لامبورگینی LM002

لامبورگینی LM002؛ شاسی بلند بدترکیب ایتالیایی که که کمتر کسی از وجود آن با خبر است + ویدیو

لامبورگینی LM002 یک شاسی بلند ایتالیایی است که داستان عجیب تولد آن، شما را شگفت زده می‌کند. این شما و این زشت ترین SUV از لامبورگینی!

زمان که اسم لامبورگینی به میان می‌آید، همه‌ی ما به یاد سوپر اسپرت‌های هزار اسب بخاری یا خودروها کلاسیکی مثل کانتاش یا میورا می‌افتیم اما باید بدانید که این خودروساز ایتالیایی، بسیار جلوتر از زمان خود بوده است.

لامبورگینی LM002 - فرچیو لامبورگینی

فرچیو لامبورگینی، موسس برند لامبورگینی در کنار تراکتور معروف خود، میورا و کانتاش

در حال حاضر، اکثر خودروسازان تازه متوجه شده‌اند که رمز بقا در بازار جهانی خودرو، تولید ماشین های شاسی بلند و کراس اوور است و می‌بینیم که غول های صنعت خودرو مثل بنتلی و فراری، تازه به فکر انجام این کار افتاده‌اند. اما لامبورگینی چطور؟ در حالی که اکثر شما شاید لامبورگینی اوروس را به عنوان اولین شاسی بلند این شرکت ایتالیایی بشناسید، باید بگوییم که آن‌ها در دهه 80 میلادی این کار را انجام دادند. اما نتیجه‌ی آن اصلا به محصولات ایتالیایی شباهت نداشت.

لامبورگینی LM002 - لامبورگینی اوروس

لامبورگینی اوروس

اما قبل از اینکه به مسائل فنی و داستان شکل گیری و تولد این شاسی بلند برسیم، اجازه دهید تا با یک ویدیو جذاب، به استقبال شاسی بلند گران قیمت، کلکسیونی و آفرودی لامبورگینی LM002 برویم.

داستان تولد لامبورگینی LM002

لامبورگینی LM002

لامبورگینی چیتا؛ شاسی بلند نظامی ایتالیایی

شاید برای شما عجیب باشد اما سرآغاز داستان لامبورگینی LM002 به یک پروژه‌ی نظامی با نام «چیتا» باز می‌گردد. لامبورگینی چیتا در حقیقت حاصل همکاری ایتالیا و ارتش آمریکا است که یک خودرو نظامی سبک محسوب می‌شود و از پیشرانه‌‎ی 8 سیلندر 183 اسب بخاریِ ساخت کرایسلر بهره می‌برد اما عدم موفقیت در دستیابی به فاکتورهایی مثل سرعت عملیاتی و وجود گزینه‌های بهتر آمریکایی باعث شد تا به این پروژه، به زباله دان تاریخ بپیوندد اما همه‌ی ما می‌دانیم که ایتالیایی‌ها، استاد خلقِ موفقیت از شکست هستند.

لامبورگینی LM002

لامبورگینی چیتا

مهندسین لامبورگینی طی تست‌هایی که بر روی چیتا انجام دادند، متوجه شدند که تنها مشکل این خودرو به پیشرانه‌ی ضعیف و آمریکایی آن مربوط می‌شود و اگر آن را با یک V8 ایتالیایی تعویض کنند، قادر خواهند بود تا قدرت واقعی چیتا را در دل کویر ببینند.

لامبورگینی LM002

لامبورگینی چیتا

به همین دلیل موتور کرایسلر را از عقب آن حذف کردند و پیشرانه‌ی 8 سیلندر خورجینی AMC را به آن هدیه دادند.

لامبورگینی LM002

لامبورگینی LM001

سرانجام نمایشگاه بین المللی خودرو ژنو سال 1981 بود که چیتای جدید با نام لامبورگینی LM001 در کنار لامبورگینی جلپا (Jelpa) به روی صحنه آمد و دلِ اعراب پولدار بازدیدکننده را با خود برد. اما کار ایتالیایی‌ها هنوز تمام نشده بود. آن‌ها هنوز پیشرانه‌ی 12 سیلندر خورجینی کانتاش را داشتند و می‌دانستند که با فرستادن آن به زیر کاپوت LM001 همه چیز عوض خواهد شد؛ زیرا LM001 هم بر خلاف ظاهر سفت و سخت مطمئن خود، هنوز از مشکلاتی مثل سرعت پایین رنج می‌برد. پس LM001 را کنار گذاشتند تا تمام تمرکز خود را بر روی پروژه  بعدی قرار دهند. البته در همین ابتدای کار، به شما حق می‌دهیم که چیتا، LM001 و LM002 را با یکدیگر اشتباه بگیرید

تولد اولین شاسی بلند تولید انبوه لامبورگینی

لامبورگینی LM002

لامبورگینی LM002، نسل بعدی LM001 محسوب می‌شود که از پیشرانه‌ی نسخه‌ی اروپایی کانتاش بهره می‌برد. این پیشرانه 12 سیلندر خورجینی در هر سیلندر خود؛ میزبان 4 سوپاپ است که در کنار ظرفیت 5.2 لیتر، می‌تواند  455 اسب بخار قدرت و 510 نیوتن متر گشتاور را از طریق یک گیربکس دستی 5 سرعته ZF با کلاچ هیدرولیکی، به چرخ‌های عقب منتقل کند؛ یعنی جایی که یک فرمان برقی به جای فرمان هیدرولیک، وظیفه‌ی هدایت چرخ‌ها را بر عهده داشت.

لامبورگینی LM002

لامبورگینی LM002

البته فراموش نکنید که قابلیت 4WD هم در این خودرو لحاظ شده بود؛ آن هم با نسب 25 به 75 برای چرخ‌های جلو نسبت به عقب.

لامبورگینی LM002

به علاوه قفل مکانیکی دیفرانسیل مرکزی هم برای مقاصد آفرودی در LM002 تعبیه شده بود. همچنین از آن جایی که V12 کانتاش از ابعاد بزرگ تری برخوردار است، طراحان لامبورگینی مجبور شدند تا بر خلاف نسل‌های قبلی، آن را به قسمت جلوی LM002 و زیر کاپوت بفرستند.

لامبورگینی LM002 - موتور کانتاش

پیشرانه‌ی V12 LP400 لامبورگینی کانتاش

البته خریداران پولدار می‌توانستند نسخه‌‎ی 7.5 لیتری این پیشرانه را هم داشته باشند. هرچند که شاسی تمام فلزی و V12 سنگین، وزن کلی این خودرو را به 3040 کیلوگرم می‌رساند و بر خلاف کانتاش، بهترین تلاش مهندسین لامبورگینی برای شتاب 0-100 به عدد 7.7 ثانیه محدود شده بود که برای یک آفرودر 3 تنی در دهه 80 میلادی، یک شاهکار محسوب می‌شد!

طراحی ظاهری و خودرویی برای 11 نفر

لامبورگینی LM002

حتما تا اینجای کار، متوجه شباهت ظاهری این SUV و هامر شده‌اید. در همین راستا باید بگوییم که خریداران می‌توانند سقف و درهای لامبورگینی LM002 را از بدنه‌ی آن جدا کنند و هیجان بیشتری را به سفرهای آفرودی خود هدیه دهند.

لامبورگینی LM002

در کابین خودرو هم همان سادگی و جذابیت ایتالیایی است که موج می‌زند. همچنین تریم چرم کرم همراه با تزئینات چوبی، نمای به شدت کلاسیکی را خلق کرده‌اند. در ادامه به کنسول وسط پهن پیکر خودرو می‌رسیم که با توجه به عرض آن، کاملا منطقی جلوه می‌کند.

لامبورگینی LM002

در همین راستا بد نیست بدانید که طول، عرض، ارتفاع و فاصله محوری آن، به ترتیب با 4790، 2010، 1850 و 2950 میلی متر برابر است. پس فکر کمبود فضا را از سر خود بیرون کنید! چرا که در داخل کابین LM002، تقریبا می‌توانید 11 نفر را به راحتی جای دهید!

همکاری لامبورگینی با ارتش عربستان سعودی

لامبورگینی LM002

ترکیب سلاح نیمه اتوماتیک 25 میلی متری اتوماتیک Oerlikon تایپ KBA با LM002

بعد از بحث‌های فنی، بد نیست به یکی از شایعات عجیب در مورد لامبورگینی LM002 هم اشاره کنیم. در اوایل دهه 90 میلادی که ایتالیایی‌ها، توجه شیخ‌های ثروتمند عربی و سیاستمداران کشورهایی مثل عربستان سعودی و امارات را جذب کرده بودند. در همین راستا گفته می‌شد که لامبورگینی LM002 قرار است در قامت خودروهای نظامی این کشورها، دوباره به اصل خود بازگردد و چیتای واقعی را به سرزمین شن و صحرا بیاورد.

لامبورگینی LM002

این قرارداد، شامل 500 تا 1000 نسخه از لامبورگینی LM002 بود که هیچ وقت به صورت رسمی، به خبرها راه پیدا نکرد و با پایان تولید این شاسی بلند، تمامی شایعات به فراموشی سپرده شدند. البته یک عکس غیر رسمی از این موضوع وجود دارد که در آن، یک سلاح نیمه اتوماتیک 25 میلی متری اتوماتیک Oerlikon تایپ KBA بر روی آن سوار شده است.

قیمت لامبورگینی LM002

لامبورگینی LM002

ثمره‌ی کار مهندسین لامبورگینی در ساخت این SUV صحرایی، برای اولین بار در نمایشگاه بین المللی خودرو بلاروس سال 1986 به روی صحنه آمد و زمانی که بازدیدکنندگان، مشترک بودن پیشرانه‌ی آن با کانتاش را متوجه شدند، واقعا غرفه‌ی لامبورگینی جای سوزن انداختن هم نبود! از آنجایی که لامبورگینی LM002 از یک چهره کاملا خشن و سرسخت برخوردار بود، طرفداران نام «رامبو لامبو» را برای آن انتخاب کردند و زمانی که به لیست خریداران نگاه می‌کنید، این لقب کاملا منطقی به نظر می‌رسد.

لامبورگینی LM002

این شاسی بلند آفرودی، فقط تا سال 1993 بر روی خط تولید ایتالیایی‌ها باقی ماند و تا آن زمان، شرکت لامبورگینی 328 عدد از آن را روانه بازار کرد. از آن جایی که لامبورگینی LM002 با قیمت 120 هزار دلار به مشتریان معرفی شد، فقط چهره‌های پولدار را در صف خرید آن می‌دیدیم. برای مثل، اولین نسخه‌ی تولید شده، به پادشاه مراکش فروخته شد و افرادی مثل مایک تایسون (بوکسور معروف آمریکایی)، ادی ون هالن (موزیسین آمریکایی) و سیلوستر استالونه، از دیگر خریداران سرشناس این شاسی بلند خاص بودند.

لامبورگینی LM002

همچنین «تینا تونر» (Tina Tuner)، نوازنده معروف آمریکایی، از دیگر خریداران LM002 محسوب می‌شد که نمی‌توانست با پیشرانه V12 کانتاش و گیربکس دستی کنار بیاید و به همین علت، از لامبورگینی خواست تا V8 مرسدس E500 و گیربکس 4 سرعته‌ی اتوماتیک آن را برای LM002 بهینه کنند.

لامبورگینی LM002

اما در حال حاضر اگر به فکر خرید یکی از نسخه‌های سالم و سرحال آن باشید، باید حسابی سر کیسه را شل کنید چرا که با یک شاسی بلند فوق العاده کلکسیونی و ارزشمند طرف خواهید بود. طبق برخی گزارش‌ها، قیمت لامبورگینی LM002 در بعضی از حراجی‌های خصوصی به بالای 700 هزار دلار هم می‌رسد. اما اگر به سراغ نسخه‌های تقریبا سالم آن بروید، نهایتا باید 400 هزار دلار هزینه کنید.

مقایسه اوروس و LM002

لامبورگینی LM002 - لامبورگینی اوروس

همچنین در پایان بد نیست تا این شاسی بلند کٌند و 450 اسب بخاری را با شاسی بلند سوپر اسپرت اوروس مقایسه کنیم تا پیشرفته ایتالیایی‌ها در عرض 30 سال، کاملا به چشممان بیاید. در زیر کاپوت اوروس، با یک پیشرانه 8 سیلندر خورجینی تویین توربو شارژ طرف هستیم که می‌تواند 650 اسب بخار قدرت و 850 نیوتن متر گشتاور را به تمامی چهار چرخ خود منتقل کند.

به لطف چنین اعدادی، نهایت سرعت و شتاب 0-100 آن به 300 کیلومتر بر ساعت و 3.1 ثانیه می‌رسد. همچنین طبق شایعاتی گفته می‌شود که این شاسی بلند ایتالیایی توانسته تا رکورد زمانیِ پیست نوربرگ رینگ را برای شاسی بلندها به زیر 7 دقیقه و 47 ثانیه بیاورد. هرچند که این عدد هیچ وقت به صورت رسمی تایید نشده اما در صورت ثبت چنین رکوردی، باید لامبورگینی اوروس را سومین شاسی بلند سریع جهان بنامیم.