طرح صیانت از فضای مجازی

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس: طرح صیانت از فضای مجازی به معنی فیلترینگ نیست

نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در یک نشست خبری درباره طرح صیانت از فضای مجازی گفت این طرح به دنبال فیلترینگ نیست.

مجید نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در نشست خبری بررسی طرح صیانت از فضای مجازی که در حاشیه جلسه علنی مجلسی‌ها برگزار شد گفت این طرح به دنبال فیلترینگ اینترنت و فضای مجازی نیست. وی در این باره اظهار کرد همه انتظار دارند که فضای مجازی، چارچوب، ضابطه و قانون داشته باشد و به طور مناسبی مدیریت شود. مجلس‌ها و دولت‌های قبلی در این خصوص دغدغه‌هایی داشتند اما در نهایت به نتیجه‌ای دست پیدا نکردند.

به گفته نصیرایی، روی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی، کارهای کارشناسی و فنی زیادی انجام شده و دستگاه‌های مختلف این طرح را بررسی کرده‌اند. این در حالی است که اکنون خیلی‌ها حتی زحمت خواندن این طرح را به خود نمی‌دهند و این سروصدا را به راه انداخته‌اند که مجلس می‌خواهد فضای مجازی را فیلتر کند. بعضی‌ها ساماندهی فضای مجازی را به معنای مسدودسازی و فیلترینگ می‌دانند که این طور نیست. وی تاکید کرد این طرح به مدت حدود چهارده ماه بررسی شده و در حال حاضر پیش نویس آن آماده شده است.

طرح صیانت از فضای مجازی به دنبال ساماندهی است

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد طرح فضای مجازی مجلس به دنبال ساماندهی فضای مجازی و شبکه های اجتماعی است، نه فیلترینگ. در سال 1396 و در دولت روحانی، قوانینی برای فعالیت در فضای مجازی توسط شورای عالی فضای مجازی تصویب شد، اما اکنون بیش از چهار سال از تصویب این قوانین می‌گذرد و هنوز شاهد اجرایی شدن آن نیستیم. طرح صیانت از فضای مجازی به دنبال این است که ضمانت اجرایی برای اجرای مصوبه‌های شورای عالی فضای مجازی به وجود بیاورد.

طرح صیانت از فضای مجازی

نصیرایی اضافه کرد در هیچ جای دنیا، فضای مجازی رها نیست. مثلا در آمریکا 270 قانون برای مدیریت فضای مجازی وجود دارد، ولی در ایران عده‌ای افتخار می‌کنند که فضای مجازی رها باشد. بنای این طرح، حمایت از پیام رسان های داخلی است و ما به دنبال تکرار تجربه تلخ قبلی در خصوص فیلترینگ نیستیم. هفتاد درصد پهنای باند کشور توسط پلتفرم‌های خارجی مانند تلگرام و اینستاگرام استفاده می‌شود و ما باید از پلتفرم‌های داخلی حمایت کنیم.

وی همچنین گفت در سطح حاکمیتی روی این موضوع کار شده و حتی با شورای نگهبان هم در مورد بررسی این طرح طبق اصل 85 قانون اساسی صحبت‌هایی شده است. پیش از این اعلام کردند که تلگرام مسدود شود و بعد از آن برخی افراد از بدنه دولت اقدام به تولید فیلترشکن کردند تا از این راه فیلترینگ را دور بزنند و درآمد کسب کنند.

تحت تاثیر جوسازی‌ها قرار نمی‌گیریم

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد نهادهای حاکمیتی و دستگاه‌های دولتی حق ندارند در پیام رسان‌های بدون مجوز فعالیت کنند. طرح ساماندهی فضای مجازی قطعا در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد و ما تحت تاثیر جوسازی‌ها قرار نخواهیم گرفت. البته مشکلات و ابهام‌های طرح صیانت از فضای مجازی را برطرف می‌کنیم و راه را برای شنیدن حرف‌های کارشناسان باز می‌گذاریم. وی همین‌طور در خصوص شایعاتی که مبنی بر مجرم بودن استفاده کنندگان از فیلتر شکن به گوش می‌رسد خاطرنشان کرد که این شایعه به هیچ وجه درست نیست. در صورت تصویب این طرح، تا وقتی که فضای مجازی داخلی فعال شود، هیچکس حق فیلتر کردن پلتفرم‌های خارجی را ندارد.

نصیرایی در پایان اظهار کرد فضای مجازی به طور مستقیم روی زندگی مردم تاثیر می‌گذارد. باید فضای مجازی را ساماندهی کنیم و چارچوب قانونی برای آن تعیین کنیم. امروز به مرزهای فرهنگی ما از سوی کشورهای غربی خدشه وارد شده است و ابرقدرت‌ها می‌توانند بدون هیچ محدودیتی، چارچوب زندگی مردم ما را در فضای مجازی تعیین کنند. ما به دنبال فیلتر کردن فضای مجازی نیستیم. شورای عالی فضای مجازی قوانین فعالیت در پیام رسان‌ها را مشخص کرده و ما تنها سعی داریم ضوابط اجرایی برای عملی شدن آنها تعیین کنیم.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*