کرونای هندی

کرونای هندی چیست و چقدر مسری است؟

کرونای هندی همه را نگران شیوع این گونه و موج جدید کرونا کرده است. اما این گونه جدید چقدر مسری است و چه ویژگی‌هایی دارد؟

کشور هند هم‌اکنون در حال دست و پنجه نرم کردن با افزایش چشم‌گیر و بی‌رویه تعداد مبتلایان به کرونا است که باعث شده تا بیمارستان‌های این کشور با کمبود تخت و اکسیژن مواجه شوند و تحت فشار حداکثری قرار بگیرند. هند به مرکز جدید شیوع کرونای جهش یافته تبدیل شده است و به همین خاطر بسیاری از کشورها به منظور جلوگیری از ورود کرونا هندی به خاک خود سفر به این کشور را ممنوع اعلام کرده و در تلاش هستند تا از طریق تزریق واکسن تعداد افراد آلوده به کرونا را به حداقل برسانند. اما کرونای هندی چیست، چه ویژگی‌هایی دارد و چقدر مسری است؟

گونه هندی کرونا ویروس

کرونای هندی

کنسرسیوم ژنومیک (INSACOG) SARS-COV_2 گونه هندی ویروس را b.1.617 نام‌گذاری کرده‌اند، جهش (E484) در نمونه‌ای که نخستین مرتبه در آفریقای جنوبی و برزیل یافت شد وجود داشت و جهش (L452R) در اروپا و ایالات متحده آمریکا شناسایی شده است؛ اما کرونای هندی هر دو جهش را در خود دارد، چیزی که انواع گونه‌های دیگر عاری از آن هستند و به همین علت گونه هندی ویروس همراه با جهش مضاعف است. هند برای اولین بار، ژنوم B.1.617 را در مهر سال پیش، به پایگاه داده‌های جهانی (GISAID) گزارش کرد.

شیوع گسترده کروناویروس در هند باعث شده در چهارمین روز متوالی، این کشور در ثبت تعداد مبتلایان جدید رکوردشکنی کند. هرچند آمار دقیقی از مبتلایان مربوط به نوع جدید سارس-کوو2 در هند اعلام نشده است، اما گزارش‌ها حاکی از ثبت بیش از 346 هزار و 691 مبتلا به کروناویروس تنها در روز شنبه است. مطالعات نشان می‌دهد هر بار در کشوری با افزایش بیش از حد مبتلایان مواجه می‌شویم، پای یک گونه جدید در میان است.

کرونای هندی

به گفته‌ی مدیر فنی سازمان جهانی بهداشت در بخش مقابله با ویروس کووید-19، نوع جهش یافته جدید ویروس سارس-کو2 در هند باعث ایجاد افزایش انتقال و کاهش توان مقابله با ویروس می‌شود.

چرا کرونای هندی خطرناک‌تر است؟

اما چه دلایلی باعث شده ویروس کرونای جهش یافته هندی خطرناک‌تر از سایر ویروس‌های جهش یافته شود؟ مهم‌ترین عامل آن، جهش دوگانه است که باعث می‌شود سارس-کو 2 آسوده‌تر انتقال پیدا کرده و منجر به عفونت افراد شود. علاوه بر این تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این ویروس حتی آنتی‌بادی‌هایی که از طریق واکسن یا سیستم ایمنی خود بدن ایجاد شده است را هم بی‌اثر می‌کند و در نتیجه بدن را سریع‌تر فرا می‌گیرد. تاکنون در 18 ایالت هند این نوع جدید یافت شده است.

کرونای هندی

سرپرست فنی مقابله با کووید-19 در سازمان جهانی بهداشت می‌گوید این که در جهش تازه کشف شده هندی هر دو مورد جهش‌های اخیر وجود دارد به شدت نگران کننده است. یکی از این جهش‌ها با افزایش انتقال همراه بود و دیگری نیز اثرات خنثی سازی را شدیدا کاهش می‌دهد و در نتیجه اثرگذاری واکسن‌های کووید-19 را هم می‌کاهد. علاوه بر این گونه جدید و جهش یافته ویروس تعداد زیادی از کشورها را درگیر خود کرده و تا به امروز در آمریکای شمالی و تقریبا در تمامی کشورهای قاره آسیا شناسایی شده است. با وجود تمام این مسائل همچنان گونه هندی ویروس در دسته variant of interest قرار دارد، یعنی تا به امروز هیچ مدرکی مبنی‌بر شدید‌تر بودن این گونه یافت نشده است.

سازمان جهانی بهداشت گونه هندی کرونا  را در دسته (variant of interest) طبقه‌بندی کرده است، این بدان معنا است که این گونه فعلا جای هیچ‌ نگرانی ندارد، زیرا میزان سرایت آن بسیار کمتر از گونه‌های کشف شده در انگلیس، برزیل و آفریقای جنوبی است و به اندازه آن‌ها اثر آنتی بادی را کاهش نمی‌دهد. سازمان جهانی بهداشت همچنین خاطر نشان کرده است که برای مهار کردن کرونای هندی باید به اطلاعات بیشتری دست پیدا کند.

همزمان با تبدیل شدن هند به یکی از منابع کرونا،‌ دولت انگلستان آماری را منتشر کرده است که نشان می‌دهد در طول یک هفته گذشته شمار افراد مبتلا به ویروس هندی با افزایش 70 درصدی در این کشور مواجه شده است. بر اساس آمار منتشر شده، شمار افراد مبتلا به ویروس هندی در انگلستان، تا تاریخ 1 اردیبهشت 132 نفر بوده است، در صورتی که در یک هفته گذشته تنها 77 مورد ابتلا گزارش شده بود. بیشترین آمار ابتلا به گونه فوق جهش یافته کرونا، مربوط به پایتخت کشور انگلیس است، زیرا در آنجا تعداد بیشتری از هندی‌ها مستقر هستند. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت انگلستان، اکثر مبتلایان مسافران هندی وارد شده به کشور بوده‌اند.

کروناویروس جهش‌های بیشتری خواهد داشت

کرونای هندی

تام کنیون، مدیر سابق بهداشت جهانی در مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های ایالات متحده (CDC) اظهار می‌کند که به شرط قوی‌تر و دقیق‌تر شدن نظارت می‌توان جهش‌های بیشتری را شناسایی کرد. هنوز نمی‌توان به طور قطعی گفت که بیماری‌های ناشی از گونه‌های جدید کرونا خطرناک‌تر هستند، زیرا هنوز هیچ مدرکی در ارتباط با این موضوع یافت نشده است. اما  از آنجایی که آن‌ها مسری‌تر هستند در صورت عدم رعایت مسائل بهداشتی شمار افراد مبتلا و به دنبال آن شمار فوتی‌ها به شدت افزایش پیدا می‌کند.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*