اگر با مشکل شناسایی نکردن شبکه وای فای در ویندوز دست و پنجه نرم میکنید، بهتر است 11 روش ذکرشده را برای رفع مشکل وای فای بررسی کنید.
هنگامی که ویندوز 10 برای یافتن شبکه وای فای تلاش میکند، قطعا دلایل متعددی خواهد داشت. در حقیقت علت جستجوی شبکه وای فای از سوی کامپیوتر شخصی میتواند به علت یافتن تعداد زیادی شبکه یا عدم توانایی برقراری ارتباط با شبکه وای فای موردنظرتان باشد. ما در این مقاله قصد داریم 11 علت شناسایی نکردن شبکه وای فای در ویندوز 10 را مورد بررسی قرار دهیم.
1: حالت هواپیما را غیرفعال کنید
در صورتی که ویندوز 10 قابلیت تشخیص شبکههای وای فای را متوقف کرد، نخستین چیزی که باید بررسی کنید را میتوان حالت هواپیما (Airplane Mode) دانست. این امکان وجود دارد که شما به صورت کاملا ناخواسته، حالت هواپیما را فعال یا غیرفعالسازی کرده باشید. برای رفع این مشکل باید Action Center را باز کرده و حالت هواپیما را خاموش کنید. سپس چند ثانیه صبر کرده و شرایط تشخیص وای فای از سوی کامپیوتر را مورد بررسی قرار دهید. شما برای انجام این کار میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
- شما باید روی منوی استارت (Start) کلیک کنید و در ادامه از تنظیمات (Settings) وارد بخش شبکه و اینترنت (Network & Internet) شوید. در صورتی که روش دسترسی به تنظیمات را نمیدانید، یک آیکون چرخ دنده بوده که در سمت چپ منوی استارت قرار دارد.
- در سمت چپ، گزینه حالت هواپیما (Airplane Mode) را انتخاب کنید.
- حالت هواپیما را با انتخاب گزینه موجود در بخش کناری آن، غیرفعال کنید.
- وضعیت دستگاههای وایرلس خود را بررسی کنید و نسبت به روشن بودن شبکه وای فای، اطمینان حاصل کنید.
2: عیبیابی اتصال اینترنت را اجرا کنید
خوشبختانه ویندوز دارای یک ابزار خاص بوده که میتوانید از آن برای رفع خطاهای شبکه استفاده کنید. برای اجرای عیبیابی ویندوز 10 باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- وارد منوی استارت (Start) شوید، سپس از بخش بروزرسانی و امنیت (Update & Security)، گزینه Troubleshoot را انتخاب کنید.
- در ادامه کار باید روی گزینه Additional Troubleshoot کلیک کنید.
- از بخش Internet Connections، گزینه Run the troubleshoot را انتخاب کنید.
- در ادامه کار هم دستورالعمل نمایش داده شده را دنبال کنید.
در صورتی که مشکل برطرف نشد، میتوانید عیبیابی Network Adapter را اجرا کنید. برای دسترسی به لیست عیبیابی، باید دو گام نخست ذکرشده را انجام دهید. سپس به پایین بخش آداپتور شبکه (Network Adapter) رفته و گزینه Run the troubleshoot را انتخاب کنید.
3: فراموشی شبکه وای فای
گاهی وقتها فراموش کردن یک شبکه وای فای و جستجوی مجدد آن از سوی ویندوز میتواند موجب حل مشکل شناسایی نکردن شبکه وای فای در کامپیوتر شود. شما میتوانید این کار را مطابق با مراحل زیر انجام دهید:
- کلیدهای ترکیبی Win + I را به منظور بازگشایی منوی تنظیمات، فشار دهید.
- در ادامه باید وارد شبکه و اینترنت (Network & Internet) شوید تا با انتخاب وای فای (Wi-Fi)، امکان انتخاب گزینه مدیریت شبکههای شناخته شده (Manage Known Networks) فراهم شود.
- شما باید شبکه وای فای موردنظرتان را انتخاب کرده و روی گزینه فراموش کردن (Forget) کلیک کنید.
4: ویژگیهای Wi-Fi Network Adapter را بررسی کنید
هنگامی که باتری لپ تاپ شما ضعیف بوده و در حالت صرفهجویی مصرف باتری قرار دارد، ویندوز 10 برخی از ویژگیها را برای صرفهجویی در انرژی خاموش میکند. در صورتی که نمیتوانید شبکههای وای فای را در لپ تاپ خود هنگام کاهش باتری تشخیص دهید، باید ویژگیهای آداپتور را مورد بررسی قرار دهید؛ شما با انجام این کار باید وضعیت باتری را در حالت Battery Saver بررسی کنید.
- شما باید روی منوی استارت (Start) ضربه زده و گزینه Device Manager را انتخاب کنید.
- لیست آداپتورهای شبکه را گسترش دهید.
- در ادامه کار روی گزینه آداپتور شبکه وای فای (Wi-Fi Network Adapter) کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید.
- شما باید برگه مدیریت انرژی (Power Management) را انتخاب کرده و روی گزینه Allow the Computer to Turn off this Device to Save کلیک کنید.
- فرایند مربوطه را با انتخاب گزینه Ok، تایید کنید تا تغییرات انجام شده ذخیرهسازی شود.
- کامپیوتر خود را مجددا راهاندازی کنید.
5: کارت رابط شبکه (NIC) را فعال و غیرفعالسازی کنید
توجه داشته باشید که Network Interface Card مسئول ارتباطات بیسیم و باسیم است. در صورتی که مشکلات شبکه شما ناشی از NIC باشد، باید آن را غیرفعال و مجددا فعالسازی کنید. برای انجام این کار باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- وارد کنترل پنل شوید.
- در ادامه از بخش شبکه و اینترنت (Network and Internet)، گزینه اتصالات شبکه (Network Connections) را انتخاب کنید.
- در ادامه روی آداپتور وایرلس، راست کلیک کرده و گزینه غیرفعالسازی (Disable) را انتخاب کنید.
- مجددا روی گزینه موردنظر راست کلیک کنید، اما در این گام باید گزینه فعالسازی (Enable) را انتخاب کنید.
6: فعالسازی Dynamic Host Configuration Protocol
پروتکل Dynamic Host Configuration فرایندی است که برای سفارشیسازی و اختصاص آدرس آی پی به یک دستگاه بیسیم که شامل کامپیوتر شما هم میشود، استفاده خواهد شد. در صورتی که فرایند خاموش باشد، نمیتوانید کامپیوتر خود را به شبکه وای فای متصل کنید. شما میتوانید برای فعالسازی DHCP در کامپیوتر مراحل زیر را دنبال کنید:
- در منوی استارت (Start)، گزینه اتصالات شبکه (Network Connections) را جستجو کرده و روی گزینه موردنظر، کلیک کنید.
- در ادامه کار روی شبکههای وای فای (Wi-Fi Network)، راست کلیک کنید.
- گزینه تشخیص (Diagnose) را انتخاب کنید.
- شما باید تا پایان یافتن عملیات، منتظر بمانید. با انجام این کار، DHCP را فعالسازی کرده تا بدین ترتیب، مشکلات احتمالی شبکه هم رفع شود.
7: پهنای باند (Channel Width) را روی حالت خودکار تنظیم کنید
در صورتی که تعداد زیادی از روترها در حال استفاده از پهنای باند یکسان هستند، قطعا در پخش امواج مشکل ایجاد خواهد شد. شما میتوانید پهنای باند را تغییر دهید و وضعیت رفع مشکل را مورد بررسی قرار دهید. در این بخش روش انجام کار را آموزش دادهایم:
- وارد مدیریت دستگاهها (Device Manager) شوید.
- در ادامه روی آداپتور شبکه وای فای (Wi-Fi Network) راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید.
- برگه پیشرفته (Advanced) را انتخاب کنید.
- مقداردهی (Value) را روی حالت خودکار (Auto) تنظیم کنید.
- در ادامه کار روی گزینه تایید (Ok) ضربه زده و تغییرات را ذخیرهسازی کنید.
در صورتی که گزینه Auto وجود ندارد، میتوانید سایر گزینهها را مورد بررسی قرار دهید. قبل از ایجاد تغییر، بهتر است یک عکس از صفحه موردنظر تهیه کنید تا امکان بازیابی تنظیمات پیشفرض وجود داشته باشد.
8: پروفایل وایرلس (Wireless Profile) را حذف کنید
یک پروفایل وایرلس معیوب یا خراب ممکن است مشکلات گوناگونی برای شبکه ایجاد کند. سادهترین روش برای رفع این مشکل را میتوان حذف پروفایل وایرلس با استفاده از صدور فرمان (Command Prompt) است. شما میتوانید بخش صدور فرمان (Command Prompt) را به عنوان سرپرست اجرا کرده و دستور netsh wlan delete profile name =NetworkName را تایپ کرده و روی Enter ضربه بزنید. پس از آن که ویندوز 10 نمایه وایرلس را حذف کرد، یک نمایه جدید ایجاد خواهد کرد و شما میتوانید تا زمانی که در محدوده موردنظر هستید به شبکه وای فای متصل شوید.
9: WLAN AutoConfig را فعالسازی کنید
WLAN AutoConfig وظیفه پیکربندی، کشف، اتصال و قطع اتصال از یک شبکه بیسیم را برعده دارد. در صورتی که عملکرد آن به درستی متوقف نشود، انواع مشکلات شبکه را تجربه خواهید کرد. در این بخش روش فعالسازی خودکار پیکربندی WLAN را مشاهده خواهید کرد:
- در بخش جستجوی منوی استارت (Start)، عبارت Services را تایپ کرده و بهترین گزینه را انتخاب کنید.
- در پنجره Services، باید روی WLAN AutoConfig راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید.
- در صورتی که وضعیت سرویس متوقف شده است، روی Start کلیک کنید.
- در ادامه کار، حالت Startup را روی خودکار (Automatic) تنظیم کنید.
- برای تایید فرایند و تغییرات انجام شده روی گزینه Apply و در ادامه Ok ضربه بزنید تا تغییرات، ذخیرهسازی شوند.
ویندوز 10 برای عملکرد صحیح شبکههای وای فای به بیشتر از یک سرویس نیاز دارد. در این بخش یک لیست از خدمات موردنیاز را ذکر کردهایم تا مورد بررسی قرار دهید و از عملکرد دقیق آنها اطمینان حاصل کنید:
- Network Location Awareness
- Network List Service
- Application Layer Gateway Service
- Remote Procedure Call (RPC)
- Network Connections
- Remote Access Connection Manager
- Remote Access Auto Connection Manager
10: نام و پسورد شبکه خود را تغییر دهید
یک راهحل ساده و معمولی برای رفع مشکل شناسایی نکردن شبکه وای فای در ویندوز را میتوان تغییر نام و پسورد شبکه دانست. با این حال برای انجام کار، نیازمند کابل اترنت برای اتصال مودم خواهید بود. روش تغییر نام و رمز عبور به تولیدکننده روتر بستگی دارد، بنابراین بهتر است دفترچه راهنمای روتر را بررسی کنید یا اطلاعات موردنظر را به صورت آنلاین بیابید.
11: تغییر DHCP Users Number
یکی دیگر از راهحلهای مربوط به روتر وای فای را میتوان افزایش تعداد کاربران DHCP دانست. در حالت کلی محدودیت 50 کاربر برای DHCP تعیین شده که اگر از آن بالاتر بروید، امکان دارد مشکلات وای فای دیگری رقم بخورد. در صورتی که تصمیم دارید تعداد جدیدی از کاربران را برای DHCP تنظیم کنید، لازم است وب سایت تولیدکننده و دستورالعملهای ذکرشده را به خوبی مطالعه کنید.
جمعبندی
در صورتی که با مشکل شناسایی نکردن شبکه وای فای در ویندوز مواجه هستید، به راحتی میتوانید با روشهای ذکرشده مشکل را حل کنید. بهتر است روشها را به ترتیب مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید نتیجه بهتری کسب کنید.