بازیابی هوایی

دارپا سومین آزمایش بازیابی هوایی پهپادهایش را با موفقیت انجام داد

سازمان پژوهش‌های پیشرفته دفاعی آمریکا موسوم به دارپا اخیرا آزمایش بازیابی هوایی پهپادهایش را با موفقیت به اتمام رساند.

کمپانی هوافضا، امنیتی و دفاعی آمریکایی داینِتیکس – Dynetics که زیر مجموعه‌ای از دیگر کمپانی مشابه آمریکایی لیدوس – Leidos محسوب می‌شود، اعلام کرد که سومین آزمایش بازیابی هوایی پهپاد X-61A گرملین – Gremlin با موفقیت انجام شد.

این پهپادها به سفارشی سازمان پژوهش‌های پیشرفته دفاعی آمریکا موسوم به دارپا و طی همکاری با آن ساخته شده‌اند. در آزمایشی که اخیرا انجام شد دو موضوع مورد بررسی قرار گرفتند که عبارت بودند از چگونگی انجام رفتارهای ایمنی در حالت دستی و خودکار و حرکت پهپاد به سمت هواپیمای مادر به منظور انجام پروسه بازیابی هوایی آن. در این روش پس از آن که پهپاد به هواپیمای مادر C-130 رسید، توسط یک سیستم بازیابی هوایی دریافت و به داخل هواپیما انتقال یافت.

بازیابی هوایی

پرواز پهپاد به سمت سکوی بازیابی و اتصالش به آن به صورت خودکار توسط خلبان خودکار پهپاد انجام می‌شود. سازنده در نظر دارد بتواند به قابلیت بازیابی 4 پهپاد در 30 دقیقه برسد. البته این پهپادها می‌توانند با استفاده از چتر نجات روی زمین نیز فرود آیند.

هدف دارپا از برنامه گرملین دستیابی به قابلیت رهاسازی شمار بسیار زیادی پهپاد در آسمان نبرد است. این پهپادها می‌توانند تا 66 کیلوگرم بار همچون سیستم‌های متنوعی همچون سامانه‌های تصویر ساز فروسرخ، دوربین‌های الکترواپتیکال، سیستم‌های مخابراتی و ارتباطی، رادارهای روزنه ساختگی، سیستم‌های پشتیبانی و جنگ الکترونیک و اخلال‌گری حمل کند و یا حتی با مواد منفجره مسلح شوند و نقش پهپاد انتحاری را انجام دهد. از مزایای این پهپادهای فوق ارزان قیمت، باز بودن معماری برنامه ریزی و نرم افزاش است که به کاربر اجازه می‌دهد گرملین را برای هر ماموریتی همچون عملیات سرکوب پدافند هوایی، ماموریت شناسایی، دیده بانی و اطلاعاتی (جاسوسی) یا اصطلاحا ISR برنامه ریزی کند.

بازیابی هوایی

پس از رهاسازی آن‌ها در میدان نبرد، این پهپادها به صورت گروهی دست به انجام عملیات می‌زنند و در نهایت به هواپیمای مادر بازمی‌گردند تا بازیابی شوند. این پهپادها جثه کوچکی داشته و طولشان تنها 4.2 متر است. دو بال کوچک نیز دارند که فاصله دو سر آن از یکدیگر 3.47 متر است. بیشینه وزن پهپاد در حالت بارگذاری کامل سوخت و تجهیزات نیز 680 کیلوگرم است. وزن کم و ابعاد کوچک به هواپیما اجازه می‌دهد شمار زیادی از آن‌ها را با خود حمل و رها کند. این پهپاد یک موتور جت توربوفن F107 دارد که مصرف سوخت و اثرگرمایی کمتری نسبت به موتور توربوجت یا راکتی دارد و به آن امکان پرواز با سرعت 0.6 ماخ را می‌دهد. برد پروازی‌اش نیز تقریبا 600 کیلومتر است.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*