‌کرد که البته بیشتر این موانع توسط اروپا ایجاد شده بودند. در واقع اروپا بایستی از رقبا و مشتریان نظرسنجی می‌کرد و سپس درخواست گوگل را می‌پذیرفت. با این وجود این اقدامات نتوانستند حساسیت ارائه‌کنندگان خدمات سلامتی، کمپانی‌های رقیب و مدافعان حریم خصوصی را کاهش دهند.

در حال حاضر فیت بیت یکی از برندهای مهم در میان بازار گجت‌های پوشیدنی برشمرده می‌شود. در سه ماهه اول سال 2020 این شرکت 3 درصد سوددهی داشت. اگر این میزان را با سود 29.3 درصدی اپل مقایسه کنید شاید ناچیز به نظر برسد اما سودگیری از این بازار جهانی به خودی خود امر سختی محسوب می‌شود. شرکت‌های شیائومی، سامسونگ و هواوی دیگر رقیبان سرسخت فیت بیت هستند که رقابت را برای این برند دشوارتر می‌سازند. ما بسیار مشتاق هستیم تا ببینیم در آینده سهم هر برند از بازار جهانی گجت‌های پوشیدنی چه تغییری خواهند داشت.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*